Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

38tys. za stan surowy

m_wujek

Recommended Posts

To co powiecie na cenę mojej ekipy? - 91tys netto :o

Powierzchnia użytkowa około 170m + garaż 46m.

SSO z tarasami, schodami , kominami, dachem , kryciem papą itp.

Dwie inne ekipy które sprawdzałem podały mi cenę niewiele niższą :roll: .

Wybrałem tych bo mieli najlepszą opinię.

Budują naprawdę dobrze i nie mozna mieć do nich zastrzeżeń ,ale po tych postach to zaczynam ,żałowac ,że jednak nie poszukałem dłuzej kogoś tańszego.

To co powiecie na cenę mojej ekipy? - 91tys netto :o

Powierzchnia użytkowa około 170m + garaż 46m.

SSO z tarasami, schodami , kominami, dachem , kryciem papą itp.

Dwie inne ekipy które sprawdzałem podały mi cenę niewiele niższą :roll: .

Wybrałem tych bo mieli najlepszą opinię.

Budują naprawdę dobrze i nie mozna mieć do nich zastrzeżeń ,ale po tych postach to zaczynam ,żałowac ,że jednak nie poszukałem dłuzej kogoś tańszego.

Szczerze mówiąc to trudno tu ocenic koszty ,sa rózne konstrukcje domów i to też ma duzy wpływ na cene no i oczywiscie rejon Polski , ogólnie ceny usług troszke spadaja chyba zaczyna sie robic normalniej choc porównujac z zeszłym rokiem to juz jest o niebo lepiej (my sobie w zeszlym roku odpuscilismy zaczecie budowy takie u nas bylo szaleństwo z cenami towarów i usług :o ) Mi muraze wyliczyli w sumie za wszystkie etapy na SSO 37 tys. ,ciesla za dach 2 spadowy z lukarnia i osobnym dachem nad garazem w sumie 220 m2 z deskowaniem i papa oraz rzeźbieniem i heblowaniem koncówek krokwi 12 tys. w sumie robota kosztowac bedzie 49 tys. (mury juz sa na wykonczeniu. A jesli chodzi o ekipe to i tak trzeba ich pilnowac bo potrafia nawet najlepsi cos spartolic i sami sie raczej do tego nie przyznaja bo koszty poprawek sa po ich stronie .... :lol:

Tak ,tak targowac sie trzeba jest wolny rynek i ceny sa przeróżne ja bralem wyceny od 5 ekip i co najwazniejsze trzeba koniecznie podpisac umowe chciaz z murażami bo pożniej sobie dodatkowo kaza placic za kazda pierdółke :lol: ja mialem w umowie każdy szczegól opisany i widze że ekipa sie strasznie dąsa bo nie moga nic dodatkowego wycisnąc ,a za opoznienie maja policzone odpowiedznie kary... :wink: