Maxik 16.10.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam.Mam prośbę.Czy może mi ktoś doradzić jak zrobić samodzielnie izolację poziomą w budynku gospodarczym (stodoła) , który będzie przebudowywany na budynek mieszkalny?Wiem , że robi sie to kawałkami.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.10.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Uuu, samodzielnie to chyba odpada. Czytałem kiedyś o tym i pamietam dwie metody - podcinanie sznurem diamentowym i wstawianie izolacji oraz druga metoda, wbijanie płyt z blachy (chyba tytanowej, albo jakiś stop tytanu). Obie brzmią wyjątkowo skomplikowanie. Nie wiem czy to się da samodzielnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek 16.10.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam, ja podcinałem dom - właśnie poprzez wbijanie blach chromowej (z dodatkiem niklu i molibdenu) w zeszłym roku. Samemu nie masz szans musisz mieć odpowiednie doświadczenie i urządzenia do wbijania - takie kafary pneumatyczne. Dom o wymiarach 10x10 m został podcięty w 1 tydzień. Hałas nieziemski - wbijali balchy od środka bo nie miałem środków aby okopać dom od zewnątrz w zeszłym roku. Blach mają specjalną zakładkę. Efekt naprawdę wg mnie rewelacyjny. Pzdr Piotr Uuu, samodzielnie to chyba odpada. Czytałem kiedyś o tym i pamietam dwie metody - podcinanie sznurem diamentowym i wstawianie izolacji oraz druga metoda, wbijanie płyt z blachy (chyba tytanowej, albo jakiś stop tytanu). Obie brzmią wyjątkowo skomplikowanie. Nie wiem czy to się da samodzielnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adinek 17.10.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Możesz napisać coś o kosztach takiej imprezy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 25.10.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam, ja podcinałem dom - właśnie poprzez wbijanie blach chromowej (z dodatkiem niklu i molibdenu) w zeszłym roku. Samemu nie masz szans musisz mieć odpowiednie doświadczenie i urządzenia do wbijania - takie kafary pneumatyczne. Dom o wymiarach 10x10 m został podcięty w 1 tydzień. Hałas nieziemski - wbijali balchy od środka bo nie miałem środków aby okopać dom od zewnątrz w zeszłym roku. Blach mają specjalną zakładkę. Efekt naprawdę wg mnie rewelacyjny. Pzdr Pi PODAJ koszty i namiary na firme!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek 04.11.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Pi PODAJ koszty i namiary na firme!!!!!!!!!!Cześć,firma: http://www.baumann-dekam.com.pl/koszty ok.22 K ale to było przed podwyżką cel surowców - teraz nie mam pojęcia. Ja chciałem zrobić raz a dobrze i zapomnieć mimo wysokich początkowych kosztów. Z tego co wiem to też jest firma w wlkp, która robi też w tej technologii - kiedyś znalazłem ich na allegro pod hasłem osuszanie.Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts