Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

IsKiErKa A & H

Recommended Posts

• Odpowiedzi 696
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Witaj Aniu:) Dziękuję za odwiedziny w naszym dzienniku!

Wstyd się przyznać, ale niezbyt często odwiedzam inne Dzienniki, a i u Was byłam już dawno temu. Nie wiedziałam, że przegapiłam taaaakie zmiany!:)

Domek wygląda super, ale podejrzewam, że za taką metamorfozą kryje się sporo pracy i zamieszania, prawda?

Bardzo podoba mi się Wasz salon - to zdjęcie ze stołem na tle kominka. Pomimo ogólnej mody na szarości - ja nadal czuję sentyment do ciepłych brązów, kremów, kolorów kamienia. Pięknie to u Was wyszło:)

Jakie pomieszczenia Wam w sumie doszły po rozbudowie?

Aniu, dobudowana częśc domu należy do moich rodziców. Tak jak wcześniej pisałam składało się na to wiele rzeczy, a i teraz przyznam szczerze są takie tygodnie, gdzie jakoś mijamy się z rodzicami i kompletnie nie widujemy.

Na szczęscie nasze dzieciaki są pod opieką i to jest dla nas najważniejsze.

W dobudowanej części domu jest pokój ( przerobiony z garażu) kuchnia, łazienka, przedpokój i mała sypialnia. W sumie doszło ok. 55 m2

A co do kolorów w naszym domu, to teraz zdecydowanie postawiłabym na biel. Strasznie podobają mi się jasne pomieszczenia, a u mnie nic białego nie pasuje, byc może uda mi się na tarasie wprowadzic troszkę bieli.

O, sporo tych metrów udało Wam się wygospodarować:) Świetnie!

A co do kolorów, to ja już planuję nowe kolory w naszym salonie, ale zmiany będą możliwe dopiero za kilka lat przy najbliższym remoncie. Oczywiście nie zmienimy łupka na kominku, podłogi i szafek w kuchni. Myślałam o różnych odcieniach szarości, ale to będzie dość trudne. Chociaż...na pewno Forum mi pomoże w podjęciu decyzji:)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Kilka dni prac i nareszcie gotowe. Pozostaje nam miec nadzieję, że skończy się przyklejanie obrazków klejem do ściany.

Farba tablicowa połączona z farbą magnetyczną.

Jak narazie sprawdza się super, tylko zmywanie troszkę nam nie idzie:(

http://img707.imageshack.us/img707/5932/dsc01111u.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wow, wyszło super:) Czyli można i pisać kredą i przyczepiać magnesy? U nas też by się przydało.

A co do zmywania, to mam podobny problem z tablicą z ikea. Marysia częściej używa gąbki, niż kredy, a w rezultacie tablica jest ciągle pomazana, szara, kreda się rozmazuje. A na sucho - bardzo pyli!

• 1 month później...
witam, właśnie z mężem budujemy naszą Iskierkę i jesteśmy na etapie wyboru wielkości okien. W miejsce garażu będzie pokój, tylko teraz jakie okno wybrać? Mi strasznie podoba się Wasze okno, z tego co widzę jest na szerokość bramy garażowej. mój mąż zastanawia się czy oby nie za duże i nie bedzie śmiesznie wyglądać przód domu. Dodam, że nie może być okno z boku domu a nie chce zeby było ciemne pomieszczenie. Proszę o radę. A wasz domek jest cudny pozdrawiam

Witam,

tak jak napisałaś Gosiu, my zmuszeni byliśmy ( no, może tak było najłatwiej:)) do okna, które idealnie wpasowało się w szerokośc zdemontowanej bramy garażowej. Pomimo tego, iż pokój ten jest naprawdę słoneczny, chcieliśmy go wizualnie powiększyc i dlatego wybór padł na takie okno.

Dziś mój mąż mówi, że ten pokój jest najładniejszy w całym naszym domu.

Zrobiłam zdjęcie, które mam nadzieję choc trochę pomoże Ci dokonac wyboru.

http://img213.imageshack.us/img213/6353/dsc01174w.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Pozdrawiam

• 4 months później...

Ale słodziak!:) Witaj Emmo w Iskierce!

Dzieci pewnie zachwycone?

Nasi sąsiedzi od niedawna też mają podobnego szczeniaka. Co prawda szczeniak urósł niesamowicie, normalnie miałam wrażenie, że z dnia na dzień widać było różnicę:) No i jest baaardzo żywiołowa - bo też suczka. Dobrze, że sąsiad postawił płot, bo oblizywałaby nas przy każdym wyjściu z domu:)

No właśnie Aniu,a u nas brak ogrodzenia i kłopot ogromny. Po trzech dniach w domu Emma musiała się wyprowadzic do kotłowni. Moje dzieci nigdy nie zniszczyły tylu rzeczy co ona w trzy dni.

A kiedy wybiega na ogród za każdym razem ucieka i musimy ją ciągle pilnowac. Coś w stylu kolejnego dziecka:rolleyes:

wpadłam z rewizytą

ale tu przyjemnie, koniecznie muszę prześledzić Twój wątek, a zatem dobrze, że nadeszła jesień:yes:

na pierwszy rzut oka zwróciłam uwagę na zdjęcia elewacji przedniej Twojego domku

po pierwsze w wersji pierwotnej wyglądał ślicznie, po drugie po dobudówce dla rodziców jest super

jestem pod wrażeniem tego rozwiązania

a że przepadam za odsłonami przed i po, tym bardziej jestem zachwycona

mam nadzieję, że odkryję tu więcej takich niespodzianek :D