SM 07.08.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Nie widzę komentarzy - odnośnika i dlatego pozwoliłam sobie tutaj napisać.Masz super urządzony domek - kolorystyka w moim guście.Tylko styl - ja wolę klasyczny, aczkolwiek nowoczesny bardzo mi się podoba.Mam kilka pytań:- z czego są parapety wewnętrzne?- bardzo podobają mi się jasne płytki w kuchni, ale czy nie ma problemu z fugami jasnymi? Czy się nie brudzą? Czy są może jakoś zaimpregnowane?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 07.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Aniu dardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 09.08.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 kasiawaldek-kuchnia faktycznie jest zbyt mała. Ale można się przyzwyczaić. Teraz na 100% rozpoczynając budowę poszerzylibyśmy dom o 1 metr od strony kuchni . Aniu - co za różnica, przecież nie będziesz siedzieć ciągle w kuchni, a do gotowania wystarczy U nas jest podobnej wielkości, tylko kwadratowa i daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 10.08.2009 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 S&M-parapety wewnętrzne są drewniane. A co do jasnych fug to na razie nie mamy z nimi problemu . Brud bardziej widzimy na ciemnych np. w łazience. TMK- Widziałam jak u ciebie już ślicznie w domku się zrobiło:) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 10.08.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Chciałam Wam jeszcze pokazać jak urósł mój synuś.http://img44.imageshack.us/img44/2421/dsc07250c.jpg http://img8.imageshack.us/img8/8387/dsc07338i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 11.08.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 ojej jaki juz duzy! zatrzymałam sie na etapie noworodka )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 11.08.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ojej jaki juz duży! Zatrzymałam sie na etapie noworodka:) Dużo zdrówka życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama9 18.08.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Jaki sliczny i duzy chłopaczek!!!Zdecydowalismy się na iskierkę,więc Aniu jeszcze raz proszę o koszt budowy stanu surowego zamk. i wykończenia na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawaldek 25.08.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Świetny synek - gratuluję. A ja korzystając z uprzejmości proszę o Wasze zdanie w temacie skrytki przy kuchni. Ponieważ dopiero zaczęliśmy budowę możemy coś pozmieniać-co myślicie o tym, żeby na dole zrobić tylko WC a dalej pociągąć ścianę aż do pokoju i zrobić tam skrytkę (spiżarnię) do której wchodziłoby się od kuchni. Za to do kuchni wchodzilibyśmy przez salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaStasiu 25.08.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 my mamy zmniejszoną łazienkę na dole wejście z wiatrołapu a od strony przedpokoju przy wejściu do kuchn drzwi do spiżarni jest o wymiarach 100x150 mniej wiecej i jest wystarczająco miejsca na wielki regał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawaldek 25.08.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 A co myślicie gdyby wejście do spiżarni było od strony kuchni a wejście do kuchni tylko przez salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 25.08.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Mi się to za bardzo nie podoba... z zakupami przez salon... wydaje mi się, że dużą zaletą Iskierki jest to przejście z holu do kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 25.08.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Popieram Majako /budowę z Lulikowa/ my właśnie rozpoczeliśmy dziś budowę, co prawda narazie dziura wykopana ale to juz cos ) odnośnie spiżarki - tez rozważałam tą propozycję ale... przejście do kuchni tylko przez salon nie podoba mi się. Myślę ze to będzie niewygodne. Mamy zamiar zrobić schody betonowe i z czasem pod schodami wygospodarować mały schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawaldek 26.08.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dzięki za opinie. Znam rodzinę, która ma wejście do kuchni z korytarza ale go nie używa, tylko wchodzą przez salon - dlatego jestem ciekawa zdania innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 26.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Doskonale Cie rozumiem, myśle że to juz indywidualna decyzja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1903 31.08.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Jesteśmy właśnie na etapie wykańczania i jeśli chodzi o spiżarkę to mamy takie rowiązanie: przy wejści do domu jest wejście do spiżarki 120*150 bez drzwi w zamian będzie zamontowana roleta z systemem spręzynowym w kolorze drzwi wejściowych;, natomiast z pozostałej części oryginalnej łazienki wydzieliłam wc 120/150 z wejściem na wprost schodów. Na razie wszystko wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 01.09.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Jesteśmy właśnie na etapie wykańczania i jeśli chodzi o spiżarkę to mamy takie rowiązanie: przy wejści do domu jest wejście do spiżarki 120*150 bez drzwi w zamian będzie zamontowana roleta z systemem spręzynowym w kolorze drzwi wejściowych;, natomiast z pozostałej części oryginalnej łazienki wydzieliłam wc 120/150 z wejściem na wprost schodów. Na razie wszystko wygląda bardzo fajnie. ciekawe rozwiązanie, czy mogę prosić o kilka zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawaldek 05.09.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 i znowu pytanie, Aniu ile wystaje Wam kominek w pokoju. Znajoma wlaśnie montowala w domku i zabiera on 70 cm pokoju, ponieważ fachowiec od kominków nie chciał się dalej wkuć w komin. Czy Wy macie komin murowany czy Schiedla. Proszę o radę bo stoimy właśnie przed wyborem kupna komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed72ka 06.09.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Aniu, jesteśmy pod wrażeniem Waszej Iskierki.Zamierzamy ją budować wiosną 2010.Bardzo prosze o kosztorys na e-maila [email protected] - stan surowy zamkniety i z wykonczeniem.Dziekuje i pozdrawiam , Edyta z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.09.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 i z dziennika zrobił się wątek "kosztorysowy" Pamiętajcie, że to co Wam podsyłała Ania ma się nijak do budowy w tym roku, a jeszcze mniej do tych zaczynających za rok. Już w 2008 było średnio 30% drożej niż w 2007r, w tym parę rzeczy także zdrożało. Dodatkowo robocizna w różnych regionach baaardzo się różni od siebie. Czyiś kosztorys może i jest fajny do pooglądania, jednak trzeba zrobić go samemu tj arkusz kalkulacyjny i spisać wszystko cokolwiek jest w planach - już teraz na sucho pomęczyć hurtownie i wykonawców o ceny. Na koniec dodać z 15% na to co się nie przewidziało i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts