Grazia-Ol 12.10.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Mam już w łazience wannę Ravak. Piękna lśniąca biel. Proszę o poradę jaką dobrać umywalkę nablatową dużą (80-100 cm), miskę WC i bidet, zeby były w podobnym odcieniu bieli. Ceramika z Koła chyba będzie zbyt żółta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 13.10.2007 03:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Nie macie wanny Ravaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 13.10.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Nie mamy ...a co se myślałaś -że mamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.10.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Nie macie wanny Ravaka? no skad, ko by tam kupowal wzorzec bieli. potem tylko klopot co dokupic, zeby nie wygladalo na szare czy zolte .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 13.10.2007 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 ha, ha, ha.... ale śmieszne A tak na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 14.10.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Ja mam wannę Ravaka. A umywalkę i kibelek Roca. Ponieważ nie stoją tuż obok siebie, to nie widać czy mają ten sam odcień. Szczerze mówiąc, w ogóle tego nie brałam pod uwagę. Kupiłam to, co mi się podobało i już. Ale nie widzę jakiejś szczególnej różnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 14.10.2007 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dzięki Akacjo. Roca ma chyba właśnie dobrą biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.10.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dzięki Akacjo. Roca ma chyba właśnie dobrą biel. a inne sa niedobre ?? tzn. ze co ,,, niegrzeczne sa czy co ?? Grazia-Ol, sorry, ale rozbrajasz mnie tymi postami w typie " piekna lsniaca biel" czy tez "dobra biel" .... to inne formy robia niebiala ceramike ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 14.10.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Wszyscy robią białą, ale biel ma wiele odcieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 14.10.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Ja mam wannę Ravaka. A umywalkę i kibelek Roca. Ponieważ nie stoją tuż obok siebie, to nie widać czy mają ten sam odcień. Szczerze mówiąc, w ogóle tego nie brałam pod uwagę. Kupiłam to, co mi się podobało i już. Ale nie widzę jakiejś szczególnej różnicy... ...u nas podobnie - wanna Ravaka Arnica, wc i bidet Roca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 14.10.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 A ja mam pytanie do właścicieli wanny Ravak. Kupiłam wanne 160 na 105cm, stoi jeszcze zapakowana i co na nia spojrze to wydaje sie malutka. Czy ktos juz takową uzytkuje i jak to jest z tą wielkością? Sedes i bidet mam z Koła, ale będą stały daleko od wanny. W pobliżu będzie umywalka (duża) nablatowa i tu mam problem z doborem umywalki podobnej do wanny. Sa więc inni, którzy tez mają takie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_Niedźwiadek 14.10.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 mamy kibelek Kohler`a i umywalkę Villeroy & Boch według mnie mają ładną biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 15.10.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 A ja mam pytanie do właścicieli wanny Ravak. Kupiłam wanne 160 na 105cm, stoi jeszcze zapakowana i co na nia spojrze to wydaje sie malutka. Czy ktos juz takową uzytkuje i jak to jest z tą wielkością? Sedes i bidet mam z Koła, ale będą stały daleko od wanny. W pobliżu będzie umywalka (duża) nablatowa i tu mam problem z doborem umywalki podobnej do wanny. Sa więc inni, którzy tez mają takie problemy Ja mam Rosę Ravaka 150x105cm, co prawda jeszcze nie użytkuję, ale przed zakupem weszłam do takiej "na sucho" w sklepie. Zapewniam, że miejsca mnóstwo, a wanna bardzo wygodna. Mam 170cm wzrostu. Umywalkę (wpuszczaną w blat) dobrałam z tej samej linii co bidet i miskę (Koło Primo), a brodzik mam jeszcze od innego producenta, ale będzie stał trochę dalej. Odcieniami aż tak bardzo się nie przejmuję - poza tym pewnie akryl będzie trochę inaczej się starzał niż ceramika, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 15.10.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ja mam wannę Ravaka. Czy wanny Ravak to wyroby z akrylu? Pewnie jak większość kupujących wannę mam dylemat - akryl czy stalowa... Pewnie, jak ze wszystkim, akryl akrylowi nie równy... pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 15.10.2007 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Do jaceko71 Grazia-Ol napisał: Dzięki Akacjo. Roca ma chyba właśnie dobrą biel. a inne sa niedobre ?? tzn. ze co ,,, niegrzeczne sa czy co ?? Grazia-Ol, sorry, ale rozbrajasz mnie tymi postami w typie " piekna lsniaca biel" czy tez "dobra biel" .... to inne formy robia niebiala ceramike ?? Jacek nie odbierzesz mi radości budowania. Mam swój styl nazewnictwa i nie będę go zmieniać. Wybacz pozostanę sobą. Ostatecznie nie pracuję w sklepie z armaturą i jestem kobietą. Pozdrawiam b. serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 15.10.2007 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Wszyscy robią białą, ale biel ma wiele odcieni... Właśnie wiedzieli o tym muzycy Procol Harum (37 lat temu) komponując piosenkę ..bielszy odcień bieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ja mam Ravak + Roca. I nie ma różnic w bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 15.10.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Mam już w łazience wannę Ravak. Piękna lśniąca biel. Proszę o poradę jaką dobrać umywalkę nablatową dużą (80-100 cm), miskę WC i bidet, zeby były w podobnym odcieniu bieli. Ceramika z Koła chyba będzie zbyt żółta? Zgadzam się z Tobą ,że ceramika z Koła ma troszkę inny odcień.Też wybiorę wanne i brodzik z ravaka ,a umywalki pewnie z roca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 16.10.2007 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Beata napisała: Też wybiorę wanne i brodzik z ravaka ,a umywalki pewnie z roca. Brodzik z kabiną czy bez? Komplety trochę drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 16.10.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Skoro mowa o Ravaku, to czy ktoś z Forumowiczów widział "na żywo" wannę avokado:http://www.ravak.pl/?page=avocado Podoba mi się na zdjęciach, również aspekt ekonomiczny jest nie do pominięcia (do jej napełnienia potrzeba mniej wody niż do Rosy), no i miejsca mniej zajmuje, tylko czy jest wygodna? Czy to zwężenie przy odpływie nie powoduje uczucia ograniczenia, ciasnoty? Może ktoś w sklepie wchodził do tej wanny?Za wszelkie opinie będę wdzięczna. pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts