bazgrus 14.10.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Chciałbym w domu i wokół domu zainstalować 3-4 statyczne kamery tak aby mieć zdalny dostęp i sprawdzić, co się dzieje w domu. Nie wiem tylko jak to rozwiązać. Są kamery podłączane do Ethernetu, ale kosztują sporo (ponad 300zł). Do każdej trzeba mieć dostęp, osobno login i ustawienia. Wydaje mi się to niepraktyczneMyślałem o analogowych kamerach z wyjściem wideo (takich ok. 100zł). Do tego potrzebny byłby sprzęt, który zbierze obraz z różnych kamer i udostępni poprzez Internet (wybierałbym, z której kamery obraz chcę oglądać i ten bym oglądał). Teoretycznie mógłbym postawić zwykły komputer w kartami tv, ale to będzie sporo prądu zjadało.A może wystarczą zwykłe kamerki USB? Tylko jaką maksymalnie może mieć długość kabel USB? Z góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 14.10.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Powiem szczerze nie wiem co za kamery widziałeś po 100 zł, zapewniam Cię że niewielki z tego będziesz miał pożytek. Co do zebrania sygnałów to polecam rejestrator z dyskiem twardym i wyjściem lan. Podłączasz tylko do netu rejestrator i możesz nim operować kamerami. Poza tym musisz mieć w domu mocne łączne internetowe (tutaj chodzi o uplod) abyś gdzieś indziej mógł oglądać domek a nie czekać parę minut na przełączenie klatki. Ceny dobrych kamer i podświetlaczem podczerwieni zaczynają się od 350 zł w górę a najprostrzy rejestrator z lan to koszt około 700 zł + dysk twardy komputerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 14.10.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 optymalnym rozwiązaniem jest rejestrator cyfrowy z wejściami na 4 kamery dyskiem twardym do zapisu oraz kartą sieciową. przy odpowiedniej konfiguracji powiadomi się emailem lub smsem o ruchu w strefie. nie polecam kamer po 100 złotych bo raczej nic nie będziesz na nich widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 14.10.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Chciałbym w domu i wokół domu zainstalować 3-4 statyczne A może wystarczą zwykłe kamerki USB? Tylko jaką maksymalnie może mieć długość kabel USB? Z góry dziękuję za podpowiedzi Nie starczą, kabel USB to max. 7m. Najlepiej tak jak radzili poprzednicy, rejestrator + dysk twardy + udostępnianie po LANie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 15.10.2007 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ceny dobrych kamer i podświetlaczem podczerwieni zaczynają się od 350 zł w górę a najprostrzy rejestrator z lan to koszt około 700 zł + dysk twardy komputerowy. To wychodzi sporo. Na razie planowałem tylko kable położyć, a dopiero później kupować sprzęt. Tylko nie znając rozwiązania nie wiem jakie kable położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 15.10.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 możesz położyć kabel koncentryczny RG6 lub skretke komputerową lecz wtedy musisz użyć konwerterów sygnału po kilkanaście złotych. kabel zasilający zalezy od napięcia jakie jest wymagane do zasilania kamer. 12V,24V lub 220V. Kamery zewnetrzne wymagają obudowy z grzałką która powinna pracować na takim samym napieciu jak kameraDo zasilania powinien wystarczyć OMY 2x1mm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Marcin. 16.10.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 jak nie masz dużych odległości to możesz taki http://www.dipol.com.pl/przewod_tv_przemyslowej_yap_75-0_59-3_7_2x0_5_z_dwoma_przewodami_zasilajacymi_1m__M6500_1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tftf 12.06.2015 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Ja proponuję żeby do takiego zadania podchodził profesjonalny monter systemów alarmowych, dla którego zakładanie kamer, alarmów itp to codzienność. Dobrze wie gdzie i jaki sprzęt dobrać do danych warunków, doradzi optymalne rozwiązanie, kupi sprzęt (kamery, rejestrator, kable i inne) i to zamontuje. Szkoda czasu na jazdę po sklepach po mieście i szukanie odpowiednich kamer. Polecam ekipe http://alarmy24kamery.pl/ Wystarczy zadzwonić 516-133-100 i umówić się na spotkanie, całą resztą nie musisz się przejmować. Jestem zadowolony z wykonanej usługi, a takiego sympatycznego montera z chęcią polecam. Teren działania firmy to Warszawa i okolice. Jabłonna, Konstancin, Łomianki, Truskaw, Laski, Babice, Michałowice, Piaseczno, Marki, Raszyn. Pozdrawiam Tomek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 14.06.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Kable lepiej dać w takim miejscu aby później móc je podmienić w razie czego. Miałem kiedyś taki przypadek że kabelek był uszkodzony (warunki atmosferyczne) I odraz na dwóch kamerkach migał i się zniekształcał więc tylko wymiana kabla pomogła. A co do rozwiązania takiego o jakim piszesz to tylko porządny rejestrator z dyskiem twardym zda egzamin. Żadne kamerki usb, wifi itp. Koszt rejestratora z dyskiem twardym z 4 kamerkami z IR od 1500-2000 + monitor. Takie rozwiązanie polecam. Kupując inny sprzęt to poprostu wyrzucisz kasę w błoto i będziesz się stale denerwował bo nie będzie działało tak jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2015 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ja proponuję żeby do takiego zadania podchodził profesjonalny monter systemów alarmowych, dla którego zakładanie kamer, alarmów itp to codzienność. Dobrze wie gdzie i jaki sprzęt dobrać do danych warunków, doradzi optymalne rozwiązanie, kupi sprzęt (kamery, rejestrator, kable i inne) i to zamontuje. Szkoda czasu na jazdę po sklepach po mieście i szukanie odpowiednich kamer. Polecam ekipe http://alarmy24kamery.pl/ Wystarczy zadzwonić 516-133-100 i umówić się na spotkanie, całą resztą nie musisz się przejmować. Jestem zadowolony z wykonanej usługi, a takiego sympatycznego montera z chęcią polecam. Teren działania firmy to Warszawa i okolice. Jabłonna, Konstancin, Łomianki, Truskaw, Laski, Babice, Michałowice, Piaseczno, Marki, Raszyn. Pozdrawiam Tomek:yes: Nie stać was na porządną reklamę tylko taką???. Ale jeśli już piszecie, to pamiętajcie ,że 8 lat minęło to im się ze dwa systemy może przewinęły. i myślę ,że te wasze systemy to dotyczą okazałych budowli z bogatym wnętrzem.Mam dwie kamerki i jeden monitor kolorowy:yes:.Pamiętam by sczytać raz na dobę czy ktoś mi nie chciał roślin podiwanić.Jeśli zaponę to moja strata ale pilnuje mnie za to elektroniczny pies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2015 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Kable lepiej dać w takim miejscu aby później móc je podmienić w razie czego. Miałem kiedyś taki przypadek że kabelek był uszkodzony (warunki atmosferyczne) I odraz na dwóch kamerkach migał i się zniekształcał więc tylko wymiana kabla pomogła. A co do rozwiązania takiego o jakim piszesz to tylko porządny rejestrator z dyskiem twardym zda egzamin. Żadne kamerki usb, wifi itp. Koszt rejestratora z dyskiem twardym z 4 kamerkami z IR od 1500-2000 + monitor. Takie rozwiązanie polecam. Kupując inny sprzęt to poprostu wyrzucisz kasę w błoto i będziesz się stale denerwował bo nie będzie działało tak jak powinno. Przepraszam ,że wejdę ci w zdanie.Komu ty udzielasz odpowiedzi??? Reklamodawcy wyżej czy autorowi topiku z 2007 roku.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radetzky 15.06.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Kamery za 100 zł będą przekazywały obraz w takiej jakości, że będzie ci się wydawało, że po twoim domu chodzą duchy Na zewnątrz warto zainwestować w kamerę z bardzo dobrymi parametrami. Są kamery z wewnętrznym podświetleniem matrycy, co się świetnie sprawdzi w takiej sytuacji. Ewentualnie postaw obok kamery czujkę ruchu i porządne doświetlenie, chociaż głowy nie dam czy słaba kamera poradziłaby sobie w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Kamery za 100 zł będą przekazywały obraz w takiej jakości, że będzie ci się wydawało, że po twoim domu chodzą duchy Na zewnątrz warto zainwestować w kamerę z bardzo dobrymi parametrami. Są kamery z wewnętrznym podświetleniem matrycy, co się świetnie sprawdzi w takiej sytuacji. Ewentualnie postaw obok kamery czujkę ruchu i porządne doświetlenie, chociaż głowy nie dam czy słaba kamera poradziłaby sobie w takiej sytuacji. a ty komu podpowiadasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts