Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co do Ravaka?

Grazia-Ol

Recommended Posts

Ja mam wannę Ravaka. A umywalkę i kibelek Roca. Ponieważ nie stoją tuż obok siebie, to nie widać czy mają ten sam odcień. Szczerze mówiąc, w ogóle tego nie brałam pod uwagę. Kupiłam to, co mi się podobało i już. Ale nie widzę jakiejś szczególnej różnicy...

...u nas podobnie - wanna Ravaka Arnica, wc i bidet Roca...

A ja mam pytanie do właścicieli wanny Ravak. Kupiłam wanne 160 na 105cm, stoi jeszcze zapakowana i co na nia spojrze to wydaje sie malutka. Czy ktos juz takową uzytkuje i jak to jest z tą wielkością?

Sedes i bidet mam z Koła, ale będą stały daleko od wanny. W pobliżu będzie umywalka (duża) nablatowa i tu mam problem z doborem umywalki podobnej do wanny. Sa więc inni, którzy tez mają takie problemy :wink:

A ja mam pytanie do właścicieli wanny Ravak. Kupiłam wanne 160 na 105cm, stoi jeszcze zapakowana i co na nia spojrze to wydaje sie malutka. Czy ktos juz takową uzytkuje i jak to jest z tą wielkością?

Sedes i bidet mam z Koła, ale będą stały daleko od wanny. W pobliżu będzie umywalka (duża) nablatowa i tu mam problem z doborem umywalki podobnej do wanny. Sa więc inni, którzy tez mają takie problemy :wink:

Ja mam Rosę Ravaka 150x105cm, co prawda jeszcze nie użytkuję, ale przed zakupem weszłam do takiej "na sucho" w sklepie. Zapewniam, że miejsca mnóstwo, a wanna bardzo wygodna. Mam 170cm wzrostu.

Umywalkę (wpuszczaną w blat) dobrałam z tej samej linii co bidet i miskę (Koło Primo), a brodzik mam jeszcze od innego producenta, ale będzie stał trochę dalej. Odcieniami aż tak bardzo się nie przejmuję - poza tym pewnie akryl będzie trochę inaczej się starzał niż ceramika, prawda?

Do jaceko71

Grazia-Ol napisał:

Dzięki Akacjo. Roca ma chyba właśnie dobrą biel.

a inne sa niedobre ??

tzn. ze co ,,, niegrzeczne sa czy co ??

Grazia-Ol, sorry, ale rozbrajasz mnie tymi postami w typie " piekna lsniaca biel" czy tez "dobra biel" ....

to inne formy robia niebiala ceramike ??

:D :D :D

Jacek nie odbierzesz mi radości budowania. Mam swój styl nazewnictwa i nie będę go zmieniać. :wink: Wybacz pozostanę sobą.

:wink: Ostatecznie nie pracuję w sklepie z armaturą i jestem kobietą.

Pozdrawiam b. serdecznie.

Gość BEATA-BETI
Mam już w łazience wannę Ravak. Piękna lśniąca biel.

Proszę o poradę jaką dobrać umywalkę nablatową dużą (80-100 cm), miskę WC i bidet, zeby były w podobnym odcieniu bieli.

Ceramika z Koła chyba będzie zbyt żółta?

Zgadzam się z Tobą ,że ceramika z Koła ma troszkę inny odcień.Też wybiorę wanne i brodzik z ravaka ,a umywalki pewnie z roca. :D

Skoro mowa o Ravaku, to czy ktoś z Forumowiczów widział "na żywo" wannę avokado:

http://www.ravak.pl/?page=avocado

Podoba mi się na zdjęciach, również aspekt ekonomiczny jest nie do pominięcia (do jej napełnienia potrzeba mniej wody niż do Rosy), no i miejsca mniej zajmuje, tylko czy jest wygodna? Czy to zwężenie przy odpływie nie powoduje uczucia ograniczenia, ciasnoty? Może ktoś w sklepie wchodził do tej wanny?

Za wszelkie opinie będę wdzięczna.

pozdrawiam

Basia