Hannah 25.11.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam. Bardzo podoba mi się Wasz dach. Chciałabym podobny kolor (jaka macie dachówkę?) tylko nie wiem jak potem dobrać do tego okna, drzwi i bramę garażową . Czy Wy się już zdecydowaliście na coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 25.11.2007 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witaj Hannah w moim dzienniku. Dachówkę mamy Robena kolor czarno-brązowa.Bardzo długo zastanawialiśmy się nad dobraniem koloru okien i bramy i po wielu dyskusjach wybór padł na kolor orzech. W takim kolorze mamy zamówione okna i bramę segmentową. Okna będą z Aluplasta i rozważaliśmy kolor palisander, orzech i ciemny dąb .Tych ciemnych kolorów trochę się obawialiśmy i tak się złożyło,że na magazynie u sprzedawcy były naszykowane dla klienta okna w kolorze orzech, bez zastanawiania się dalszego wybraliśmy ten kolor.BARDZO NAM SIĘ SPODOBAŁ. Dlatego zapraszam do mojego dziennika za około dwa tygodnie dom powinien już być zamknięty a jaki będzie efekt całości ? Zobaczymy:)PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 28.11.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 HEJ ..co to za cudo macie na kominie???czym go okładaliście??????podaj proszę cene, telefon, i inne istotnie info o tym czyms...- dość ciekawe, może wybierzemy do siebie-...o ile pozwolisz i udostepnisz jak wyzej.dziekuje z gory...A, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 29.11.2007 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 co to za cudo macie na kominie???czym go okładaliście?????? Witaj ANNNJA , to nie żadne cudo ,komin ocieplony i obłożony płytkami elewacyjnym Wienerberger kolor Matrix. Do tego fuga -kolor grafit. Zależało nam na takim ciemnym kominie dopasowanym do naszego dachu i taki akurat wyszedł. Fuga miała być jaśniejsza ( kolor ciemno szary, który miał się odznaczać) ale namówiono nas na taki kolor i taki oto efekt. Nam się podoba:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 08.12.2007 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Nareszcie dotarły okna:)Okna Aluplast kolor orzechhttp://img220.imageshack.us/img220/220/dsc04119ya9.jpghttp://img529.imageshack.us/img529/5461/dsc04121or3.jpghttp://img529.imageshack.us/img529/5461/dsc04121or3.83e4c1c7e7.jpgKlamka z dodatkowym zamknięciem na klucz ( wyjście na taras)http://img141.imageshack.us/img141/2417/dsc04118ue2.jpgTył domuhttp://img113.imageshack.us/img113/3792/dsc04122fv1.jpgJeszcze do całkowitego zamknięcia domu brakuje nam bramy garażowej ( będzie montowana w przyszłym tygodniu), i drzwi wejściowych ( będą montowane na samym końcu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena09 10.12.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Cześć Aniu! Okna są piękne.Czy możesz napisać jak otwiera się okno tarasowe.Wszystkie trzy częsci,?a może tylko tafla środkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 10.12.2007 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam,Patrząc od wewnątrz to w ogóle nie otwiera się lewa część okna . Otwierają się dwie części po prawej stronie ( od środka na boki) i są to też części uchylne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena09 11.12.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Aniu,dziękuję za błyskawiczną odpowiedż Właśnie chodzę do roznycz firm ,i prosze o wycenę okienek do mojej Iskierki.Jestem bardzo ciekwa ile kosztowaly Was te orzechowe cudeńka.Jeśli to nie tajemnica to zdradż ten sekret Pozdarawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 11.12.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Też wybralem Iskierkę. Start budowy kwiecień 2006, od czerwca 2007 już mieszkam. dokonałem kilku mniejszych lub większych zmian, w sumie jestem zadowolony. Mieszka się bardzo fajnie, domek bardzo funkcjonalny, każdy m2 rozsądnie wykorzystany no i dom łatwy do ogrzania. Wracając do Waszej budowy, calkiem fajnie posuwa się do przodu. Od dzisiaj zaczynam Wam kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mala1809 12.12.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Jejku jak ja Ci zazdroszczę, że masz juz okna wstawione ! U mnie niestety roboty na dachu się strasznie wleką. Mamy narazie położoną folię i majster kładzie łaty. Plan był taki, że jeszcze w grudniu wstawią nam okna ale niestety firma się nie wyrobi i wstawia dopiero w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 13.12.2007 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Marzena okna kosztowały nas dokładnie 13,900 . W cenie tej jest 13 szt.okien i 5 szt okien dachowych. Cena ta podana jest razem z montażem, nie wiem jaki jest to koszt w innych firmach ale prawdopodobnie dostaliśmy dobrą cenę. Orasta- każdy kibic jest cenny a zwłaszcza jego uwagi, więc witam w moim dzienniku i z chęcią zobaczyłabym zdjęcia Twojej Iskierki jeśli to możliwe:) Mala głowa do góry na szczęście pogoda jak na zimę w miarę dopisuje. I u Ciebie będzie niedługo trochę cieplej w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 13.12.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Haniu bardzo chetnie zaprezentuję swój domek, ale wstyd się przyznać, nie wiem jak wkleić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 13.12.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Zajrzyj na forum PROJEKTY I ARCHITEKTURA temat PROJEKT ISKIERKA-CZY KTOś GO BUDOWAł???JA SIę PRZYMIERZAM i tam na 3 str. post 12 od góry gosia888 (dzięki niej nauczyłam się wklejać zdjęcia) bardzo fajnie wyjaśniła jak się to robi. Prosta sprawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 13.12.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Wielkie dzięki, zabieram się do nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 14.12.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Zgodnie z umową prezentuję to co mi wyszło po drobnych zmianach. http://img503.imageshack.us/img503/6900/dsc02257mj9.jpg http://img262.imageshack.us/img262/1209/dsc02258dj7.jpg http://img150.imageshack.us/img150/4866/dsc02296ix5.jpg http://img150.imageshack.us/img150/1473/dsc02297ye5.jpg http://img150.imageshack.us/img150/9683/dsc02298vf5.jpg Oj, troszkę się napociłem z tym wklejaniem zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belfego 15.12.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witam!Orasta - domek cudny. Wszystko zrobione z gustem i smakiem. Mamy podobny styl, dlatego Twój domek tak nam się podoba. Świetny kominek. My zaczynamy budowę Iskierki wiosną i już nie mogę doczekać się finału.Jeżeli można, to prosimy o więcej zdjęć - schodów na dole, górnej łazienki i pokoi na górze. Czy dobrze zauważyłam - to z kuchni wchodzi sie do łazienki, czy małej spiżarki? Jeżeli to drugie to też prosimy o zdjęcia jej i łazienki na dole. PozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 15.12.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Belfego cieszy mnie że podoba się moja chałupa, chętnie wkleję jeszcze kilka fotek. Zrobię to może jednak na innej stronie. Ten temat założyła Ania i dotyczy on jej Iskry i nie wypada się jej wcinać. Ja wystąpiłem tu gościnnie na zaproszenie Ani ( pozdrawiam Aneczko, ładnie wyszłaś na fotce). Myślę że zdjęcia pokażę w temacie Projekt Iskierka-czy ktoś go budował ??? Ja się przymierzam założonym przez gefraitera. Widzę że masa ludzi budujących Iskierkę pokazuje tam swoje osiągniacia. Myślę że gefraiter się nie obrazi jeżeli i ja wkleję tam parę fotek. Pozdro z gór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 17.12.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 No nareszcie mam dostęp do netu:)Orasta nie wiem co napisać. Po prostu extra,podobało mi się bardzo,bardzo nawet bardziej niż bardzo:)Cały domek w moim klimacie ( nawet o dziwo mój mąż zaciekawił się Twoimi zdjęciami) Kominek przecudowny, mogłabym tak pisać i pisać.........No i jakoś tak cieplutko w tym Waszym domkuPozdrawiam,Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 27.12.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Podoba mi się pomysł z wysunięciem daszku i z drzwiami tarasowymi, teraz też bym takie chciał, niestety za późno. Małe pytanko, nie podnosiliście ścianki kolankowej, gdzie planujecie umieścić kaloryfery w górnych pokojach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 27.12.2007 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Orasta, nie podnieśliśmy ścianki ( chociaż mój mąż się upierał) bo nie podobał mi się wygląd domu po podniesieniu ( u Ciebie jakoś to się gubi w wyglądzie zewnętrznym) I do tego nie mogliśmy dogadać się z firmą budującą A jeśli chodzi o grzejniki to prawdę mówiąc nie zastanawiałam się nad tym ( ale chcąc , nie chcąc nie ma rady miejsce musi się znaleźć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts