Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W RODODENDRONACH 8 pracownia ARCHON

Któy projekt jest lepszy i bardziej funkcjonalny? RODO 6 czy RODO 8...  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Któy projekt jest lepszy i bardziej funkcjonalny? RODO 6 czy RODO 8...

• DOM W RODODENDRONACH 6
    • DOM W RODODENDRONACH 8

Recommended Posts

Brian7, rodosik8 witam wśród budujących :-)

ktosiek chyba czas na zmianę avatarka ;-)

nam dzisiaj uprawomocniło się PnB więc już oficjalnie czas zacząć... chociaż u nas miejsce budowy wygląda jak gdybyśmy już dawno temu zaczęli ze względu na rozbiórkę starego domu w miejscu nowego... "prawie dziura" już jest ;-)

• Odpowiedzi 207
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja działka ma szerokość 21m. Zastanawiam się czy jeśli postawię dom wykuszem do ulicy, wzdłuż działki, to czy w ogóle da się jakoś wjechać do garażu samochodem?

Trzeba pamiętać o tym, że ze względu na szerokość budynku (14m) nie mogę go postawić w poprzek działki, bo minimalne odległości od miedzy to 4m.

Planuje kocioł CO na paliwo stałe więc jeśli nie da się tam wjechać samochodem, to garaż będzie służył jako magazyn na opał.

Ja mam działkę 35x50 ale dom stoi tez wykuszem do wjazdu, do frontu/południa. Od strony garażu mam 26m. Ty będziesz miał niecałe 7m.

A u mnie się robi, elewacja skończona, jeszcze balkony i podmurówka tynkiem mozaikowym.

http://img38.imageshack.us/img38/8789/59162439.jpg

Więcej zdjęć w dzienniku.

ps. Avatorek zmieniłem ;)

Ciekawie wygląda. Dla mnie plusem jest łazienka z oknem. Minusem wejście do gabinetu, z tego tak jakby korytarzyka. No i brak drzwi do kotłowni, ja mam na paliwo stałe, więc drzwi mi się przydadzą, jak na gaz to się można obyć.

Zrobicie bardziej zabudowany parter. Ja wolę przestrzeń i podoba mi się w tym projekcie właśnie przestrzeń na dole, jest sporo miejsca przez to, że jest wszystko otwarte, kuchnia salon i wejście na górę.

Ja też o takich zmianach myślałam, tylko chcę dwoje drzwi z garażu i nie chcę likwidować spiżarni w kuchni :wiggle: no i coś zmniejszył się salon ;)

Pozdrawiam

Masz rację,salon mniejszy i drzwi na taras podwójne. Zastanów się czy ci potrzebny większy pokój na dole, bo salon się bardzo zmniejszy.

Myślę, że drzwi do kotłowni nie będą nam potrzebne, ponieważ planujemy zrobić pomieszczenie na opał z garażu.

My wolimy salon zamknięty - w zasadzie to będzie jadalnio-salon.

Całkowicie zrezygnowaliśmy z tarasu ze względu na dość wąską działkę.

Łazienka była nam potrzebna większa i z oknem.

Nadal myślę jak to wszystko ogarnąć.

Edytowane przez Brian7

Witam,

Ja po raz pierwszy tutaj , wcześniej pisywałem na forum archonu.

Co do ostatnich komentarzy na temat wielkości salonu zgadzam sie z Ktośkiem.

Ja już mieszkam - w salonie odczuwam brak około 5 m2, u mnie pozostał tej samej wielkości. Pokój obok salonu jest w wystarczający - my obecnie go wykorzystujemy na bawialnie na dzieciaków, przynajmniej nie zagracają nam salonu.

Ciągle jeszcze budujemy - zostało nam jeszcze dokończenie elewacji i polbruku, ale z przyczyn obiektywnych musieliśmy sie wprowadzić do domku w takiej postaci.

Wszystkich zaczynających i bardziej zaawansowanych pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości i determinacji.

Romek

iza04 czy bedziesz coś zmieniać w projekcie czy zostawiasz wszystko tak jak jest

abakadabra

No teraz się zacznie :stirthepot: życzę POWODZENIA

przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi ;)

w projekcie natąpią zmiany, ale małe

-likwidacja okna w kuchni od strony wykusza

-pomniejszenie okien balkonowych w sypialni nad garażem (pokój nr 7) na normalne okna-wymiarów nie pamiętam ;)

-przeniesienie słupa w pokoju nad kuchnią (pokój nr 4) w ścianę/bliżej ściany

dostaliśmy już papierki z gazowni i elektrowni w sprawie przyłączy, mają dojść jeszcze z WiKu, niedługo architekt zakończy adaptację i pozostanie nam czekać na pozwolenie na budowę :rolleyes:

ktosiek, czekamy na fotki z wnętrza Twojego domku :)

pozdrawiam

Edytowane przez iza04