mapan 12.10.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 W projekcie mam wpisane "kotwy stalowe fi16 co 0,5 m" !! Na moje inżynierskie oko to lekka przesada. O trudnościach z wpasowaniem 30 otworów do jednej murłaty nie wspomnę. Jak to wygląda w waszych projektach? Architekt zapewne powiela tę bzdurę bez jakiegokolwiek sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.10.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Ja mam na rogach a potem mnie więcej symetrycznie co jakieś 1,5 m. Co pół metra to chyba paranoja jakaś. Aha i te co 1,5 i tak okazały się zbyt gęsto i niektóre trzeba było po prostu wyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 12.10.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 W projekcie mam wpisane "kotwy stalowe fi16 co 0,5 m" !! Na moje inżynierskie oko to lekka przesada. Na moje oko także jest za gęsto ale skoro w projekcie jest tak zalecane to właśnie tak zrób. Wpasowanie w murłatę nie jest naprawe trudną rzeczą. Ja mam co ~1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.10.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 ba, rozstaw kotwienia wg mądrych ksiąg 2,5-4m i na każdym końcu murłatyw rzeczywistości chyba nigdzie nie robią więcej niż 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.10.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 W projekcie mam wpisane "kotwy stalowe fi16 co 0,5 m" !! Na moje inżynierskie oko to lekka przesada. Na moje oko także jest za gęsto ale skoro w projekcie jest tak zalecane to właśnie tak zrób. Wpasowanie w murłatę nie jest naprawe trudną rzeczą. Ja mam co ~1m Z mojej praktyki z projektantami różnych branż (a mam je sporo - zwłaszcza tej zawodowej) wynika jedno - dla projektanta problemem jest jeżeli czegoś brakuje, gdy jest zbyt dużo to problemu nie widzi. Jego nie interesuje kasa inwestora. Jeden z projektantów powiedział kiedy mu zadałem pytanie dlaczego robi coś tak, a nie inaczej odpowiedział mi w następujący sposób."w 100% się z Tobą zgadzam, ale jeżeli zaprojektuje tak to inwestor będzie u mnie za 5 lat, a jeżeli tak jak ja mówię - to powinien być góra za 2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 15.10.2007 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Tyle postawionych chałup, a nie wiecie jaki macie rozstaw kotwienia murłaty?? Zlitujcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 ok 2,5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 15.10.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Tyle postawionych chałup, a nie wiecie jaki macie rozstaw kotwienia murłaty?? Zlitujcie się. Niecałe 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts