KaiM 15.10.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Moje pytanie o Wasze doświadczenia i wskazówki kieruję do wszystkich, którzy to już przeszli. Od lat kilku do tej pory działalność mam zarejestrowaną w bloku gdzie mieszkam ale właśnie się przeprowadzam do domu pod miastem. Pytanie czy działalność TRZEBA przerejestrować również? Zmieni mi się US a słyszałem że ten którego opuszczam zawsze robi kontrolę - taką szczegółową na koniec "wspólnego pożycia" Czy to prawda? Jakoś sie przygotować? Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi KaiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.10.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 a mieszkanie sobie zostawiasz? Jezeli tak, to działalnośc możesz też tam zostawić.My mieliśmy jedną z działalności w Szklarskiej, a adres mam Krakowski i tutaj również firmę /inną/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 15.10.2007 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 mieszkanie jest i było na moich rodziców z którymi mieszkaliśmy - i tak pozostaje bez zmian. Teraz jedynie będę się z niego wymeldowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.10.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 robisz zmianę we wpisie, druk NIP 1 /osoba fizyczna/. Dzialalnośc - rozliczenie vat'u stary urzad, PIT4 nowy urząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 15.10.2007 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 robisz zmianę we wpisie, druk NIP 1 /osoba fizyczna/ hmmm zmianę we wpisie to w Urzędzie Miasta raczej prawda? A NIP1 kojarzy mi się z formularzem raczej w US - chyba że są to dwa kroki Dzialalnośc - rozliczenie vat'u stary urzad, PIT4 nowy urząd. A tego pierwszego już niestety nie qmam - zbyt duży skrót myślowy jak dla mnie. To będzie krok 3? PIT4 składam w nowym OK - to jako krok 4 Dzięki Majka za wskazówki. A coś o tej obowiązkowej kontroli słyszałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.10.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 robisz zmianę we wpisie, druk NIP 1 /osoba fizyczna/ hmmm zmianę we wpisie to w Urzędzie Miasta raczej prawda? A NIP1 kojarzy mi się z formularzem raczej w US - chyba że są to dwa kroki Dzialalnośc - rozliczenie vat'u stary urzad, PIT4 nowy urząd. A tego pierwszego już niestety nie qmam - zbyt duży skrót myślowy jak dla mnie. To będzie krok 3? PIT4 składam w nowym OK - to jako krok 4 Dzięki Majka za wskazówki. A coś o tej obowiązkowej kontroli słyszałaś? W urzędzie miasta zmieniasz dane osoby prowadzącej działalnośc gospodarczą, nie zmienia się numer. Nie wiem, czy teraz Urząd zawiadamia GUS - tam też chyba trzeba zmienić adres zamieszkania, ale nie działalności. W US trzeba zlozyc druk NIP 1 - dotyczy on danych wlaściciela firmy. ZUS - zawiadomi chyba US. Oczy wiście bank ty zawiadamiasz, jak dostaniesz nowy dowód. /ten numer też potrzebuje US i ZUS/ Qrcze, coś sie pozmieniało, musisz sprawdzić. Nie do wszystkich przychodzi kontrola. Zreszta nie zmieniasz US, w którym płacisz VAT, tylko US gdzie rozliczasz się z dochodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts