canna 16.10.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Czy istnieje jakiś przepis prawny zobowiązujący pracodawcę do zapewnienia mi miejsca parkingowego?Pracując na uczelni mam zajęcia w różnych miejscach, w jednych wpuszczają mnie bez problemu, w innych nie "bo jak przyjedzie dziekan może nie mieć gdzie zaparkować", chociaż są zawsze jakieś wolne miejsca.Administracja twierdzi, że prawnik upewnił ich, że nie muszą zapewnić mi miejsca parkingowego, czy mówią prawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 16.10.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Nie jestem prawnikiem, ale szczerze mówiąc nie sądzę, żeby pracodawca był zobligowany do zapewnienia miejsca parkingowego. Jest to raczej przywilej związany z zajmowanym stanowiskiem lub posiadaniem samochodu służbowego niż obowiązek wynikający z prawodawstwa czy umowy o pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 16.10.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Nie musi, nie musi... nie ma obowiązku dojeżdżania samochodem do pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.10.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Mówią prawdę. Nie musi. Dlatego mój dziekan "zabezpieczał" sobie miejsce kontenerem na śmieci należącym do pobliskiej kamienicy. Rano odsuwał i parkował a wieczorem odjeżdżał i zasuwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 16.10.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Czy istnieje jakiś przepis prawny zobowiązujący pracodawcę do zapewnienia mi miejsca parkingowego? Pracując na uczelni mam zajęcia w różnych miejscach, w jednych wpuszczają mnie bez problemu, w innych nie "bo jak przyjedzie dziekan może nie mieć gdzie zaparkować", chociaż są zawsze jakieś wolne miejsca. Administracja twierdzi, że prawnik upewnił ich, że nie muszą zapewnić mi miejsca parkingowego, czy mówią prawdę? fantazja ludzka nie zna granic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts