anirac 24.01.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Aniracku, a gdzie Ty się podziałaś???? Cześć Brazuniu! No przeca jestem! Jak miło Cię widzieć. Buziaki ogromniaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.01.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Jesteś, jesteś ... jak z batem przyszłam, to się pojawiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 24.01.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 No widzisz jakie karne stworzenie jestem? A gwoli ścisłości wreszcie dziś jestem na forumie i nadrabiam zaległości z dwóch miesięcy (u Ciebie komentarzy jest tyle, że ledwo łapię wątek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 24.01.2009 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Hi, hi, hi - i właśnie zostałam Stałym Bywalcem No i teraz nikt mi nie zarzuci, że nie bywam Bywam i to Stale!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.01.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Hej, juz myslalam, ze o nas zapomnialas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.01.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Ja też Dobrze, że jesteś, Anirac Kredens boski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 24.01.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Oj, Małgoś, od razu zapomniałaś. To była po prostu nieusprawiedliwiona absencja Monia - cudny avatarek. No a co do mebli, to chyba jednak Ty miałabyś się czym pochwalić w większej mierze Nie mogę się doczekać Twoich wnętrzarskich zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.01.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Ja też nie mogę się doczekać Naprawdę bardzo mi się ten kredens podoba. Co do szybek, to faktem jest, że zmieniłabym, ale kolor zostaw, b.ładny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.01.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Slicznie tam u Ciebie... Ech, kawka w mieszkanku z taaakim widokiem musi smakowac bosko. Wszelkie kawiarnie moga sie schowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
assiagg 25.01.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 ...a więc nasz stryszek jest na ulicy krakusa, przy dawnej vistuli. W sumie po podłodze bedzie tak do 200 metrów, pewnie minus sciany i kominy to zostanie - tak przypuszczam - 170 i z tego nasze bedzie 55 % reszta kuzynki, bo plany są abyśmy w 2 rodzinki zrobili adaptacje. Plusem w naszym przypadku jest to że, kamienica jest prywatna i jestesmy jednym z 5 współwłaścicieli. Moze sie dogadamy:) Powiedz w jakich kosztach się zmieściliście. U nas wchodzi w rachube podniesienie ściany kolankowej, nowy dach, jakies sensowne dojście no i cała reszta:) pisałaś o tym, że moża zrobic samodzielność lokalu niemieszkalnego, czy jak takie coś się ma banki już patrzą łaskawie czy o coś innego chodził? pozdrawiam assiagg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 25.01.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Cześć Assiagg Lokalizacja Twojego strychu całkiem fajna i jak masz do pomocy drugą rodzinę to jest już o niebo łatwiej Co do samodzielności lokali. Ponieważ u mnie była jeszcze współwłasność gminy, a ta nie może sprzedać czegoś co jest częścią wspólną i nie jest mieszkaniem, a na to nie można było uzyskać kredytu więc najpierw w wydziale architektury uzyskałam samodzielność lokali niemieszkalnych, a potem na tej podstawie zawarłam ostateczny akt notarialny na kupno właśnie tychże, a potem do banku po kredyt (nie każdy bank chciał to zaakceptować i u mnie była to dosyć długa droga). Tak to mniej więcej wyglądało. U Ciebie jak masz 4 współwłaścicieli możecie bezpośrednio u notariusza zawrzeć akt kupna-sprzedaży lokalu mieszkalnego (bo nikt nie będzie dochodził jaki jest jego rzeczywisty stan) i z tak uproszczonymi papierkami do banku. Zawrzyj umowę ze sprzedawcami, że np. w ciągu 2 tygodniu nastąpi przelew kasy na ich konto, a wcześniej zanim przystąpisz do podpisywania aktu - musisz mieć decyzję banku o przyznaniu kredytu. Tyle formalności. Nie wiem jak teraz Wam pójdzie bo ponoć banki przystopowały kredyty, ale trzymam kciuki. Co do kosztów - temat rzeka Musieliśmy robić też cały nowy strop, a przy zdjęciu dachu okazało się, że ściany tak kiepskie, ze właściwie trzeba było murować je od nowa. Tak w zaokrągleniu wydałam już jakieś 160 tyś na adaptację i urządzenie + zakup i koszty urzędowe (sam stan surowy to jakieś 130 tyś.). Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam Jeśli możesz powiedz w jakich widełkach cenowych mieści się zakup Waszego strychu? I na którym jest piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.01.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Hi, hi, hi - i właśnie zostałam Stałym Bywalcem No i teraz nikt mi nie zarzuci, że nie bywam Bywam i to Stale!! Farta miałąś i już Kombinuj, jak Liderem zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.01.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Kredens jest ... brak słów, wszystkie będą banalne!!! Dopieszczaj go, ddbaj o niego, obiecaj mu wszystko, czego tylko może zapragnąć, a zobaczysz, jak Ci się odwdzięczy!!! Będzie kwintensencją każdego pomieszczenia, w którym stanie!!! Dostojny, rasowy, z klasą!!!! P.S. Zawsze, ale to zawsze zajrzyj do bidetu, zanim puścisz wodę!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 25.01.2009 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 P.S. Zawsze, ale to zawsze zajrzyj do bidetu, zanim puścisz wodę!!!!!!!!! No widzisz, tylko ten głupek bardzo lubi właśnie jak mu puszczam wodę Zastanawiam się nad kupieniem mu maski z rurką A za komplementa kredensowe b. dziękuję. Utwierdzam się w przekonaniu, że nie była to przedwczesna fanaberia wydatkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 25.01.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 P.S. Zawsze, ale to zawsze zajrzyj do bidetu, zanim puścisz wodę!!!!!!!!! No widzisz, tylko ten głupek bardzo lubi właśnie jak mu puszczam wodę Zastanawiam się nad kupieniem mu maski z rurką super jest ten kociak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
assiagg 25.01.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 witaj arnica;) koszty o których piszesz są dla mnie pocieszające, że to jest dużo mniej niż 200 000 bo bardzo się bałam, że jak przychodzi co do czego to wychodzi jak budowa domu. Czy możesz polecić swoją ekipę góralską i jak liczyli : od metra czy od całości? bo gościu, który był wczoraj (budowlaniec) wyliczył, że wziołby 2000/metr za można powiedzic stan surowy a ja szybko licząc wyszło mi 200 x 2 tys to 400 tys. i już się przeraziłam. A gdzie instalacje i td. My chcemy juz na wszystko wydać max 200 tys. Nasza kamieniczka ma tylko parter + 1 piętro, stryszek byłby jako drugie piętro, ;( nistety takich widoków jak Wy nie będzimy mieć, jak nic nie wybudują to bedziemy widziec nowe apartamnty w byłej vistuli:) Wstępnie uzgodniona cena za zakup strychu jest rozsądna (napisałam na priv) ale jeszcze nie doszło do finału. Trochę się boję tego. DZis przeglądałam oferty strychów do adaptacji to chcą 3000/m a nawet 5000/m. A jak Wam policzyła wspólnota??? pozdrawiam assiagg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.01.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Przyłączam się do chóru zachwyconych kredensem! No, może śpiewać peanów nie będę, bo tego w moim wykonaniu nikt by nie zniósł, ale słowem mówionym wyrażam zachwyt niekłamany!Blaty też mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.01.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Kot super, kredens super, tylko jakby zdjec malo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 26.01.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 http://images32.fotosik.pl/443/2305e860d67cb1dc.gif Anirac napisz proszę co to za kafle na podłodze?? http://images47.fotosik.pl/52/d281286cdc5293fc.gif kot super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 26.01.2009 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Czesc dziewczyny Kotu nie zamierzam powtarzac, ze wzbudzil zainteresowanie bo rozbisurmani mi sie jeszcze bardziej. Lobuz z niego okropny. Inka (starsza kotka) to przy nim istna dama i aniol. Co do pytania Anuli - to plytki z Leroy. Sa w czterech kolorach. A w nazwie Gres cos tam Jak bardzo Ci zalezy to moze znajde jeszcze stare pudelko i sprawdze dokladnie nazwe. Do tego dobralam dekor, ktorym objechalam sciany. To mozaika 5,7x5,7 w plastrach 33 cm na 33 cm. Po prostu pocielam te kosteczki. Swoje plytki ulozylam w karo w dwoch odcieniach (specjalnie dalam maly kontrast bo balam sie pstrokacizny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts