Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Źle zamontowane okna i drzwi. Prośba o poradę...

Recommended Posts

Witam

Firma, o której mowa jest mi odrobinę znany z racji zamieszkania. Oczywiście fuszerki czy niedoróbki należy piętnować a najlepiej po prostu naprawić błędy i po temacie ale ... firma jest, że tak powiem "spozycjonowana" jako jedna z najtańszych i mam 100% pewności nooo 99% ;p , że klienci doskonale zdają sobie z tego sprawę jednocześnie sami siebie oszukują bo nie dopuszczają myśli, że za każdą ceną COŚ stoi.

Przy zakupie/podpisaniu umowy oferta była wyśmienita ... CENOWO a po wykonaniu rozczarowanie ...

Powtórzę bardzo mądrą maksymę:

"Rozczarowanie spowodowane niską jakością, pamięta się długo… po przeminięciu radości, spowodowanej niską ceną."

Pozdrawiam

• 4 months później...
...

. zamawialiśmy drzwi,okna, parapety granitowe i brame wiśniowskiego. Przede wszystkim wiedza jaką dyspnują ci goście.... polecam chociaż przyjść i zobaczyć. Był drobny problem z domykaniem drzwi, ale przyjechali i wyregulowali bez żadnej dyskusji.

Dariusz

Czyli tak jak ja Michale uważasz, że w firmach blisko "spokrewnionych" pod kątem poziomu oferty raczej trudno o taki produkt jak parapety granitowe?

Celowo /jeszcze/ nie wycinam nazwy firmy by każdy mógł sobie wyrobić zdanie. Mi się podoba "polecam przyjść", czyli przyjść do nas. Bo w wersji "do nich" użyłbym słowa "pójść" ;))

Witam

Czyli tak jak ja Michale uważasz, że w firmach blisko "spokrewnionych" pod kątem poziomu oferty raczej trudno o taki produkt jak parapety granitowe?

Celowo /jeszcze/ nie wycinam nazwy firmy by każdy mógł sobie wyrobić zdanie. Mi się podoba "polecam przyjść", czyli przyjść do nas. Bo w wersji "do nich" użyłbym słowa "pójść" ;))

Finlandia, wiesz, że mnie osobiście najbardziej interesują kwestię montażowe i wymieniona tu firma jest zdecydowanym "liderem" jeżeli chodzi o te kwestię - nie spotkałem się z ofertą firmy, która montuje TANIEJ - i to na tle CAŁEGO kraju :)

Jak bym Ci powiedział jakie kwoty za 1mb widnieją na ich ofertach to byś z krzesła spadł i się zdrowo poobijał :)

Pozdrawiam

Patrz - a mimo tego nie mają dość zleceń i szukają nowych? W swoim mieście też mam takiego "lidera". Od dłuższego czasu szuka propozycji, które mu ten biznes uzdrowią, bo interes na tanich produktach słabo się kręci..

Witam

najniższa stawka za montaż w surówce a jaką się spotkałem w tym roku to 6 zł/mb okna

no widzisz można :)

6-8 też widuję na inwestycjach, developerkach najtańsza z tanich.

a 10 zł za montaż w domku łącznie z HSem ? :) a takie kwiatuszki też widuję i się zastanawiam czy taki oferent zamontował w swojej karierze choć jednego HSa ?

Pozdrawiam

Jestem niestety zmuszony do odpowiedzi na w/w posty. Napisałem swoją opinię na temat firmy z której usług jesteśmy bardzo zadowoleni i chcemy ją polecić - efekt wyszedł odwrotny do zamierzonego z powodu aroganckich komentarzy. Czyżby nie szlo to z interesami ludzi stąd? :yes:: Powiadomiłem firmę i zostałem poproszony o usunięcie komentarza.

Mój powyższy rozmówca fuszerkę oraz nieprofesjonalizm pewnej firmy tłumaczy błędami klientów, a czyjeś polecenie małej lokalnej firmy żyjącej z poleceń zadowlonych klientów wyśmiewa. Czyżby był autorem i pośrednim adresatem tych wszystkich roszczeń i niezadowoleń z pierwszej strony tematu?

Wypowiedzi użytkownika finlandia to nawet nie jestem w stanie skomentować, po prostu go nie rozumiem. Być może jest skierowany do "specjalistów" ale z tego co wiem to zleceń mają sporo.

Nauka polonistyki na forum budowlanym, czepianie sie za słówka przez pomocnika (!) montażysty. Spadłem z krzesła

To mój ostatni post. Niech każdy sobie wyrobi opinię :)

Edytowane przez DariuszWm

...

Nauka polonistyki na forum budowlanym, czepianie sie za słówka przez pomocnika (!) montażysty. Spadłem z krzesła

Pomocnik montażysty (gratuluję, odrobiłeś lekcję z google) - też mógł mieć na studiach przedmioty takie jak "kultura języka polskiego". Ale to było czepianie się logiki, a nie polonistyki.

Zwykle posty z taką reklamą jak Twoje są usuwane jako spam. Ty miałeś szansę uwiarygodnić swój wpis i zrobić nam psikusa, np. publikując zdjęcia swoich okien. Wybrałeś drogę wykasowania tamtej wiadomości.