Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

płyta gazowa 5-palnikowa. Kto ma?

Monika  Seba

Recommended Posts

MY też mamy 5 palnikową simensa o wiele wygodniejsza od 4 palnikowej :D

a czy możesz mi podać model tej kuchenki Siemensa?

Czy na tym środkowym palniku, teoretycznie do woka można normalnie gotować?

Jakie masz w tej kuchence ruszty?

Czytałam o żeliwnych i emaliowanych, nie wiem jakie wybrać.

Będę wdzięczna za pomoc

Mamy ten model http://www.nokaut.pl/plyty-gazowe/plyta-gazowa-siemens-er-77360eu.html

Ruszt do woka jest zdejmowany i na palniku można normalnie gotować.

Witam!

Polecam 5- palników, ale nie taką jak moja. Mam AMIKI, i nie zwróciłam uwagi na to jak jest wyprofilowana. Środkowy palnik nie jest podniesiony tak jak pozostałe ( wręcz sprawia wrażenie, że jest w dołku), a cokolwiek wykipi zalewa ten palnik. Podoba mi się powyżej polecany Simens.

Pozdrawiam

[/b]Gorzkim,

bardzo dizękuję za odpowiedź.

jak się sprawdza ta płyta w użytkowaniu? Długo ją masz?

Jak się czyści szkło, czy te żeliwne ruszty są łatwe w utrzymaniu czystości? Myjesz je w zmywarce?

Używamy kuchnię prawie rok,przyznam że płyta szklana jest ciężka w utrzymaniu czystości,wydaje mi się że winą jest ciemne szkło ale tak naprawdę każda powierzchnia brudzi się przy :smażeniu,gotowaniu i.t.p.Ruszty przy każdej okazji myję w zmywarce :)

Witam!

Polecam 5- palników, ale nie taką jak moja. Mam AMIKI, i nie zwróciłam uwagi na to jak jest wyprofilowana. Środkowy palnik nie jest podniesiony tak jak pozostałe ( wręcz sprawia wrażenie, że jest w dołku), a cokolwiek wykipi zalewa ten palnik. Podoba mi się powyżej polecany Simens.

Pozdrawiam

czy twoja płyta też jest na szkle?

Już się zdecydowałam, że ma być siemens i 5 palników.

Bardzo mi się podoba szkło, tylko boję się czy utrzymam to w czystości....

Witam!

Pozdrawiam

czy twoja płyta też jest na szkle?

Już się zdecydowałam, że ma być siemens i 5 palników.

Bardzo mi się podoba szkło, tylko boję się czy utrzymam to w czystości....

Moja kuchenka jest na zdjęciu powyżej ( to znaczy 8 post od góry) :) . Nie jest na szkle, ale na wiosnę będę robić kuchnię i myślę o takiej na szkle. Ta brudzi się tak samo i też widać każdą plamkę (podoba mi się też gaz pod szkłem, ale jest ich mało i czytałam na forum, że jeszcze niedopracowane)

Pozdrawiam.