Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trzy po trzy - czyli plotki (komentarze) strychowe :)

anirac

Recommended Posts

• Odpowiedzi 606
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zastrzeliłaś mnie tą kuchnią :lol2: Na razie u mnie stare 30 letnie szafki od sasa do lasa, ale kiedyś meble będą. Też mamy zamiar fronty sosnowe kupić i podmalować, U Ciebie widzę, jak to wyszło. Kafle boskie. I w Polsce są do kupienia za jakieś pierońsko duże pieniądze :( i czeka się na nie miesiącami. Ciekawe czy na miejscu też cena zabijała:rolleyes:

produkcja

http://www.kolorymeksyku.pl/category/plytki-i-dodatki-plytki

umywalki

http://www.kolorymeksyku.pl/blog/page/3/

Gosia, oni nawet kible mają przecudnej urody :) Ale obawiałam się przesiadki w Paryżu i spacerowania z kiblem czy zlewem pod pachą :)

Ja do Meksyku od ostatnich 2 lat często jeżdżę i kafle kupowałam od zaprzyjaźnionego właściciela małego warsztatu. Więc te płytki to nie tylko dekoracja, ale i wspomnienia, i część "mojej" meksykańskiej historii :)

Ale cieszę się, że się podoba.

Co do frontów - chciałam białe, malowałam sadolinem i słoje jak najbardziej widać, na zdjęciu wyszły bardziej jednolicie niż w rzeczywistości.

Edytowane przez anirac

Prześliczna kuchnia. Wiedząc, że zdjęcia NIGDY nie oddają rzeczywistego uroku pięknych rzeczy, znając Majolikę (będzie i u mnie w kuchni :) ), wyobrażam sobie, jak musi być pięknie :) Te kafle mexicano są cudne :) Widziałam tego typu kafelki w sklepie łazienkowym obok Max Flizu i byłam chora - na żywo to dopiero jest efekt! Super kuchnia, piękny okap, ech ... jak Ty to ogarniasz wszystko? Podziwiam!

A propos okapu - co to za jeden?

Monia, mój okap to rustykalna Teka, widzę, że dokładnie tego modelu, który ja mam już nie ma na ich stronie, ale jest mocno zbliżony (positano). A majolika rzeczywiście ma taki dyskretny urok, a że ja w ogóle uwielbiam taką ceramikę więc innego wyboru być nie mogło :) Tylko, że Twoja kuchnia to pewnie będzie hektarowa i z tak dobranymi meblami, że znów szczęki będę musiała szukać pod stołem :)

Małgoś, ale ja myślałam, że pierdykniesz sobie taki betonowy kibel. Kiedyś były nawet takie popularne, nawet deska do nich nie była potrzebna, tylko duży rozkrok :)