Majka 31.07.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Jakie zrobiliście lub jakie planuje parapety zewnętrzne. Marzą mi się parapety nie z blachy, plastiku /brrr/. Najlepiej coś w jednym kawałku, aby nie robić fug /jak przy klinkierze/. I do tego nie mogą kosztować za duzo.Liczę na Wasze pomysły. Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 31.07.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Witam Może z granitu. Chociaż to najtańsze rozwiązanie nie jest. Z drugiej strony nie wiem jaka jest Twoja definicja "dużego kosztu" Pozrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.07.2003 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Taka, jak każdego inwestora, który juz dom wybudował, mieszka i spłaca kredyt Granit - piękny, poproszę o trochę tansze rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.07.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Polecam jednak klinkier szkliwiony. Zabójcze pieniądze to to nie są a nawet fugi między płytkami maja swój urok. Jeśli nie to może nie granit (drogi) lecz konglomerat granitowy lub marmurowy (tańszy). Odradzam piaskowiec- brudzą się pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 31.07.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Ja kupiłem, ale jeszcze nie zamontowałem parapety z piaskowca. Ładne i kolorek dokładnie taki jaki chciałem. Normalnie najtańsze to one chyba nie są, ale po znajomości zapłaciłem 350 zł za wszystkie 7 szt. Jeden jest dzielony, bo ma 260 cm długości.Co do brudzenia. Trzeba zaimpregnować i się nie brudzą - podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.07.2003 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Metal czym będziesz impregnować? Napiszcie ile kosztował Was metr bieżący takiego parapetu. Ile powinien parapet wystawać poza ścianę. My mamy głębokość wnęki ok. 22cm, a okien mamy "od cholery" - 1 x dług. 2,80, 5 x dł 1,40 8 x dł 0,8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 31.07.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Metal. Kto Ci zrobił parapety z piaskowca? Jak ostatnio rozmawiałem z dostawcą to stwierdził, że to bardzo droga ekstrawagancja. A ja marzę aby parapety były wykonane z tego samego materiału co podmurówka. Najlepiej w odcieniu żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 31.07.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Parapety mam szerokie na 20, albo 25 cm. Poza ścianę będą docelowo wystawać około 5 cm. Razem jest ich jakieś 11 mb, więc cena za mb wyszła mi śmieszna. Producenta chyba nie ma sensu podawać, bo normalne ceny u niego są kilkakrotnie wyższe. Nawet pracownicy byli w szoku, bo takiego rabatu jeszcze nikt nie dostał. Poprostu grzech było nie brać.Po impregnat mam się do nich zgłosić, więc na razie nie wiem co mi dadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 31.07.2003 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Porządny klinkier, albo blacha stalowa, cynkowana i malowana (gotowe profile, cięte wg szerokości okien). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts