Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W RODODENDRONACH 8 pracownia ARCHON

Któy projekt jest lepszy i bardziej funkcjonalny? RODO 6 czy RODO 8...  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Któy projekt jest lepszy i bardziej funkcjonalny? RODO 6 czy RODO 8...

• DOM W RODODENDRONACH 6
    • DOM W RODODENDRONACH 8

Recommended Posts

Dziękuję za info dotyczącą salonu

czy macie jakiś projekt lub rzut jak ułożyć rurę do kominka /powietrze/

Nie mam żadnego projektu. Rura zaczyna się pod kominkiem idzie wzdłuż fundamentu i wychodzi na ścianie zewnętrznej na wykuszu. Później przy elewacji dojdzie kratka maskująca, metalowa, przeciw gryzoniom, żeby się nic nie dostało do domu.

• Odpowiedzi 207
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie mam żadnego projektu. Rura zaczyna się pod kominkiem idzie wzdłuż fundamentu i wychodzi na ścianie zewnętrznej na wykuszu. Później przy elewacji dojdzie kratka maskująca, metalowa, przeciw gryzoniom, żeby się nic nie dostało do domu.

Wielkie dzięki my też tak zrobimy

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dziękuje za wsparcie

U mnie na razie niedawno dotarł projekt więc dopiero wszystko przedemną

My będziemy budować własnymi siłami mój tato się tego podjął (murarki) a do dachu będzie trzeba kogoś nająć.

Trzymam kciuki za pogodę !

Mam pytanie odnośnie szamba, czy trzeba zakupić dodatkowy projekt na nie, czy wystarczy projekt domu?

LINKA82 a więc gratuluję !!!

u nas końcem tygodnia składamy wszystko w starostwie do uzyskania PnB no i czekamy.....

mamy już wykonawcę SSO co bardzo mnie cieszy.... od lipca zaczną (mam nadzieję) rosnąć mury :-) Oby tylko pogoda dopisała do czasu przykrycia dachu :-)

No to spoko, aby wszystko poszło bez problemów. No i dobrze, że znaleźliście ekipę.

Dziękuje za wsparcie

U mnie na razie niedawno dotarł projekt więc dopiero wszystko przedemną

My będziemy budować własnymi siłami mój tato się tego podjął (murarki) a do dachu będzie trzeba kogoś nająć.

Trzymam kciuki za pogodę !

Mam pytanie odnośnie szamba, czy trzeba zakupić dodatkowy projekt na nie, czy wystarczy projekt domu?

Musisz robić chyba projekt. Ja mam to jako projekt przyłącza wodociągowego i zbiornika ścieków dwukomorowy. Mam to dołączone na początku projektu z wszystkimi papierami i pieczątkami z gminy. U mnie to wszystko załatwiali w gminie.

Ale i tak był mi niepotrzebny, bo właśnie też robią mi kanalizację. NAa dniach będę podłączony. Odbiór całej instalacji w wiosce będzie w lipcu, więc mam problem szamba z głowy, na szczęście.

No i dobre wieści są, zaczyna się u mnie, elewacja na pierwszy ogień. CHociaż jeszcze nie zdecydowaliśmy jaki kolor. Jak myślicie. My myśleliśmy o jasnym żółtym, wokół okien i drzwi obwódki w lekko ciemniejszym odcieniu.

No to spoko, aby wszystko poszło bez problemów. No i dobrze, że znaleźliście ekipę.

No i dobre wieści są, zaczyna się u mnie, elewacja na pierwszy ogień. CHociaż jeszcze nie zdecydowaliśmy jaki kolor. Jak myślicie. My myśleliśmy o jasnym żółtym, wokół okien i drzwi obwódki w lekko ciemniejszym odcieniu.

Ach te kolory!!! JA mam ciągle burzę w głowie... Najpierw podobał mi się grafit na dachu i złoty dąb okna.... Mąż jest za kolorem ceglanym na dachu i chce jak najjaśniejsze okna... Nie chcę białej i jasnej elewacji (a taka chyba najbardziej pasuje do grafitowego dachu), dalej podobają mi się okna w kolorze złoty dąb, orzech też jest ok... Jak dotrzemy do zamawiania koloru blachodachówki na naszego Rodka padnę... :-)

ALE ktosiek Twoja wizja kolorkowa wydaje mi się odpowiednia :-) Mnie też podobają się obwódki wokół okien... zastanawia mnie tylko czy z biegiem lat nie będzie to miejsce powstawania zacieków na elewacji (oczywiście jeśli będzie różnica w grubości ocieplenia w tym miejscu).

Co do kolorów Ktosiek to mażna sobie sprawdzić na stronie Archonu (http://archon.pl/projekty-domow-kolornik/dobierz-kolory/m46cd5ab31be61) i tam się pobawić w kolorowanie, ja też jestem za obwódkami wokół okien.

Jeśli chodzi o szmbo to chyba będzie przydomowa oczyszczalnia u nas nie jest przewidzana kanaliza moze w dalekiej przyszłości. A na oczyszczalnie to chyba potrzeba projekt jeszcze poczytam.

• 2 weeks później...

witam rodomaniaków 8 :welcome:

ja również jestem posiadaczką tego projektu, obecnie znajduje się on w adaptacji, papierki w toku i może jesienią staną fundamenty :)

czy ktoś z was stawia może domek w okolicach Wrocławia, oprócz LINKI82? ;)

pozdrawiam wszystkich budujących się :)

Edytowane przez iza04

Gratulacje abakadabra, teraz aby pogoda dopisywała i pieniądze się nie kończyły.

Witam nową użytkowniczkę, iza04, mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądać. Ja niestety jestem z woj.lubelskiego, więc raczej daleko do Ciebie.

A u mnie domek już zaciągnięty klejem z siatką i drugi raz klejem, obrobione glify. Teraz po świętach gruntowanie i kolorek zrobić. Kuchnia i łazienka pomierzone, po świętach będą projekty.

LINKA82 dzięki CI za ten :stirthepot: ale pamietaj że przyjdzie dzień że i Ty doczekasz się swojego :-)

ktosiek fajnie, że tak mkniesz do przodu z pracami :-) Ciekawa jestem Twoich pomysłów na wykończenie kuchni i łazienek.... Dla mnie umeblowanie kuchni pewnie będzie koszmarem, ale do tego czasu zamierzam spać spokojnie :]

iza04 cieszę się że zasilisz grono budujących Rodo 8 - życzę powodzenia w papierologii i ...

do zobaczenia na forum :-)

Witam!

Zakupiłem działkę o szerokości 21m. i zamówiłem projekt Rodo 8, który aktualnie jest w adaptacji. Zastanawiam się jak będzie wyglądał dom skierowany wykuszem do ulicy. Jak uda mi się zrobić w tym roku fundamenty i podmurówkę, to będzie sukces. :cool:

Dziekuje za cenne rady na forum.

PS:ktosiek, dzięki za przedstawienie na forum dziennika budowy. Pomogło mi to w zorientowaniu się co, gdzie i jak. :rolleyes:

Edytowane przez Brian7