Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
przeliczając cene w stosunku do jakości polecałbym 2 warianty - jeżeli mamy mało pieniązków to tylko Braasa grecka lub celtycką, gdy trochę więcej Wiekor L15PL angobe szlachetną, jednakże za najlepsze rozwiązanie uważam karpiówkę od strony technicznej i wizualnej) w kolorze nat.czerw (wprawdzie angoby byłyby lepsze od strony techniczne, ale moje prywatne zdanie - nie ma nic ładniejszego niż naturalna karpiówka)...pozdr

ja mam Braasa, chyba nie ma nic lepszego...

Niedawno w jednej hurtowni porównywałem sobie dachówki brassa i unibeta (poprzez przyłożenie). Na prawdę nie ma nic lepszego niż Brass? W moim porównaniu wyszło, że brass (przynajmniej ten który jest dziś) może być powodem wstydu producenta (nierówności - nadlewki na krawędziach, duże i liczne pory na powierzchni). Chyba poszli w reklamę i trochę zapomnieli o produkcji.

• 1 month później...
Witam,na forum Muratora jestem po raz pierwszy i mam pytanie,czy ktoś z obecnych na forum ma jakieś opinnie na temat dachówki BRASS?Chciałbym kupić dachówke dobrą a zarazem jak najtańszą.

mam dach pokryty dachówką cementową BRAAS rodzaj dachówki "GRECKA". dachówka jest super. za metr płaciłem 23zl. Polecam

HenoK Wysłany : Nie Sie 03, 2003 11:19 pm Temat postu :

--------------------------------------------------------------------------------

Pod względem trwałości dachówka cementowa Braasa nie dorównuje dobrej klasy dachówkom ceramicznym.

Nie przeczę jednak, że dachówki ceramiczne (dobre) przebija ceną.

A ja słyszałam, że dachówki cementowe są lepsze jakościowo od ceramicznych.

Ceramiczna jest jedynia ładniejsza i droższa m.in. ze względu na koszty produkcji. Za to szybciej porasta mchem od cementowej (zakładając, że oba domy, jeden z dzchem cementowym a drugi z ceramicznym stoją przy drzewah iglastych obok siebie)