Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze gniazdko Madziulki i Andrzeja:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witaj Madziulka,

no chyba dopiero mój drugi wpisik na forum muratora :) ale od tygodnia duuuużo czytam :)

my też chcemy dołączyć do grona "poddaszowiczów" ale póki co tkwimy na etapie nieszczęsnego projektu więc może przy dobrych wiatrach wczesną jesienią zaczniemy działać...

Masz rację, że osobne wejście to podstawa! nas wszyscy namawiają, że lepiej dołożyć i zrobić zabudowane schody betonowe - bo to jednak na całe życie itd... niby racje mają, tylko.... jakoś nie ma chętnych do tego dokładania ;)

napisz proszę jak tam wasze wrażenia po pierwsze zimie na otwartych schodach? na jakiej wysokości macie wejście? u nas będzie na wysokości ok. 4m i jak zaproponowałam podobne schodki do waszych to mnie wszyscy wyśmiali że będzie wyglądać jakby drabinę dostawił, buuuu.

a możesz jeszcze zdradzić jakie są koszty wykonania takich schodów? montowała wam je jakaś ekipa, czy sami?

pozdrawiam i zazdroszczę troszkę że u Was już koniec widać prawie :)

czesc mira_mar niedlugo i Wy zobaczycie postepy swoich prac

co do schodow to tak to akurat jest podstawa naszego mieszkania, bo bez nich sobie nie wyobrazalam zaczynania czegokolwiek. Schody przezyly zime, nie byly sliskie, co do wyglady sa ok, nie szpeca napewno, co do wysokosci to powiem szczzerze ze nie wiem :oops:

koszt wykonania schodow to 4500 zl, montowala nam je ekipa

Hej Madziulka -wpadam co jakiś czas i widzę że pędzicie jak burza :) ! gratulacje z powodu pracy! Ja po studiach przez 4 lata imałam się różnych zajęc (z własnym interesem włącznie) -i w zasadzie dopiero od połowy grudnia 2007 mam pracę o jakiej marzyłam i zgodną z moim wykształceniem -więc wiem co to jest za radośc! poradzisz sobie napewno, a ostatni rok studiów to w zasadzie pisanie pracy i seminaria -wykładów zazwyczaj niewiele!