Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trzy po trzy - czyli plotki (komentarze) strychowe :)

anirac

Recommended Posts

• Odpowiedzi 606
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

kuchnia powaliła mnie na kolana:wave:. Słów brakuje...po prostu pięknie.Mi w głowie rysował się nieśmiało zarys takiej wiejskiej kuchni na przyszłość. Myślę, aby szafki z cegły wymurować, do tego trochę szafek zamkniętych drzwiczkami, a trochę za zasłonkami, pod barkiem zasłonki obowiązkowo:lol2:.

No i ten gzymsik piękny w okolicach kuchenki, taki podręczny. Po prostu chce się patrzeć na takie wnętrza-perełki wśród tych połyskliwości metalicznych unowocześnionych.

Pozdrawiam:)

Cześć Jeniseya :) Witam w moich skromnych progach i bardzo się cieszę, że moje kuchenne klimaty przypadły Ci do gustu :)

Murowana kuchnia - fajna sprawa, ja tylko obawiałam się dociążania stropu, to raz, a dwa - jak policzyłam to "tracę" prawie metr z ciągu kuchennego (bo tyle murki mi zabiorą), więc zdecydowałam się na drewniane słupki, które mi pasują do strychu, a za nimi jest normalna płyta, czyli i pełna przestrzeń do wykorzystania :)

Witam krajankę! :yes:Odebrało mi mowę jak weszłam na Twój dziennik i zobaczyłam co zrobiłaś, a przede wszystkim obmyśliłaś, z takiego poddasza. 4lata ciężkiej pracy, ale jakie efekty: kominek, podłogi, kuchnia, kicia w bidecie. Wielkie gratulacje. :bye:

Ano właśnie, Małgoś, z uwagi na ograniczanie kontaktów z sąsiadem wolałam nie ryzykować murków :) Inna rzecz, że właśnie trwa u mnie setna chyba wojna mieszkaniowa z moim "ulubieńcem". Uszczelniam ten cholerny balkon. Jego wiosenna zgoda na blachy, dziś przy ich przykręcaniu została odwołana w formie: "ja to pani upier.dole"! W poniedziałek wzywam administrację i dobrze, że na wiosnę wszystko brałam na piśmie od tego oszołoma. Ale to ja mam nerwicę, a nie on :(

Rocia - Witam! A Ty skądżesz kumo? ;)

Dzięki za odwiedziny i pochwal się gdzie budujesz lub zamierzasz? :)

Jak dobrze mieć sąsiada... (nie zawsze to prawda):(, częściowo potwierdza się u Ciebie, a u mnie nawet bardzo.:mad: Ciągle jestem nachodzona przez sąsiadkę z dołu, że coś u niej podcieka ode mnie, a jestem po przeróbkach hydraulika wszystkich starych rur wod.kan. (oprócz pionów, które należą do spółdzielni, a ta uważa, że nie są jeszcze do wymiany). Kółko się zamyka. Jestem z okolic Krakowa (od północy), jeszcze się nie buduję i w najbliższym czasie chyba nie będę, ale już wiem jaki domek chciałabym mieć. A od wtorku rozpoczynam finałowy etap remontu w łazience. Boję się, a zarazem niecierpliwie oczekuję.:goodnight:

Murowana kuchnia - fajna sprawa, ja tylko obawiałam się dociążania stropu, to raz, a dwa - jak policzyłam to "tracę" prawie metr z ciągu kuchennego (bo tyle murki mi zabiorą), więc zdecydowałam się na drewniane słupki, które mi pasują do strychu, a za nimi jest normalna płyta, czyli i pełna przestrzeń do wykorzystania :)

Faktycznie, o tym nie pomyślałam. U nas kuchnia nie za wielka, jak przyjdzie do decydowania, trzeba to będzie policzyć(wszystko zależy od rozplanowania szafek).

Pozdrawiam:)

Szybka jesteś Małgoś :D Daj mi skończyć łazienkę, na razie nie mogę się ruszyć, bo ciągle czegoś braknie muszę biegać do sklepu, a poza tym jestem taką osóbką, która musi sama wszystkiego dopilnować... (czasem mi to niestety przeszkadza:( )

No i jak zwykle, z moim refleksem forumowym o mało co ominęłaby mnie imprezka na własnych komentarzach :)

Więc, Małgoś - naczelna imprezowiczko, ja na piwo się piszę :) Prawie już zlazłam z dachu i balkonu, więc można mnie sprowadzać na chmielową ścieżkę ;)

Rocia - a łazienka nie zając, nie ucieknie - więc dołącz do nas :)