krzymi 14.10.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dzien dobry czy ktos z doswiadczony moze mi podpowiedziec czy mozana przyciac ognik przed zima.? Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 14.10.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Oczywiście, ja ucinam na maxa ale... teraz to już trochę za późno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 14.10.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dzien dobry czy ktos z doswiadczony moze mi podpowiedziec czy mozana przyciac ognik przed zima.? Krzymi Ciąć można (jak ktoś się uprze ), ale nie należy ciąć ognika przed zimą. To jest zdanie moje, niedoświadczonego ogrodnika .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 14.10.2007 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 No baardzo dziekujeMam zywoplot z ognika i przez prawie dwa lata nie byl ciety .Chcialem uzyskac wysokosc a teraz juz bym go ,,zgescil "Czy mam ciac wiosna ? Na maxa ?Czy raczej ostroznie ? Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 14.10.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 O cięciu krzewów było wielokrotnie pisane na tym forum więc zastosuje się do rady NatkaB: Jesli ktos, kto zna odpwoedz na zadane pyanie - nie chce po raz dziesiaty/setny/tysieczny odpowaidac - niech tego nie robi A ognika nie tniemy przed zimą jeszcze z tego dodatkowego powodu, że jest to krzew zimozielony i ozdobny zwłaszcza zimą. Owoce o rożnych odcieniach czerwieni (zależnie od odmiany) lub zółte np. u odmiany 'Soleil d'Or' są ozdobą od jesieni aż do wiosny. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 14.10.2007 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 No tak jako ,,nowy" to mam troszke trudniej od ..starych ogrodnikow" Latwiej pytac niz bladzic .pozd. Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 15.10.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Wytnij go na maxa jak Ci pasuje, ale wiosną, nie teraz, ja dzięki takiemu cięciu mam okrąglutki krzak pełen owoców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 16.10.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 To prawda co pisze Pinus. Ogniki pięknie wyglądają całą zime przyozdobione żółtymi, pomarańczowymi lub czerwonymi jagodami. Wydaje mi się że w kwestii cięcia to jest tak (jak źle piszę to proszę skorygować):cięcie zagęszczające, odmładzające: tuż przed rozpoczęciem wegetacji u ognika, krzewuszki, cisa, berberysa, wierzby japońskiej (kilka razy w czasie wegetacji). cięcie po kwitnieniu u migdałka, forsycji, tawuły Może coś jeszcze dodacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 16.10.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Dziekuje wszystkim za rady i zyczliwosc.Chetnie skorzystam z waszych rad. Zywoploot z ognika jest taka mala ,,bolaczka,,ma mnie odgradzac od ciekawskich i juz nie moge sie doczekac ,,gestwiny,, krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts