no_kya 15.10.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Czy macie takie doświadczenia? czy to proces długotrwały i kto ma więcej szans w sytuacji udowodnienia błędów? I. mam źle zaprojektowaną więźbę:a) elewacje i przekroje przedstawiają dwa różne rozwiązaniab) źle zaprojektowane podparcie więżby - tzn. niemożliwe do wykonania zgodnie z projektem II. błąd w umiejscowieniu czerpni powietrza - musiałem kuć chudziak III. błąd zaprojektowaniu komina pod wkład z DGP ...i pewnie jeszcze inne, które wyjdą w trakcie budowy Mam podpisaną umowę. Czy powyższe błędy kwalifikuję się do wejścia na drogę sądową? z góry dzięki za podpowiedź no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.10.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Ale co chcesz uzyskać na drodze sądowej?Bo jak rozumiem, błędy już poprawiono.Liczysz na kasę typu "odszkodowanie"? To możliwe, ale tylko w hollywoodzkim filmie, nie w polskim sądzie.A na serio - ty musiałbyść dowieść szkód i strat z tego tytułu. Nie opowiedzieć i postukać się palcem w projekt. Dowieść związku i skutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 13.11.2007 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Machnąłem już ręką... wolę zachować nerwy na etap wykończenia zamiast na rozprawy sądowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 14.11.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 No i słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts