Seba7207 12.10.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Parter: 7 grzejników;Poddasze: 5 grzejników;Instalacja rozdzielaczowa (parter + poddasze) z rodzielacza do każdego grzejnika 2 przewody; Parter: Kuchnia zlew;Parter 1 x WC + 1 umywalka - 1m od pionu;Poddasze łazienka: kabina prysznicowa, zlew, WC - ok 3-4m od pionu. Gość za samą robociznę bez białego montażu chce 8-9 tys. zł. Czy to dużo? Szukać innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 12.10.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Szukaj następnego . Bez kotłowni ta cena podzielona na 2 to dobra cena dla wykonawcy - dla inwestora może mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.10.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Pewnie, że szukaj - chyba że gość kaloryfery daje własne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 12.10.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 witam właśnie jestem po rozliczeniach 35m2 podłogówki +9 grzejników +wc bidet 2 umywalki kabina i wanna +kuchnia zlew i zmywarka2 kratki spustowe zamonyowanie stelarzy i wykonanie 2 skrzynek w kotłownido grzejników i podłogówki + rura do komina cena za całość 4700 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 13.10.2007 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 W tym oczywiście jest robocizna kotłowni z piecem gazowym. Jeśli chodzi o kaloryfery to na poddaszu nie podłączane - ze względu , że brak ocieplenia ścian. Nie byłoby ich na czym zawiesić. Jest to koszt samej robocizny. Ponadto gośc namawia żeby nie wstawiać kondensata, ponieważ rurki mają w takim przypadku większe przekroje - zwiększony koszt materiałów, droższy piec no i droższe grzejniki - większe wymiary. Odradza Viessmana i Vailanta a poleca Immergas. Podłogówki nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 W tym oczywiście jest robocizna kotłowni z piecem gazowym. Jeśli chodzi o kaloryfery to na poddaszu nie podłączane - ze względu , że brak ocieplenia ścian. Nie byłoby ich na czym zawiesić. Jest to koszt samej robocizny. Ponadto gośc namawia żeby nie wstawiać kondensata, ponieważ rurki mają w takim przypadku większe przekroje - zwiększony koszt materiałów, droższy piec no i droższe grzejniki - większe wymiary. Odradza Viessmana i Vailanta a poleca Immergas. Podłogówki nie mam. Kolega hydraulik pewnie poleca to na co ma większy rabat w hurtowni, lub ewentualnie jakieś bonusowanie. Będzie Ci mówił, że możesz kupić sam, a on Ci tu i tu najlepszy rabat załatwi i jeżeli Ty to kupisz to on i tak zawinie bonusik z hurtowni. O opinie na temat grzejników to bym raczej zapytał użytkowników forum (są tu też hydraulicy) oraz znajomych. Nie podważając jakości oczywiście żadnej z wymienionych przez Ciebie marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 13.10.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 witam, jestem po spotkaniu z wykonawcą , oto ceny w Szczecinie:- montaż kotłowni - 800zł- montażgrzejników - 10 szt - 2500- montaż inst.wodnej - 11 pkt - 2750- montaż inst. kanalizacyjnej - 13 pkt - 1300- montaż inst.gazowej wewn. - 600zł- montaż ogrzewania podłogowego - 45mkw - 2250- montaż ukłądu mieszającego - 250 zł- montaż ukł cyrkulacyjnego w kuchni(bo dakeko od kotłowni) - 250 zł- montaż ukł. kominowego - 600 zł W SUMIE 11300 ZŁ, I JEST TO KOLEJNA WYCENA O PODOBNEJ WARTOŚCIPOZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 20.10.2007 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Podnoszę.. Prosze o opinie. Zaznaczam, że nie ma żadnej podłogówki czyli: - 11 grzejników, - montaż + podłączenie pieca; - rozprowadzenie kanalizy (1 pion) - parter WC, Zlew + zlew kuchnia; - poddasze: zlew, prysznic, WC - system rozdzielaczowy - bez białego montażu SAMA ROBOCIZNA 8 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauro 28.10.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 5000 zl to chyba cena za robocizne do przyjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.10.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 ceny w Toruniu: - montaż calosci kotłowni - 1200zł - montaż grzejników - 1szt - 100 - montaż inst.wodnej - 1 pkt - 100 - montaż inst. kanalizacyjnej - 1 pkt - 100 (kibelek, pralka) - montaż ogrzewania podłogowego - 1mkw - 20 - montaż ukłądu mieszającego - nie wiem co to - montaż ukł cyrkulacyjnego w calym domu - 100 za poziom prysznic to 1pkt i nie licza osobno za wode i osobno za kanalize przepraszam za przerobienie czyjegos posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 12.01.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 witamJa troche z innej beczki- hydraulika Czy 20 000 to dobra cena za kompleksowe wykonanie centralnego ogrzewania i wody (rurki miedziane,piec kondensacyjny valiant, zasobnik, grzejniki itp) prosze o opiniepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.01.2008 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 witam Ja troche z innej beczki- hydraulika Czy 20 000 to dobra cena za kompleksowe wykonanie centralnego ogrzewania i wody (rurki miedziane,piec kondensacyjny valiant, zasobnik, grzejniki itp) prosze o opinie pozdrawiam A ile tych metrów bo wygląda nie najgorzej z materiałami oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 13.01.2008 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 dom o powierzchni 220 m2 w rzeszowie do tego wliczony jest odbior kominiarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.01.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 dom o powierzchni 220 m2 w rzeszowie do tego wliczony jest odbior kominiarski To w takim razie w moim odczuciu to wcale nie jest aż tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 13.01.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 U mnie dom w prymulkach 120 m pow uzytkowej... hydraulika na etapie stanu surowego zamkniętego (30 punktów) - co, cwu, kanaliza, woda - 8500 zł materiał plus robociznaMiałem też oferty za 15000 zł i więcej Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 18.01.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam a co sądzicie o cenie 42 000za:kocioł vaillantvc plus 246/3-513 grzejników purmo vko 22 oczywiscie różne rozmiary(ale nie bede tu pisac)zasobnik 220 l3 grzejniki drabinkowe dalisreglator vrt 360 calorMATIC I INNE POMPY FILTRY WODY GAZU ITPoczywiście będzie zrobiona instaalacja gazowa (na zewnątrz i w środku)zrobienie w sumie całego CO, CW i kanalizy (robota z materiałem)wszytsko fullBędzie równiez ogrzewanie podłogowe na 30 m2 w domu Mam nadzieję ze nieczego nie pominęłam Mam juz rozprowadzone dgp w domu-hydraulik zaproponował mi zamiast wodnej podłogówki elektryczną-czy uważacie ze to dobry pomysł-chodzi o to ze nie trzeba by było włączac pieca gdy chodzi dgp. Dołożyłby tez grzałki elektryczne do grzejników zeby móc tym osobno sterowac-jak wychodzi cenowo taka elektryczna podłogówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 18.01.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Zapommniałam o najważniejszym- taki domek :http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/szmaragd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 19.01.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 W moim odczucicu cena do przyjęcia, potargowałbym się jeszcze o kilka złotych.Myslę, że 2000 w dół jest jak najbardziej do osiągnięcia. No może jeszcze więcej. Ogólnie cena nie jest jakoś mocno wygórowana. A pozatym to mam pytanie odnośnie psa ze zdjęcia. Ile taki dog błękitny kosztuje? Bo jak sie przeprowadzę na wieś to chciałbym takowego posiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 19.01.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 W takim razie spróbuje jeszcze pogadać.Jeśli chodzi o psiaka to niestety nie jest mój ,ale również mam w planie takiego do mojego nowego ogródka zakupić-ceny są różne (można kupic za 500 i za 2500), ja nie chcę psa z rodowodem więc cena napewno będzie w granicach od 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 22.01.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 czy 150,- za punkt hydrauliczny w Trójmieście jest ok? czy standardem jest to że tyle samo bierze spec zarówno za wykonanie punktu hydr. jak i przesunięcie go o np.0,5 metra? jak dla mnie to jednak jest różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts