joannajg 14.10.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam wszystkich, niedawno zaczął się budować nasz nowy (i pierwszy w ogóle) dom. Jesteśmy z mężem kompletnymi laikami, zatem postanowiłam skorzystać z rad bardziej doświadczonych, tudzież ekspertów , którzy znają się na rzeczy. Dlatego zwracam się do Was z pytaniem: czy ktoś ma może położony tynk zewnętrzny izolbetu? Taki tynk proponuje nam wykonawca i w sumie chodzi tu jedynie o wybór koloru. Oglądaliśmy próbnik, ale to, co wstępnie wybraliśmy w rzeczywistości okazało się nie tym, czego oczekiwaliśmy. A oczekujemy ZŁAMANEJ BIELI. Nie chcemy, żeby dom był żółtawy, ale też nie śnieżnobiały. Czy ktoś ma może taki właśnie tynk i podpowie nam numer? Wstępnie spodobał mi się nr 277 ale chyba będzie za żółty. Niby błaha sprawa, a jednak wybór koloru z próbnika, to trochę kupowanie kota w worku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 14.10.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 To najniższa pólka z mozliwych.Weź dowolny wzornik koloru, jaki chcesz np. NCS i idź do przyzwoitego producenta, zrobi dokładnie to co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannajg 14.10.2007 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dziękuje za info, trochę się przestraszyłam..Czy możesz przybliżyć przyczynę? Tj. dlaczego tynk izolbetu jest słaby? Czy coś się z nim niefajnego dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_w 15.10.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 To najniższa pólka z mozliwych. Weź dowolny wzornik koloru, jaki chcesz np. NCS i idź do przyzwoitego producenta, zrobi dokładnie to co chcesz. Ja również poproszę o szczegóły. Wykonawca mi położył, widziałem w okolicy kilkanaście elewacji które robił Izolbetem i jakoś chwilowo nie widzę powodu do obaw. Czy chodzi tylko o kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 04.06.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 podnoszę, czy ktoś z Was może się wypowiedzieć szerzej w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 05.06.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Ja mam tynk izolnetu na ścianie od 3 lat i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 07.06.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Ja mam położony Izolbet baranek, mineralny, 2mm. Co prawda biały, ale czwarty rok bez żadnych problemów, myje się też bardzo dobrze. Naprawde dobry produkt za stosunkowo niska cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 08.06.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 (edytowane) kamykkamyk2 czy Ty też masz mineralny czy jakiś inny ten tynk?rusek007 a Ty to tak kercherem myjesz? ten tynk nie łapie bardzo wody? bo mówią że nasiąkliwy mocno? Edytowane 8 Czerwca 2010 przez KamaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 10.06.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Dwukrotnie myłem kercherem z płynem do mycia elewacji, bo mieszkam przy lesie i ptaki potrafią upstrzyć ściany, wysycha błyskawicznie. Przez 4 lata nie zauważyłem problemu z nasiąkaniem tynku. Moim zdaniem nie wszystko co tańsze jest do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts