sudan 16.10.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Skonczylem budowac dom /jakims cudem zyje/. Od poczatku mialem problem z wodociagami. Dzialke kupilem jako uzbrojona / w teorii/. Zeby podlaczyc sie do istniejacej sieci kanalizacyjnej musialem wspolnie z sasiadem wykonac przylacze kanalizacji sanitarnej /ponad 100 metrow/. Zrobilismy i jak rozumiem nie mam szans na zwrot nawet czesci zainwestowanych pieniedzy. Na etapie starania sie o pozwolenie zaklad wymusil na mnie zaprojektowanie instalacji wodnej /odleglosc 70 metrow + duzy stopien skomplikowania/.Okolo 30 metrow odemnie znajduje sie isniejaca studnia wodomierzowa z ktorej korzystaja sasiedzi. W akcie desperacji, pociagnalem wode z tego miejsca /zbierajac ich zgody poniewaz zaklad okreslil ich mianem "wspolnoty wodomierzowej"/. Chcialbym teraz dokonac odbioru domu, jak mam to zrobic ? Czy jezeli powiadomie zaklad moga wyciagnac konsekwencje ? Czy jest to nieistotna zmiana i wystarczy naniesc ja na projekcie ? W zasadzie moglbym sie wprowadzac gdyby nie to. Pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts