peilin 06.08.2003 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Dla mnie balkon w domu nie ma sensu z punktu widzenia uzytecznosci. Dom moich rodzicow ma 2 balkony + duzy taras polaczony z ogrodem, wszyscy chetnie korzystaja z tarasu, a balkony nie sa i nigdy nie byly uzywane. Za to pamietam, ze byly stresem dla mamy, bo byly sytuowane przy pokojach dzieci. W moim domu nie planuje balkonow, chyba ze bedzie mnie do tego przekonywal architekt ze wzgledow czysto estetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 06.08.2003 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 U mnie było tak: na etapie projektowania ja sceptyk, żona entuzjaztka. Zgadnijcie na czyje wyszło? Co do kosztów - balkon wtopiony w strop nad parterem na całej szerokości budynku: - podciąg w stropie opuszczony 6 cm poniżej powierzchni sufitu pręty 20 itp. - podłogę trzeba uszczelnić i ocieplić - potem wylewka - potem uszczelnienie - odprowadzenie wody - blacharka - glazura. - i jeszcze jedno nasz okap 210cm ( po prostu dach) co daje ponad 30m2 podbitki SŁOWEM TANIOCHA DODAM ŻE WSZYSTKIE WW ELEMENTY MOZNA SPIEPRZYĆ PODCZAS WYKONANIA!!!! Ale jest coś pozytywnego . Wygląda super. Mam nadzieję, spełni nasze oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts