Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 year później...

Co myślicie o projekcie Malwa z Archipelagu. Jestem gotów na kupno takiego projektu ale chciałbym przeczytać co myślicie jakie są Wasze sugestie pokażcie mi plusy i minusy tego projektu, a może macie swoje typy na taki dom. Warunkiem jest szerokość działki 25,7 x 41,8 m. i oczywiście projekt typu bliźniak.

Może ktoś buduje taki dom i mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami. Możę jakieś zdjęcia z realizacji projektu.

Pozdrawiam

Paweł

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/malwa/

25m na obie części bliźniaka? Niemałe wyzwanie, u mnie jest to 30m i co ja się projektu naszukałem :)

Sam dom ok. Zdająco sobię sprawę, że jest to jakiś kompromis oczywiście. Ja osobiście jestem raczej zwolennikiem bliźniaków łączących się częsciami niemieszkalnymi (np garaż).

Jak rozwiązujesz kwestię ogrzewania? Kotłownia zamiast spiżarni?

Zajrzyj tu, poszukaj powinno być jeszcze pare podobnych wątkow może coś znajdziesz.

http://forum.muratordom.pl/bardzo-waska-dzialka-jaki-wybraliscie-projekt,t109155.htm?highlight=wąska%20działka

Ja również jestem bardzo blisko zamówienia projektu Malwa z Archipelagu jednak nic nie mogę znaleźć w Internecie na ten temat (budowa – i doświadczenia z nią związane)

Jeżeli macie jakieś doświadczenia z projektem malwa z Archipelagu proszę o info.

2013-05-17

Już wybudowałem i teraz ja mogę coś podpowiedzeć na temat budowy domu Malwa - Archipelag.

Pozdrawiam

Paweł

Edytowane przez pawfil1

• 6 years później...

2013-05-17

Już wybudowałem i teraz ja mogę coś podpowiedzeć na temat budowy domu Malwa - Archipelag.

Pozdrawiam

Pisałeś wcześniej w poście że wybudowałeś już swoją Malwę-czy mógłbyś podrzucić jakieś materiały z przebiegu budowy (zdjęcia) czy nanosiłeś jakieśzmiany w projekcie-jak rozwiązałeś problem kotłowni.Ja planuję zamontować w poddaszu lukerny czy myślisz że jest to dobre rozwiązanie w tym projekcie???.Prosiłbym o wymianę doświadczeń na temat budowy Malwy i w miarę możliwości przesłanie zdjęc z przebiegu budowy i odp na moje pytania co do projektu.

Z góry dzięki :D

Edytowane przez Slesz