doman 31.07.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Dzisiaj umówiłem się z hydraulikiem, że kawałek kanału wentylacyjnego wykorzystamy na puszczenie w nim rury kanalizacyjnej z parteru na piętro. Jeśli nie zrobiłbym tak, to rura musiałaby lecieć wzdłuż ściany i musiałbym ją jakoś zabudować (a tak uda mi się ją schować). Rura wykorzystuje ten odcinek kanału wentylacyjnego, który akurat moim zdaniem nie jest mi potrzebny, bo kratkę wentylacyjną do tego kanału mam dopiero na piętrze w łazience, a rura kanalizacyjna będzie w tym kanale tylko od podłogi na parterze do podłogi na piętrze w łazience. Kratka jest przy suficie, więc chyba nie powinno być z tym żadnych problemów. Napiszcie mi czy tak można zrobić. Zastanawiam się czy przez to, że wykorzystam kawałek kanału na puszczenie w nim rury, to czy nie osłabię ciągu i będzie mi się słabo wietrzyła łazienka. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Z góry dziękuję za Wasze opinie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 01.08.2003 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Jeżeli jest tak, jak piszesz, że w tej części, gdzie będzie rura kanał jest od dołu zamknięty, a jedyna kratka jest powyżej, to po mojemu nie ma problemu. Rura nie będzie miała żadnego wpływu na ciąg w kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.08.2003 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Ze wzgledu na zapachy powinna byc rura w rurze (kanalizacja w wentylacji) i do tego szczelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatek 01.08.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 JackuJa mam zrobione dokładnie tak samo jak opisałeś. Hydraulikę projektował mi tata koleżanki a więc osoba do której mam zaufanie - twierdził że jest to obecnie bardzo popularne rozwiązanie a przede wszystkim bardzo funkcjonalne. Musisz tylko pamiętać o zamknięciu kanału z kanalizacją poniżej kratki wentylacyjnej.Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 01.08.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Może pytanie jest naiwne, ale gdzie masz odpowietrzenie tej kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatek 01.08.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 w bardzo prosty sposób - szczelnie zainstalowana rura ponad komin przechodząca przez kanał wentylacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 01.08.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 domansk - pamiętaj, że każdy pion kanalizy musi mieś wyprowadzenie na dach, lub specjalny zawór napowietrzający - w twojej koncepcji mi tego brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 01.08.2003 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Agatek,Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Rura do odpowietrzania kanalizacji przebiega kanałem wentylacyjnym wykorzystywanym do wentylacji poddasza. Jakie jest fi tej rury? Czy w górnym odcinku gdy współdzieli przewód z wentylacją jest węższa? I ostatnie naiwne pytanie. Czy przewody wentylacyjne mogą być bez wyczystek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts