bladyy78 07.02.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Dziś spotkałem pracowników wodociągów i spytałem się ile oni by wzięli za zrobienie przyłącza u mnie po godzinach pracy i po wstępnych rozmowach ustaliliśmy cenę na 60zł za metr. Wszystkie formalności oni załatwią. Wiec uważam że to jest to dobra cena. Jak dobrze pójdzie w sobotę zaczną u mnie prace. Tylko miej na uwadze to ze jesli oni przylaczac cie beda do rury ktora lezy w drodze gminnej / miejskiej czy innej ktora nie jest twoja wlasnoscia to zrobia to nielegalnie, zeby wykonac takie roboty wystepuje sie do gminy/ dzielnicy o zgode na zajecie pasa drogowego i wbrew pozorom nie dotyczny to tylko miejskich ulic z asfaltem ale rowniez zwyklych nieutwardzonych drog. O tym to ja dobrze wiem i taka zgodę trzeba uzyskać niezależnie od tego kto takie prace będzie przeprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xzbyszek 08.02.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 [quote name="petr_151Tylko miej na uwadze to ze jesli oni przylaczac cie beda do rury ktora lezy w drodze gminnej / miejskiej czy innej ktora nie jest twoja wlasnoscia to zrobia to nielegalnie, zeby wykonac takie roboty wystepuje sie do gminy/ dzielnicy o zgode na zajecie pasa drogowego i wbrew pozorom nie dotyczny to tylko miejskich ulic z asfaltem ale rowniez zwyklych nieutwardzonych drog. Podobno lepiej zapłacić karę za „zajęcie pasa drogowe” niż starać się o zezwolenie. Proszę mnie nie pytać ile wynosi teraz, bo nie wiem. Dwa lata temu znajomy płacił za to ok 200 zł. „zajął” pas drogowy drogi krajowej przy okazji remontu wjazdu na działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magerka 08.02.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Buduje dom w Sosnowcu iWoda przyłącze z rozprowadzeniem na fundamentaach wraz z rurami kanalizacyjnymi (rury kanalizacji tylko w fundamentach) 4000,00 (materiały + robocizna)projekt przyłacza 700,00 wyrys na mapie geodezyjnej 400,00 oraz badaNIE WODY 360,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 9 09.02.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Nie wiem z skąd macie takie wysokie ceny. Niecały rok temu robiłem przyłącze 230 m. pod Krakowem. Nie dość, ze gmina nic nie dopłaciła, to jeszcze zażądali żebym na swój koszt założył rury 65 mimo ze do mojego domu wystarczyłaby by 40stka (Pod tym warunkiem dostałem zgodę na przyłącz). Przybliżone koszty, jakie poniosłem to: ok 4 tys. materiały: rury, zawory, studzienka (byłoby z 2 tys. taniej, gdyby była cieńsza rura) ok 3 tys. koparka (rów musiał być głęboki na dwa metry) 1200 robocizna hydraulika, który to wszystko łączył Razem ok 8 tys., co daje poniżej 40 zł za metr. No i do tego dochodzą jeszcze koszty planów i inwentaryzacji geodety (razem ok 500 zł) Czy możesz podac mi jakis namiar do tej ekipy albo do siebie ? [email protected] dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts