tomek123 31.07.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Stoję przed wyborem styropianu do ocieplenia ściany trójwarstwowej czy mam wybrać frezowany czy normalny (jest tańszy) Może znacie namiar na tani styropian w okolicach Poznania. Pozdrawiam wszystkich budujących własny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 31.07.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Przy ścianie 3 warstwowej chyba nie warto stosować steropianu frezowanego bo zagrożenie mostkami termicznymi jest niewielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mva 31.07.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Witam, Zgadzam się z rokasem. Ja w mojej trójwarstwowej dałem 2 x 5cm styropianu na zakład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galber 31.07.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 mva dał 2x5 cm z zakładem, czyli rozwiązał sprawę frezów w inny, tańszy sposób. Dlatego sądzę że albo dać 10 frezowaną, albo 2x5 na zakładkę.Inaczej będzie nieciągłość izolacji termicznej.W ścianie 3 warstwowej warstwa zewnętrzna służy do osłonienia warstwy ocieplenia i sama jako ocieplenie niewiele wnosi. Dlatego właściwe ocieplenie musi być bardzo dobrze zrobione. Tu jest łatwiej o błąd niż przy ścianie dwuwarstwowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2003 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 1aaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts