W-waBiker 31.07.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Czy można ciąć keramzytowe pustaki stropowe w w poprzek tzn. tak że jak są w pustaku dwie komory to żeby została jedna?Chodzi o wypełnienie szczeliny przy ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 31.07.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Osobiście nie widzę problemu. Żeby tylko została pionowa przegroda.Sam tak nie ciąłem, ale mam strop z pustaków keramzytobetonowych i gdyby była taka potrzeba, to bym ciął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 31.07.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 główkowałem nad tym problemem, nawet pytałem na forum. Zwróć uwagę, że by oprzeć się na belce pustak ma od dołu podcięcie. Po przecięciu z jednej strony go zabraknie . Rada była taka, by zalewać odcinki nietypowe jak monolit. Decyzja jeszcze przede mną, więc nadal się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka 31.07.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Czy można ciąć keramzytowe pustaki stropowe w w poprzek tzn. tak że jak są w pustaku dwie komory to żeby została jedna?Chodzi o wypełnienie szczeliny przy ścianie. Oczywiście, że można u mnie właśnie tak zostało zrobione i to nawet obydwie połówki zostały wykorzystane, trzeba je tylko podszalować od spodu deską podpartą stemplami i w trakcie zalewania ostrożnie wrzucić beton najpierw na ścianę, żeby nie powypadały. A tak przy okazji to zostało mi 30 szt pustaków przelotowych i 11 szt deklowanych jeśli ktoś potrzebuje to chętnie się ich pozbędę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 31.07.2003 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 ale ja chyba zminimalizuje szczeline przy ścianie dwiema belkami stropowymi a jak zostanie jeszcze mała szczelina to podszaluje ją deską od dołu i zaleje betonem, tylko że te dwie dodatkowe belki dam gdzieś tak w 1/3 i 2/3 komory stropu i powinno być dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 01.08.2003 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Będzie bardzo dobrze. Podwójne belki najlepiej daj pod ściankami działowymi na poddaszu, czy piętrze jeżeli takowe przewidujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 01.08.2003 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Wczoraj przywieźli mi belki i pustaki stropowe keramzytowe!Towar pierwsza klasa tzn.wyglądają na porządnie wykonane, więc się ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts