Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W RODODENDRONACH 8 pracownia ARCHON

Któy projekt jest lepszy i bardziej funkcjonalny? RODO 6 czy RODO 8...  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Któy projekt jest lepszy i bardziej funkcjonalny? RODO 6 czy RODO 8...

• DOM W RODODENDRONACH 6
    • DOM W RODODENDRONACH 8

Recommended Posts

Witam ponownie:)

Stan naszego domku to płyta wylana, strop nad garażem wylany -:wave:

Jesteśmy z mężem pod wrażeniem prac naszych majstrów zaczęli 5 maja 2011 od wylania płyty, a murowanie zaczęli - 17.05.2011.

Mam pytanie czy ktoś z WAS rozważał nie budowanie balkonu od strony ogrodu - tarasu????

Pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 207
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja rozważałem, jednak pozostały wszystkie. Są spore, cały czas mnie przerażają. Obróbka trochę kosztuje. Płytek kupiłem 21m^2, wyliczone przez fachowca. Ale styrodur, wylewki, izolacje. Szczególnie ten balkon na wykuszu. No i barierka przyprawia mnie o zawrót głowy, jednak bez nich dom nie wyglądał by chyba tak dobrze.

Pamiętajcie o odpowiednich poziomach, żeby się wam zmieściło styropianu trochę+ na to jeszcze wylewka i izolacje i dopiero płytki.

Do tego ocieplenie balkonu z wszystkich stron prze robieniu elewacji.

Tak wygląda balkon nad wykuszem teraz, na to pójdzie jeszcze izolacja, później płytki.

http://img706.imageshack.us/img706/5017/16537299.jpg

http://img811.imageshack.us/img811/8010/30301335.jpg

Balkony mam ocieplone 5cm styrodur od góry- na to wylewka betonowa z siatką. Poziom wychodzi trochę niżej niż posadzka w domu. Jest próg tyle ile mają ramy drzwi balkonowych.

Balkon nad wykuszem jest inaczej zrobiony. Najpierw wylane razem ze stropem, ale niżej niż strop(mam strop Akermana), później papa, styropian 5cm i wylewka. Teraz znowu 5cm styroduru, wylewka, na to będzie izolacja przeciw-wodna, później folia w płynie i płytki. Jeszcze nie mam tego zrobione.

Musi być najpierw niżej, bo dochodzi styropian i wylewka. U mnie na górze było 5cm styropianu i około 6 wylewka z miksokreta, czyli 11cm około. Na dole mam 14cm styro. Trzeba pilnować tych poziomów, bo później okna, drzwi, w kuchni okno. U mnie wyszło idealnie na wysokość szafek(86cm z blatem). Mogę zrobić bez parapetów, blat równo z oknami.

Projekt łazienki w moim dzienniku.

Edytowane przez ktosiek

dzięki Ci ktosiek - ostojo tego wątku - za zdjęcia! Gdyby nie Ty - bieda!

Gdy my wyjdziemy z "dziury" i ja coś zamieszczę :-)

Robię to bo wiem jak to jest, chciało by się zobaczyć jak najwięcej, jak się zaczyna. Wszyscy piszą, proszą o zdjęcia. A jak się wybudują, to zapominają i już nie zaglądają. Więc coś tam zawsze wstawię ;)

Jakby ktoś chciał to mogę podać link do Filmu na YouTube, jak wygląda dom z zewnątrz i wewnątrz.

U mnie powolutku do przodu projekt się adaptuje mam pytanko nasz pan od adaptacji powiedział że nie trzeba wykazywać zmiany stropu na teriwe, powiedział ze kierownik w trakcie budowy podpiszę zmianę, to samo powiedział o wyrównaniu domu od elewacji ogrodowej do pokoju. mówi że to nie zmienia obrysu budynku i może to zmienić kierownik w trakcie budowy nie wiem co o tym myśleć.

Ja też poproszę o linka do obejrzenia domku ktosiek

pozdrawiam

U mnie powolutku do przodu projekt się adaptuje mam pytanko nasz pan od adaptacji powiedział że nie trzeba wykazywać zmiany stropu na teriwe, powiedział ze kierownik w trakcie budowy podpiszę zmianę, to samo powiedział o wyrównaniu domu od elewacji ogrodowej do pokoju. mówi że to nie zmienia obrysu budynku i może to zmienić kierownik w trakcie budowy nie wiem co o tym myśleć.

Ja też poproszę o linka do obejrzenia domku ktosiek

pozdrawiam

Wpisuje w dziennik kierownik budowy i jest OK.Tylko nie wiem jak z projektem, żeby później zamówić ten strop. Ja nie miałem terivy, robiłem z pustaków Akermana. Zaraz wyślę linka.

Edytowane przez ktosiek