kroyena 24.10.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Wszystkich wykształciuszków przepraszam za brak mojej uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.10.2007 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 jesteśmy zawiedzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 24.10.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 nie wydaje mi się, aby do pomieszczenia, w którym jest tylko jeden nawiew i tylko jeden pionowy wywiew wentylacyjny, i w którym temperatura powietrza jest wyższa niż na zewnątrz, następowała cofka powietrza kanałem wywiewnym z zewnątrz. Gdyby powietrze było inteligentne, to może w imię pokazania własnej niezależności światopoglądowej popłynęło by z góry na dół, mimo że będąc cieplejsze od tego na zewnątrz jest od tego na zewnątrz lżejsze. Niestety raczej bezmyślnie realizuje obowiązujące prawa fizyki. Pozdrawiam Jeż Dom jest o wiele bardziej skomplikowany, niż ten pokój na rysunku. Ale i w tym rysunkowym także wszystko można tak dobrać, że zajdą tam wszystkie podręcznikowe zjawiska, to tylko kwestia sterowania wielkościami wlotów, wylotów, doboru długości wylotu, także temperatury wewnątrz. W domu łatwiej o zle działanie, bo kanałów więcej,, przekroje niedobrane, nawiewy często niedostateczne, albo temperatura za niska. (wewnętrzna). Zresztą od tej zewnętrznej też sporo zależy i wbrew pozorom, lepiej pracuje przy mrozach. W wolnej chwili postaram się jeszcze namalować na tym rysunku różnice w przysłanianiu kratek w domu i wylotów na dachu. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kogo ten temat całkiem nie znudzil. Pozdrawiam. PS. Jeż, sądząc z powyższego cytatu, przyjmujesz, że ZAWSZE powietrze cieplejsze wyjdzie z domu w prawidlową stronę. Ale przyznasz, że pewne warunki muszą być jednak spełnione, nie jest to takie oczywiste. (oczywiste to teraz brzydkie słowo...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeż 24.10.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 hesOczywiście, że dom jest bardziej skomplikowanym obiektem dla wentylacji niż ten na wklejonym przez Ciebie malunku. Wystarczy, żeby miał nie jeden a dwa kanały wywiewne, a już z tego o słabszym ciągu może być cofka. Może być także z powodu silnego wiatru wiejącego z przeciwnej strony niż czerpnia nawiewna i z wielu innych jeszcze powodów.Jednak malunek wklejony wyżej przez Ciebie i opis do niego był po prostu niewypałem i tyle.PozdrawiamJeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 24.10.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Jednak malunek wklejony wyżej przez Ciebie i opis do niego był po prostu niewypałem i tyle. Pozdrawiam Jeż I tyle. Pozdrawiam hes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.10.2007 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 oj, chłopacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeż 24.10.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 hesMiast się obrażać, przeczytaj jeszcze raz coś napisał pod wklejonym malunkiem i wyciągnij wnioski. Czy tam była mowa o jakichś z tych rzeczy, o których napisałeś potem w następnym pośice? Nie. Gdy oględnie zareagowałem na ten malunek i skąpy opis, to wtedy dopiero napisałeś te inne treści. Ale jak je napisałeś! Tak, jakby mnie należało tłumaczyć elementarne sprawy, jakbyś nie czytał moich wcześniejszych postów w tym wątku. No to zareagowałem jak na to zasłużyłeś. Ale przepraszam, jeśli zrobiłem to zbyt obcesowo.PozdrawiamJeżPS. Tak może być agnieszkokusi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.10.2007 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 och Jeżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeż 24.10.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 AgnieszkoCzy to zdjęcie w Twoich postach przedstawia Ciebie sprzed paru lat lub Twoją córeczkę może? Jest wspaniałe i wspaniałą osóbkę przedstawia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.10.2007 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 dziękuję to moja ukochana córeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeż 24.10.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Więc gratuluję takiego prześlicznego aniołka i takiego ujęcia. Pozazdrościć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.10.2007 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 24.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 hes Miast się obrażać, przeczytaj jeszcze raz coś napisał pod wklejonym malunkiem i wyciągnij wnioski. Czy tam była mowa o jakichś z tych rzeczy, o których napisałeś potem w następnym pośice? Nie. Gdy oględnie zareagowałem na ten malunek i skąpy opis, to wtedy dopiero napisałeś te inne treści. Ale jak je napisałeś! Tak, jakby mnie należało tłumaczyć elementarne sprawy, jakbyś nie czytał moich wcześniejszych postów w tym wątku. No to zareagowałem jak na to zasłużyłeś. Ale przepraszam, jeśli zrobiłem to zbyt obcesowo. Pozdrawiam Jeż PS. Tak może być agnieszkokusi? O co my się właściwie kłócimy ? Ustalmy najpierw, że nie opisuję tego wszystkiego właśnie dla Ciebie, są też inni, którzy w temacie są mniej zorientowani.(czy takim stwierdzeniem znowu kogoś obrazilem ?). Rysunek jak rysunek, skopiowałem z książki. Co tam dodawać ? Wszystko widać jak na dloni, mimo, że to nie cały dom. Przecież chodzi tylko o schemat, zasadę działania. Uważam, że to dobra podstawa do omówienia zjawisk, o których jest cały ten temat. Piątka na zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeż 24.10.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 hesPrzyjmuję. Klaps!!!PozdrawiamJeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.10.2007 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.10.2007 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 sSiwy dziękuję za pomoc w psychologu...tam nie piszę, bo pewnie jest pod stałym nadzorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.10.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Zawsze i wszędzie - szczególnie istotom nieziemskim (czyżby niebiańskim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.10.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Wszystkich wykształciuszków przepraszam za brak mojej uwagi. łatwo się poddajesz niemniej jednak posty czytałeś po łebkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.10.2007 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Anioły nad nami czuwają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.10.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Anioły nad nami czuwają? mocny był stuff, jeszcze trzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts