Gość 31.07.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Potrzebuję wymienić stary kocioł węglowy na nowy.Do ogrzania mam ok. 90m2 powierzchni urzytkowej. Instalator proponuje zainstalowanie kotła spalającego miał węglowy. Interesują mnie Wasze opinnie na temat kotłów tego typu:1 - czy rzeczywiście koszty ogrzewania miałem węglowym są niższe o ok. połowę ? Tak twierdzi instalator.2 - jakie występują problemy z eksploatacją?3 - czy można spalać w nim doraźnie np. kawałki drewna, śmieci itp. ?4 - co jest najbardziej istotne w konstrukcji i wyposażeniu kotła. Na co zwracać uwagę dokonując (ewentualnie) wyboru?5 - jakiego producenta polecacie? pzdr.ALi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 marcinos (nie chcialo mi sie logowac) Sprecyzuj jaki kocioł cię interesuje zasypowy (taniszy) czy z zasobnikiem tzw kilku dobowy . To podstawowa informacjaCo do tego ze mozna ogrzac polowe taniej hmmm coz poprostu bzdura.Ale coz napisz cos wiecej to spobie podyskutujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 05.08.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Ostatnio sprawdzaja sie kotły CO na groszek wegiel z tzw zasobnikiem..kliknij w wyszukiwarce kotły na groszek..Kotły te sa ekonomiczne ,wiec warto je kupic...choc cena tych kotłow to ok 6000zł<25kW> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts