Samurai_Jack 12.10.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witam, Mam wykonaną wylewkę Mixokret. Problem jest taki, że drzwi są osadzone na tyle wysoko, że dodatkowo oprócz wylewki muszę wykonać przy drzwiach na balkon i taras stopień (tak około 3 cm wysokości). Czy wcześniej muszę jakoś przygotować wylewkę z Mixokreta ?Gruntowanie? Inne przygotowanie ? Czego użyć do "wylania" pojedynczego schodka ?Np. ATLAS SAM 55 SAMOPOZIOMUJĄCA MASA SZPACHLOWA? I czy mogę to zrobić teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.10.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 a jakie bedziesz miał wykończenie podlogi? żeby nie zrobił ci sie najpierw schodek, a potem próg 3 cm to bardzo mało i niezbyt wygodnie jak na schodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samurai_Jack 12.10.2007 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 a jakie bedziesz miał wykończenie podlogi? żeby nie zrobił ci sie najpierw schodek, a potem próg 3 cm to bardzo mało i niezbyt wygodnie jak na schodek panele podłogowe. Może i wyjść 4 cm. Teraz między drzwiami a wylewką mam około 3 cm dziurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.10.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Ja bym zostawił. 3 cm to mało i nie powinno przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samurai_Jack 12.10.2007 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Ja bym zostawił. 3 cm to mało i nie powinno przeszkadzać 3 cm dziury pomiędzy wylewką a drzwiami na balkon !?! No myślę że to jednak dużo. Dlatego chciałem we wnęce drzwiowej wylać mały stopień. Postaram się o jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.10.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Nie kumam. Po prostu masz za wysoko drzwi o 3 cm? To co stoi na przeszkodzie w wypełnieniu tylko tej dziury(stworzenia 3 cm ściany pod drzwiami) i zostawieniu podłogi tak jak jest? Drzwi będą trochę nad podłogą i tyle. No chyba że mówimy o tym samym tzn o 3 cm progu o grubości ściany. Tak czy inaczej wylałbym to z betonu z drobnym zwirem albo i bez niego zmocnej zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 13.10.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 a jakie bedziesz miał wykończenie podlogi? żeby nie zrobił ci sie najpierw schodek, a potem próg 3 cm to bardzo mało i niezbyt wygodnie jak na schodek panele podłogowe. Może i wyjść 4 cm. Teraz między drzwiami a wylewką mam około 3 cm dziurę. 1. Weź 3cm deskę dębową. 2. Przeszlifuj. 3. Pomaluj kilka razy lakierem bezbarwnym. 4. Przykręć do podłogi i 5. Voila! masz gustowny próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts