Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

*Iskierka*

betina71

Recommended Posts

Ojojoj ........ to sobie odpuściłam nieco......

Fałdki zniknęły .... oczywiście nie same z siebie. Nie ma tak dobrze, ale przynajmniej wszystko poszło sprawnie i za free.

Natomiast ....... po wielu namolnych telefonach zjawili się łaskawie panowie od kostki. Poprawili opaskę, osadzili rynienki i ............ pomieszali kolory. A czy to różnica, że w miejscu grafitowej jest brązowa ??????? Dla nich chyba nie ............ co tam ........ przytnę którąkolwiek i po krzyku .

Na domiar złego do poprawek wjazdu przymierzają się wiosną przyszłego roku .......... pieknie ........ pieknie

Zdaje się , że bedę dalej wisiała na telefonie.

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po wielu, wielu pytaniach z kategorii KIEDY, zadanych mi przez mojego szczebula, po wielu uwagach i dąsach zakasałam rekawy ..... i wszechogarniajaca biel zniknęła przynajmniej z jednego pokoju.

http://lh5.ggpht.com/_S5vq_8MdNnA/TKmGfuUJtZI/AAAAAAAAA30/pV_wCa3GsM0/s640/PICT8837.JPG

Jak to zwykle bywa różnica pomiędzy kolorem na zdjeciu a faktyczną barwa ścian ogromna ...........

I szczerze przyznam bardziej podoba mi sie zdjęcie niż stan faktyczny, ale to moje odczucie.

Grunt, że dziecko zadowolone, siedzi w tym swoim żółtku i nie marudzi.

Pewnie długo to nie potrwa, bo ile można siedzieć na samym łózku.

Coby nie było tak żółto ......

http://lh6.ggpht.com/_S5vq_8MdNnA/TKmGfF6UNTI/AAAAAAAAA3w/ONQ41OQdejw/s640/PICT8825.JPG

I jeszcze coś na coraz dłużej zapowiadające się wieczory.

http://lh4.ggpht.com/_S5vq_8MdNnA/TKmGf0f72NI/AAAAAAAAA34/_y2EKRGjDxk/s640/PICT8841.JPG

Jako, że wychodzenie po ćmoku do przyjemności nie należy, o bezpieczeństwie nie wspomnę, sprawiliśmy sobie "jaśnie oświeconą lampę"

http://lh4.ggpht.com/_S5vq_8MdNnA/TKmGgTXpLlI/AAAAAAAAA4c/RYPK-0ToCl0/s512/PICT8848.JPG

W zasadzie to dwie - druga nad tarasem.

Kolejny produkt radosnej twórczosci DOBREGO PANA, oczywiście z kategorii coś z niczego.

Tym razem " pod nóż" dostały się stęple pobudowlane i powstało .......

http://lh3.ggpht.com/_S5vq_8MdNnA/TKmHZ0EajSI/AAAAAAAAA40/t5R81_YmDo8/s640/PICT8853.JPG

Czemu ma docelowo służyć???? Nie ustalono.

Co prawda była już doczepiona ławeczka, ale skąpa nieco i z wygodą nic wspólnego nie miała.

Tymczasowo chłopaczory mają tam popodczepiane liny wszelakie i wyrabiają muskulaturę, bądź po prostu wyczyniaja dzikie harce.

A harce, jak to harce maja niekontrolowany charakter ......... bywa i tak, ze kończą się stratą uzębienia. Na szczeście mlecznego.

Edytowane przez betina71

• 1 month później...

Masz babo placek ......

Co pewien czas, w trakcie zwyczajowego odgruzowywania domu, zauważałam na parapetach plamy po odparowanej wodzie. Plamki jak plamki , pewnie podczas podlewania woda skapnęła i tyle. Przemyłam, wytarłam i po kłopocie. Oczywiście o takich duperelach nie mówi się mężowi.

I vice versa. Co tam żonie zawracać głowę,że w garażu zauważa się ślady wody pod oknem.

Do czasu .................. aż włączy sie w to dziecko.

Po jakiejś rzęsistej ulewie zawołalo nas i palcem pokazało, że na panelach pod drzwiami tarasowymi stoi sobie woda.

Jak ? Skąd ? I którędy?A spomiędzy listew okalających szybę.

Mąż stwierdził, że trzeba zgłosić to do przedstawiciela, od którego kupowalismy okna.

Myślę sobie, puknij ty się w głowę, co tu reklamować? Ale niech mu tam, niech reklamuje.

I ku mojemu zdziwieniu, gość w przedstawicielstwie informuje nas o wadliwych uszczelkach, a tym samym wysyła do nas serwis.

Przemili serwisanci zjawili się w dniu dzisiejszym. We wszystkich oknach wymienili uszczelki, listwy, wyregulowali mi jedno z okien i byłabym ukontentowana, gdyby nie fakt, że .......cytuję z protokołu ....." Podczas wymiany uszczelki pękł pakiet szybowy".

Edytowane przez betina71

Balkon .......

Fajnie jest go mieć i niefajnie zarazem.

O plusach kiedyś już pisałam. O minusach nie, bo nie było potrzeby. Nie było ...... ale się zmieniło.

Że mostki termiczne, że pekające po zimie płytki .......... mieliśmy świadomość.

Ale ....... po pierwsze został wylany za wysoko i ie można go było ocieplić od góry styropianem, bo stworzyłby się próg.

Po drugie, kiedy dom był jeszcze w stanie surowym, obserwowalismy po deszczu zawilgocenia na ściance poniędzy drzwiami balkonowymi.

Zdobiona została izolacja z papy termozgrzewalnej. Potem ocieplono dom i na balkon położono płytki. I był spokój.

Niestety . Kilka tygodni temu ścianka znów zawilgotniała.

Co się okazuje. Owszem mamy spadek balkonu w kierunku od domu na zewnątrz, ale bezpośrednio przy oknnach balkonowych istnieje niewielki spadek w kierunku domu . Fuga przepuszcza wodę i finał znany.

• 2 weeks później...

Ku pamięci ...

Jak co roku mamy mikołajki.

Upominki dla chłopców tradycyjnie powędrowały pod poduszki.

Natomiast słodycze postanowiłam rozsypać na trasie łóżko - balkon, mniemając, że inteligentne bestie w mig ogdadną, iż w worku Mikołaja była dziura i staruszek pogubił to i owo.

Rankiem mały schodzi na dół ze słowami: " Mamuś! A Mikołajowi to się chyba coś w mózgu pomieszało. Delicje mi zostawił na balkonie."

• 3 weeks później...

Dawno dawno temu .............

Kompletnie zielonej, buszującej w internecie przyszłej inwestorce wpadł w oko wymarzony domek.

Kręciła nim , kręciła aż wreszcie ustawiła tak aby nasłonecznienie było optymalne.

Domek wybudowano.

Inwestorzy się wprowadzili.

A odwiedzający uporczywie pukają do drzwi..........

... kupię sobie tabliczkę

http://www.bezpiecznabudowa.pl/product_thumb.php?img=images/zdjeciatabl/ti-37.jpg&w=150&h=60

• 3 weeks później...

Jak to z nartami było.......

Od ponad roku nasz starszy syn marzy o nartach biegowych. Dwukrotnie pisał list do Mikołaja ale bezskutecznie, są tez inne dzieci....

Szkoda mi smyka, a poza tym stwierdziłam , że może to nie jest głupi pomysł, wszak lepszy ruch niż siedzenie przed komputerem

Pojechaliśmy do sklepu dowiedzieć się konkretnie o jaka sumę może chodzić......... najbiedniej około 800zł.

Po naradzie ustaliliśmy,że część mu sfinansujemy, a pozostałą sumę dołoży z własnych oszczędności . Dziecko przystało na warunki, ale pojawiły się wątpliwości.

Po pierwsze gdzie jeździć. Dookoła domu to żadna atrakcja, a tras u nas nie ma.

Po drugie, nawet gdyby znależć jakieś miejsce, to przecież samego dziecka nie puścimy, a biec za nim nie będziemy. I po trzecie chłopaczysko rośnie ,wiec za rok , dwa trzeba bedzie kupować nowe narty , nowe buty.

Wszystkie za i przeciw przedstawiliśmy synowi. Nie powiem żeby był szczęśliwy , po namyśle ze smutną miną zaniechał pomysłu. Może kiedyś?????

Dziś sprawiliśmy mu niespodziankę :), ...................... a że musiał byc pod opieką to i ...........matka rada nie rada po raz pierwszy w życiu założyła na nogi narty i........... nie powiem , że pobiegliśmy, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie nazwałby tego biegiem. Raczej gramoliliśmy się, i czas mieliśmy kiepski, ale radości było co niemiara.

A na koniec syn stwierdził, że na zakup nart jeszcze nie pora.

Natomiast ja zastanawiam sie czy jutro wstanę ?

Wstałam :)

Zaliczyłam łyżwy :)

Siedzę jak na szpilkach, bo montuje sie barierka, a mnie nie ma w domu.

Wiedziałam, że tak bedzie ............. stolarz ozdrowiał jak ja wyjechałam :bash:

Nie widzę jak to wszystko w kupie wyglada, nie mam możliwosci wniesienia jakichkolwiek poprawek ......... będzie co będzie.

Barierki zamontowane. Poręcze także.

Efektów ocenić nie mogę, bo fotki dotrą dopiero jutro :(

Mąż miał pieczę nad wszystkim.

My w tym czasie pojeździliśmy na łyżwach i wybraliśmy sie do kina na "Podróż wędrowca do świtu".

Moi chłopcy namiętnie ogladają wcześniejsze części, więc siłą rzeczy nie mogli nie obejrzeć kolejnej .

Wyszli z wypiekami na twarzy . Polecam aczkolwiek należałoby dodać , że młodszy (ośmiolatek ) w pewnym momencie filmu wylądował na kolanach u mamusi.

Fotki dotarły, ale po całodziennej wyprawie do Centrum Nauki Kopernik nie miałam juz siły na nic.

Tak to mniej więcej wygląda ......

http://lh3.ggpht.com/_S5vq_8MdNnA/TUKW9rmytuI/AAAAAAAAA74/qORUvC_TrOo/s640/PICT9134.JPG

Ze zdziwieniem stwierdziłam, że brakuje poreczy na ścianie ......... wrócę, zobaczę, zdecyduję.

Bakcyl.......????

......chyba połknęłam ....... coraz bardziej mi się podoba bieganie na nartach ................. i to nie tylko w telewizji ...

Fajna sprawa.

Oczywiście bez dzwonów sie nie obyło, a jakże ....... i zaliczyłam ich więcej niż moja latorośl, ale ..........przemieszczamy się odrobinę sprawniej ........ echhhhh dziecko jest lepsze ode mnie

A małżonek kracze, że w przyszłym sezonie przyjdzie nam kupić dwa zestawy ................ i niech tak dalej kracze ....... kto wie, kto wie???

Edytowane przez betina71

• 2 weeks później...

Minęło kilka dni ......

.......odkąd zobaczyłam swoją klatkę schodową w nowej odsłonie.

Nie komentowałam. Potrzebowałam czasu.

Czasu na przywyknięcie, zaakceptowanie, a przede wszystkim na ostudzenie negatywnych emocji , które były .... oj były .....

Wszystkie swoje żale spisałam, załączyłam zdjęcia i miałam wczoraj wrzucić do dziennika. Nie zdążyłam ..... wyłączyli mi prąd.

Po powrocie do domu, spojrzałam na schody i stwiedziłam ..... Ech ty głupia babo!

Edytowane przez betina71

• 1 month później...