inż. Mamoń 18.10.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Nie chodzi mi o regulowanie drzwi na zawiasach bo do tego już doszedłem. Moim zdaniem to nadmierny luz między językiem zamka a otworem w ościeżnicy. Za duży jest luz wyczuwalny po zamknięciu gdy porusza się skrzydłem drzwi. Gdyby uszczelka była grubsza to nie byłoby problemu, ale ona jest jaka jest. Czy ma ktoś pomysł jak to porawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 18.10.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Kup odbojniki silikonowe (samoprzylepne przezroczyste kółka o średnicy około 5mm)- stosuje się je np do szuflad aby tłumiły uderzenie przy zamykaniu i przyklej na skrzydło lub ościeżnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 18.10.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ja delikatnie podginałem młotkiem metalowy element zamka w ościeżnicy - pomagało (drzwi już się nie ruszały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 18.10.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 LubMar dobrze prawi http://img81.imageshack.us/img81/7069/obraz003ga8.jpg trzeba poodginać te blaszki i luzy znikną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts