Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

IsKiErKa A & H

Recommended Posts

My właśnie jesteśmy na etapie zamawiania schodów drewnianych i w związku z tym mam do Ciebie Aniu pytanie. Bardzo mi się podoba u Was ta listwa - niby poręcz na ścianie - mogłabyś mi podać jej wymiary - bo nam zaproponowano 15 cm x 2 cm i nie wiem czy będzie dobrze, a Wasza wydaje mi się taka akuratna :-). Pozdrawiam

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 696
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Witaj Aniu,

Byc może już nie zaglądasz tutaj, ale jeśli tak to bardzo proszę o podanie na maila kosztu całej budowy z wyposażeniem. Dodam jakieś 20 procent bo ceny wzrosły...

My też będziemy ISKIERKOWAC ale póki co czekamy na warunki zabudowy...

To cała wiecznośc...........:(:(

email: [email protected]

dziękuję i pozdrawiam

Agnieszka

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

Jestem, jestem ale nadal z doskoku:( Nie mogę znaleźc sobie czasu, a co gorsze nic nie wskazuje na to aby było lepiej.

Tak betinko, mały szał nas ogarnął czekaliśmy na pozwolenie na budowę ( dostaliśmy kilka dni temu) i będzie mała rozbudowa.

Mam nadzieję, że za kilka miesięcy będzie widoczna.

Ale niestety wszystkie prace związane z naszym salonem i tarasem zostały wstrzymane. Jest kilka nowych drobnostek, ale nimi pochwalę się w innym terminie.

Obiecuję, że będę bywac tu częściej ;) Muszę nadrobic stracony czas odwiedzic Wasze dzienniki, bo tam zapewne się dzieje, oj dzieje..........

• 2 weeks później...
  • 7 months później...

Witajcie,

Chciałabym Wam pokazac, jak zmienił się nasz domek.

Z racji tego, iż oboje z mężem jesteśmy pracoholikami:( a nasze szkraby potrzebują opieki, wpadliśmy na pomysł aby rodzice dobudowali się do nas i tak oto powiększył się nasz domek.

Jeszcze w zeszłym roku było tak......

http://img810.imageshack.us/img810/9128/dsc07859v.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A teraz jest tak........

http://img853.imageshack.us/img853/9408/dsc00830x.jpg

Edytowane przez Ania i Heniu

A u nas zmian niewiele.

Salon nadal przypomina jadalnię, jak wpadnie nam kilkanaście tysięcy, to zapewne zainwestujemy w umeblowanie salonu.

Na dzień dzisiejszy

http://img809.imageshack.us/img809/3797/dsc00817z.jpg

Jeszcze pachnąca nowością szafa w wiatrołapie

http://img847.imageshack.us/img847/497/dsc00832sz.jpg

I zaplanowałam taką oto ławeczkę do wiatrołapu

http://img600.imageshack.us/img600/3430/7516121.jpg

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam. Pięknie to wam się wszystko potoczyło, pozazdrościć.. Ja jestem na etapie marzeń o własnym domku, może kiedyś się zrealizują, wiadomo od czego to zależy. Ale wypatruję projektu na swoją miarę szczególnie finansową. Mam do Ciebie pytanko, czy to jest Iskierka standardowa z kuchnią 8,7m2, czy ta powiekszona o 1m z kuchnią 10,7m2 ? Dla mnie ta mniejsza wersja byłaby chyba za mała :p Twoje zdjęcia przedstawiaja piękny domek A jeszcze dwa pytanka przy okazji... czy w wiatrołapie swobodnie wejdzie szafa (zabudowa) na kurtki i buty? Ile może wynieść obecnie budowa Iskierki w stanie deweloperskim (tynki, wylewki, instalacje)? Cena ze strony projektanta bardzo mnie zaskoczyła-pozytywnie, ale nie wiem czy jest realna 130.000 bez instalacji??

hania78- Witam serdecznie w moim dzienniku:)

Nasza Iskierka jest snandardowa, czyli z kuchnią 8,7m2. Ale zaczynając budowę teraz, chyba zdecydowałabym się na poszerzenie o 1m, bo zyskałaby nie tylko kuchnia, ale salon i dwa pokoje na górze.

Tak też nie jest źle,miejsca i tak mam wystarczająco nawet przy tej opcji, bałam się wydłużac dom o ten metr ze względów wizualnych budynku, a teraz i tak jest dobudowana częśc.

Co do kosztów to dodałabym do tych 130.000 jeszcze raz tyle. Nie ma się co oszukiwac to nie jest wystarczająca kwota.

Pozdrawiam i Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, bo wszystko zaczyna się od marzeń.......