11małgosia 14.10.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Kupiliśmy jodły (tak przypuszczam bo nie było mnie rzy tym, oceniam po wyglądzie). Śliczne, zwłaszcza jedna, z pionowo sterczącymi szyszkami. Ale po trzech miesiacach od posadzenia te szyszeczki oblepiło jakieś robactwo i je nam zjada. Wygląda to obrzydliwie - pod szyszką wisi jakby siec-śluz oblepiona małymi , brązowymi kuleczkami.Podpowiedzcie co robic. Może należałoby zerwac wszystkie szyszki i spalic, a może wystarczy spryskanie?. (Gyby było potrzebne zdjęcie to podpowiedzcie jak je zrzucic z komputera) [/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 16.10.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 po trzech miesiacach od posadzenia te szyszeczki oblepiło jakieś robactwo i je nam zjada. Wygląda to obrzydliwie - pod szyszką wisi jakby siec-śluz oblepiona małymi , brązowymi kuleczkami Twój opis nie jest dla mnie do końca zrozumiały (pajęczyna i śluz ?). Może te kuleczki to odchody gąsienicy a śluz to wycieki żywicy ?. w innym poście piszesz, że Jest tak źle, że wysycha czubek - już żałośnie oklapł Coś zjada szyszki a czubek zasycha.? Może jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Zobacz czy w szyszkach znajdują się jakieś gąsienice. Jeżeli szyszki są już zaatakowane to można je pozbiera i spalić. Najlepiej wklej fotkę ........., podglądnij jak inni to robią, zacytuj kogoś kto już wkleił takie zdjęcie, zobaczysz co trzeba napisać. Możesz też wstawić tylko adres własnej fotki którą musisz gdzieś umieścić na jakimś serwerze. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 17.10.2007 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Dzieki bluszczyku za rady. Przeniosłam sie do bardziej obleganego wątku, bo nie było żadnej reakcji, a zależało mi na szybkim ratunku. Zapraszam tam na rozmowę jeśli masz ochotę. Pozdrowiena, Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts