gorczyca81 21.05.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam. Zajmujemy się sprzedażą i montażem przydomowych oczyszczalni ścieków.696 38 38 56 lub [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 24.05.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 W odpowiedzi na powtarzające się pytanie, czy na oczyszczalnie trzeba pozwolenia na budowę? odpowiadam, że NIE. W odróżnieniu od szamba nie trzeba pozwolenia a jedynie zgłoszenie w starostwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 24.05.2008 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Podstawy prawne. Budowa indywidualnej przydomowej oczyszczalni ścieków, o przepustowości do 7,5 m3/d, nie wymaga pozwolenia na budowę(ustawa z dn. 27 marca 2003r Prawo Budowlane Dz.U. 80/03 poz.718 art.29 ustęp 1 pkt. 3), natomiast wymaga zgłoszenia właściwemu organowi - Starostwo- (Prawo Budowlane art.30 ustęp 1 pkt.1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 09.06.2008 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam. Zajmujemy się sprzedażą i montażem przydomowych oczyszczalni ścieków.696 38 38 56 lub [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 11.06.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 To i ja witam Rodzina 4osobowa ( w porywach do 5) działka daje możliwość wyboru dowolnej oczyszczalni (1356m2) Proszę o dwie wyceny oczyszczalni biologicznej z rozsączeniem wody w terenie (piachy,piachy i jeszcze raz piachy - mogłabym żwirownię otworzyć) CZy drenaż rozsączający może być "jedną długą nitką" czy też stosuje się zawsze kilka krótszych? oczyszczalni drenażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.06.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam,Jestem zainteresowany taką oczyszczalnią ale się zastanawiam....Gdzie na działce ja umiejscowić. Odległości drenażu od ujęcia wody sa bardzo duże. Mam działkę 50x30 i nie wiem jak i gdzie ja postawić.Wprawdzie mam obok dwie kolejne działki ale chciałem je sprzedać i jeśli zrobię przy ogrodzeniu od strony którejś z nich to skutecznie uniemożliwię komuś ujęcie wody - chybaRóżne firmy różnie podają a jak jest u Pana Panie @gorczyca??Poniżej wklejam fotkę planu działki - myślę że jest czytelnahttp://img75.imageshack.us/img75/9834/dzialka2mw7.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda-shakira23 21.06.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Witam, widzę, iż jest to bardzo konkretne forum. Mam nadzieję tym samym kilka rad o was otrzymać.Mianowicie czeka mnie niebawem montaż przydomowej oczyszczalni ścieków. Chciałbym się dowiedzieć:1. Jak uzyskać dotacje z urzędu miasta/gminy na taką oczyszczlanie?2. Jakie warunki trzeba spełniać?3. Czy trzeba mieć na taką oczyszczlanie pozwolenie, czy trzeba gdzieś to zgłoszać, nawet jeśli jest to oczyszczalnia z drenażami?4. Jaki może być obecny koszt? Ja mam firmę która może zrobić mi to za 7.000zl, czy to dużo, jak na oczyszczalnie 4 osobową? pozdrawiam i czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 04.07.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 04.07.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 @magda-shakira23 Z moich dotychczasowych informacji wynika że:1. Można uzyskać z gminy jeśli taka ma na to środki, lub np. wspiera lokalnie budowę takowych. Zawsze można poprosić - są findusze które gmina rozdysponowuje - nie ma na to standardu2. Plan miejscowy zagospodarowania terenu nie może ci takiej oczyszczalni wykluczać (rzadkie przypadki)3. Trzeba zgłosić zamiar budowy do starostwa4. To zależy czy oczyszczalnia z drenażem - najprostrze czy ze złożem biologicznym , studnia chłonna - kombinacji jest wiele. Dla 4 osobowej rodziny koszt samej oczyszczalni najprostrzej to około wydatek 3500 (bez montażu) górna granica to cos koło 10kMontzarz polega na wykopaniu dołka i rozprowadzeniu ew. drenażu li innych - raczej niezbyt drogi (wg mnie maks 1000) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 12.08.2008 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekotwock 15.08.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 witam.mam pytanko.co ile oproznia sie taki zbiornik przy POS.poprosze o wycene 3 osoby teren piaszczysty otwock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 16.08.2008 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 witam.mam pytanko.co ile oproznia sie taki zbiornik przy POS.poprosze o wycene 3 osoby teren piaszczysty otwock to zależy od producenta i użytkowania. Średnio raz na 2 lata (przy założeniu że jet to oczyszczalnia drenażowa - przy oczyszczalni ze złożem biologicznym nawet raz na 4 lata) Co do wyceny musiałbym obejrzeć działkę jaka oczyszczalnia wchodzi w grę. Robiliśmy oczyszczalnie w Józefowie przy ulicy Wiązowskiej dla 3 osób przy bardzo dobrze przepuszczalnym gruncie i wyniosła ona 6000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 04.09.2008 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 04.09.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Do góry. Witam panie Łukaszu co z moim tematem przekroju gruntowego?? Bardzo proszę o pilny kontakt w tej sprawie, ponieważ trochę to nie poważne-wstrzymuje mnie pan już zbyt długo. Numer telefonu do mnie sądzę że pan zna. Pozdrawiam Konrad Jaśkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 21.09.2008 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 08.10.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Panie Gorczyca proszę o pilny kontakt w sprawie zamontowania oczyszczalni. Miał się Pan odezwać trzy tygodnie temu. Dzwonię i dzwonię a Pan nie odbiera telefonu. Poczty też Pan nie czyta.Sulejówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 10.12.2008 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1a 10.12.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 witam poprosze o wycene oczyszczalni biologicznej dla 3:4 osobyoraz wymagane odleglości od domu,studni,granicy działki i takie tamwoda z oczyszczalni była by pompowana do oczka wodnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 10.12.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 witam poprosze o wycene oczyszczalni biologicznej dla 3:4 osoby oraz wymagane odleglości od domu,studni,granicy działki i takie tam woda z oczyszczalni była by pompowana do oczka wodnego przybliżony koszt oczyszczalni ze złożem biologicznym z możliwością wykorzystania wody do oczka to 9500 PLN. Oczyszczalnia jest firmy JPR z Żyrardowa. http://www.jpr.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.12.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam przeczytałam cały wątek ale nie znalazłam odpowiedzi czy również wykonujecie Państwo badanie gruntu przed zaproponowaniem rodzaju oczyszczalni, interesuje mnie taka która nie zajmie dużo miejsca i odda wodę do oczka lub do podlewania, w projekcie mam szambo ale w MPZP nie ma wymogu szamba więc oczyszczalnię można, czy pomagacie w uzyskaniu dotacji i pisaniu wniosków itp. ewentualne wykonanie oczyszczalni byłoby w marcu 2009 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts