Arigato 15.12.2012 01:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Naprawdę nie istnieją kominki, posiadające np.czterdzieści kilowatów i dające paliwa, które zawiera tylko dwa (2) KW.Cuda są dostępne, ale tylko na wyraźne życzenie Jego Wysokości. Czyli - Najwyższego! Rav Porównał swoje warunki do tego, co ma jego ojciec. Nie wiemy jednak nic o zapotrzebowaniu na energię cieplną tych dwóch, porównywanych ze sobą budynków.U Rava -W kominku pali się powoli, co sugeruje, że ma on dom ocieplony, nad wyraz starannie. Bardzo gorąco polecam wątek o zapaleniu się sadzy w kominie. Z opisów wynika, że zabrakło odwagi i nie zlecono kominiarzowi czyszczenia przewodu kominowego. Się zapaliło, się ucieka z chałupy, bo się pali. A nawet wybucha! Temperatura spalania - jest ściśle związana (piękny rym) z tzw. przemianą materii.Myślnika nie użyłem tutaj bez powodu. Doceniam rym.Pomijam procesy dotyczące np. reakcji z izotopami niektórych pierwiastków…Więcej, niż jest to możliwe, raczej wycisnąć się nie da w normalnych warunkach. Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Arigato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.12.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Naprawdę nie istnieją kominki, posiadające np.czterdzieści kilowatów i dające paliwa, które zawiera tylko dwa (2) KW. Cuda są dostępne, ale tylko na wyraźne życzenie Jego Wysokości. Czyli - Najwyższego! Rav Porównał swoje warunki do tego, co ma jego ojciec. Nie wiemy jednak nic o zapotrzebowaniu na energię cieplną tych dwóch, porównywanych ze sobą budynków. U Rava - W kominku pali się powoli, co sugeruje, że ma on dom ocieplony, nad wyraz starannie. Bardzo gorąco polecam wątek o zapaleniu się sadzy w kominie. Z opisów wynika, że zabrakło odwagi i nie zlecono kominiarzowi czyszczenia przewodu kominowego. Się zapaliło, się ucieka z chałupy, bo się pali. A nawet wybucha! Temperatura spalania - jest ściśle związana (piękny rym) z tzw. przemianą materii. Myślnika nie użyłem tutaj bez powodu. Doceniam rym. Pomijam procesy dotyczące np. reakcji z izotopami niektórych pierwiastków… Więcej, niż jest to możliwe, raczej wycisnąć się nie da w normalnych warunkach. Zaiste sama poezja. Nie na temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikamop.pl 29.04.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Palimy w kominku dość często, szyba szybko sie brudzi. Czym ją czyścić i co robic aby tak szybko się nie brudziła? Ostatnimi czasy eksperymentowałem, i okazało się, że domowe środki czyszczące też mogą sobie poradzić z brudną szybą. Wystarczy płyn do okien i BrudPur do usuwania tłustych zabrudzeń i szybę można z powodzeniem umyć . Z resztą, wszystko dokładnie opisałem na http://marekmika.in/mycie-szyby-kominka-domowym-sposobem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts