gorczyca81 14.11.2007 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Tak jak myślałem w glinie nie da się zrobić oczyszczalni, potrzebny piaszczysty teren. To nie prawda. Trochę gorzej się kopie ale da rade. Stosuje się większy drenaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 26.11.2007 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Uzupełnienie dotyczące dofinansowania. BOŚ udziela preferencyjnych kredytów "na cele ekologiczne". W mazowieckim:Warunki kredytowania: kwota kredytu: do 70% kosztów zadania (w indywidualnych przypadkach do 90%), okres kredytowania: do 8 od lat licząc od dnia zawarcia umowy kredytowej,okres karencji: do 1 roku licząc od dnia zawarcia umowy kredytowej,oprocentowanie: zmienne, równe aktualnej wysokości oprocentowania w banku (na podstawie uchwały Zarządu BOŚ S.A.) pomniejszonego o 0,5 s.r.w. możliwa refundacja wydatków poniesionych przed udzieleniem kredytu - za zgodą Funduszuprowizje: zgodnie z tabelą opłat i prowizji BOŚ S.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguha 29.11.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Słów kilka o zakazie budowy oczyszczalni. Oczywiście, że jeśli w miejscowym planie zagopodarowania przestrzennego wymagany jest bezodpływowy, szczelny zbiornik na ścieki to znaczy to tylko i wyłącznie, że tylko SZAMBO można sobie zainstalować. I nie pomogą żadne protesty, błagania, telewizja, gazeta czy inne takie. Wiem, bo sama przez to przeszłam. ZAWSZE trzeba zgłosić bowiem zamiar budowy oszczyszczalni. To nie chodzi o uzyskanie zezwolenia na budowę tylko o sam fakt zgłoszenia do starostwa. Starostwo ma 30 dni na: albo milczenie - co jest równoznaczne z brakiem albo SPRZECIW (słowo, które ujrzały oczy me po otworzeniu koperty w sierpniu b.r). Od sprzeciwu przysługuje nam, inwestorom tzw. odwołanie, które jest tylko stratą czasu albowiem, jeśli sprzeciw wynika z tego co pisałam powyżej (plan zagospodarowania przestrzennego) nic nie jest w stanie tego zmienić. PZP jest miejscowym prawem do bezwzględnego przestrzegania. Można pisać o zmianę planu zagosp. przestrz. ale to jest czaso i kaso chłonne. Nie wierzcie wię w banialuki o tym, że nie trzeba zezwoleń na budowe oczyszczalni bo to jest tylko kwestia gry słów. Trzeba NIE MIEĆ SPRZECIWU a to jest równoznaczne......Pozdrawiam Posiadaczka "niechcianego" szambaA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 23.12.2007 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Wszystkim forumowiczom życzę zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 29.12.2007 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Zainteresowanie tym proekologicznym i wygodnym rozwiązaniem (w stosunku do szamba) sprawia, że producenci proponują przeróżne rozwiązania, które można dostosować do każdej wielkości działki. Odpowiadając na pytanie "dla kogo..." śmiało można stwierdzić, że dla każdego (w dużym uproszczeniu). Jeśli tylko gmina nie ma przeciwwskazań to możemy zabierać się do montażu. 1. Domy jednorodzinne,2. leśniczówki3. małe ośrodki wypoczynkowe i sanatoryjne4. szkoły w małych miejscowościach5. małe osiedla Wszystko to wiąże się z kosztami ale i TAŃSZĄ eksploatacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frustrat 02.01.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Czy dysponujecie oczyszczalnią, z której ścieki można odprowadzić bezpośrednio do rowu meljoracyjnego-strumyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 02.01.2008 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Czy dysponujecie oczyszczalnią, z której ścieki można odprowadzić bezpośrednio do rowu meljoracyjnego-strumyka Jest taka możliwość tylko powstaje pytanie czy ten rów nie jet czasem przydrożny? Jeśli jest to strumyk to muszą być to ścieki o wysokim stopniu oczyszczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebek.f 03.01.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam, proszę o wycenę oczyszczalni dla 4-osobowej rodziny, Warszawa-Białołęka, z drenażem rozsączającym, grunt dobry (były robione badania geologiczne). Z mojego rozeznania wynika że wystarczy zbiornik 2000l - proszę podać czy jedonkomorowa czy więcej i które Państwo polecają i co oferują. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRJDomańscy 03.01.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Jakiej firmy oferujecie oczyszczalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 04.01.2008 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Jakiej firmy oferujecie oczyszczalnie? Współpracujemy z: Firma "MIRMAX" Mirosław Kubiak ul. Letniskowa 54 97-212 Budziszewice Jeśli ma Pan jakieś pytania co do szczegółów oczyszczalni to proszę pytać? [email protected] lub 0 696 38 38 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 04.01.2008 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam, proszę o wycenę oczyszczalni dla 4-osobowej rodziny, Warszawa-Białołęka, z drenażem rozsączającym, grunt dobry (były robione badania geologiczne). Z mojego rozeznania wynika że wystarczy zbiornik 2000l - proszę podać czy jedonkomorowa czy więcej i które Państwo polecają i co oferują. Dziękuję. Wysłałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 13.01.2008 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 http://sotralentz.plwkrótce zostaniemy partnerem firmy Sotlarentz a co za tym idzie wzbogacimy swoją ofertę o produkty tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRJDomańscy 13.01.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Właśnie tą (z w/w firmy) chcemy zainstalować Czekam wtedy na ofertę cenową dla 4 osób (z wszystkimi niezbednymi rurkami, kolankami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 18.01.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Sotralentz jest jedną z pierwszych firm na rynku europejskim, która rozpoczęła produkcję urządzeń przeznaczonych do budowy przydomowych oczyszczalni ścieków. Sprzedaje te technologie od ponad 30 lat, natomiast sam zakład istnieje już od 100 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 21.01.2008 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Najmocniejsze atuty firmy Sotralentz 1. najnowocześniejsza technologia wytłaczania z rozdmuchem2. 10 lat w Polsce3. 100 lat w Europie4. kompletna gama urządzeń, umożliwiająca dostosowanie typu oczyszczalni praktycznie do każdych warunków gruntowo-wodnych5. bogate doświadczenie w montażu instalacji POŚ w zróżnicowanych warunkach terenowych6. 10 lat gwarancji7. autoryzowany serwis8. tysiące zadowolonych klientów w Polsce i w Europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 21.01.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Tak, wiem ale nasyp tez nie wchodzi w gre. Bardzo prosze o oferte. Ofertę wysłałem. Natomiast jeśli nie nasyp to większy drenaż. Poprostu glębiej się kopie, daje grubszy żwir, później drobny i dalej standard. Ja po prostu chcę biologiczną a nie drenażową i już OK. Nie ma problemu. Poproszę tylko o plan działki wraz z rozmieszczeniem domu. ps. oczyszczalnia biologiczna to koszt ok 12 000 PLN + montaż Dziwna to cena.W większosci firm cena biologicznej oczyszczalni to koszt 7000-9000, z dowozem w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 21.01.2008 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Tak, wiem ale nasyp tez nie wchodzi w gre. Bardzo prosze o oferte. Ofertę wysłałem. Natomiast jeśli nie nasyp to większy drenaż. Poprostu glębiej się kopie, daje grubszy żwir, później drobny i dalej standard. Ja po prostu chcę biologiczną a nie drenażową i już OK. Nie ma problemu. Poproszę tylko o plan działki wraz z rozmieszczeniem domu. ps. oczyszczalnia biologiczna to koszt ok 12 000 PLN + montaż Dziwna to cena.W większosci firm cena biologicznej oczyszczalni to koszt 7000-9000, z dowozem w cenie owszem. Znam producentów nawet za 6000 tylko pytanie co to za oczyszczalnia i jakiej wydajności? Czy są wszystkie aprobaty techniczne itp.? Jest wiele czynników wpływających na cene. To nie są drzwi, które można wymienić po 5 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 22.01.2008 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam. Zajmujemy się sprzedażą i montażem przydomowych oczyszczalni ścieków. szybko, bez zezwoleń i taniej niż ścieki komunalne.0 696 38 38 56 Warszawa i okolice transport gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anielicka 23.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Szukam jakąś dobra firmę z Wrocławia lub okolic do wykonania przydomowej oczyszczalni ścieków. Interesuje mnie firma Sotlarentz, ale nie tylko. Potrzebuje szybko namiary, bo musze pod oczyszczalnie odrolnić grunt, a na to u mnie w powiecie się trochę czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 24.01.2008 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Działamy na terenie całej Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts