bleir 17.10.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam. Mam pilną sprawę, bardzo pilną dla mnie osobiście - dla Was może mniej - ale kto żyw ten pomóż Mianowicie: wynajmuję mieszkanie w kamienicy, administrowane przez prywatną osobę. Obok sympatyczni sąsiedzi. Bajka. Problem w tym, że przez ścianę słychać dosłownie wszystko, nawet normalną rozmowę, grające radio czy głośniejszego bąka. Ściany pomiędzy dwoma mieszkaniami nie mają absolutnie żadnego wygłuszenia. Pomiędzy rigipsami nie ma nawet pół centymetra wełny mineralnej. Drzwi wejściowe do mieszkania też nie szaleją, jest to bowiem najtańsze skrzydło z wypełnieniem "plaster miodu". Moje pytanie brzmi: czy są jakieś normy dot. wyciszenia ścian w kamienicach i czy mogę oczekiwać od administratora ewentualnych materiałów na wyciszenie za jego pieniądze? Aha, i jeśli się nie zgodzi to czym go postraszyć? Z góry dziękować! Pozdrawiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts