Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAPTOP - prosze o pomoc w zakupie :)

zielonooka

Recommended Posts

No niby tak, ale i filmy maja być i gry, no to kurcze zawęża się ciut. I czasem może warto dołożyć a potem cieszyć sie długo i szczęsliwie. Wiem, bo podobnie przerabiałem z cyfrówką. Wydałem mniej, ale potem nie cieszyłem sie i nie radowałem. Musiałem dla radości kupić jeszcze raz, a ten podarować na komunię (a co miałem z nim zrobić? :D )

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No niby tak, ale i filmy maja być i gry, no to kurcze zawęża się ciut. I czasem może warto dołożyć a potem cieszyć sie długo i szczęsliwie. Wiem, bo podobnie przerabiałem z cyfrówką. Wydałem mniej, ale potem nie cieszyłem sie i nie radowałem. Musiałem dla radości kupić jeszcze raz, a ten podarować na komunię (a co miałem z nim zrobić? :D )

Jest w tym dużo racji ale gdyby zielonooka chciała takiego laptopa powyżej tej ustalonej kwoty napisałaby na pewno o tym.W obecnym czasie i te 3000 za laptopa to nie są duże pieniądz bo i on za dużo w bebechach nie ma. :-? :roll:

ja mam acer`a wlmi3610 (dvd,grafika muzyka zintegrowana ale fajny bajer jak dołozysz pamieci to mozna częć przeznaczyć na grafikę i jest wystarczajaco , matryca15,4`` w stosunku do ceny dobra ,ja mam błysząca i nie polecam matowa jest o niebo lepsza , znaczy fimy ,skype ,obróbka zdjęć i mniej wymagajce gry chodza ) wszystko jest ok tylko sie grzeje dość mocno , bateria by sie przydała wieksza (dostepne na allegro w okolicy 250-300zł) i jedna wada w mojej serii na pewno ,nie wiem jak teraz, bo ja swojego laptoka mam2 lata ale łamie się obudowa przy zawiasach matrycy

mimo to stosunek cena/jakość =pozytyw

Witaj Zielonooka, podzielę się wiadomością, że właśnie kupiłam laptopa, Toshiba Satellite, model A-200-1M5, w cenie 3.199,-PLN. Jeśli Cię zaintersuje jest dostępny w tej cenie w sklepach Karen (w W-wie Arkadia). Oprócz tego że ma dobre parametry jest śliczny :D Ma piękną, ciemnogranatową, lśniącą pokrywę, srebrna klawiatura, wygląda bardzo lekko (zresztą jest lekki 2,7 kg) i elegancko. Moim zdaniem dla kobiety super. Ma wbudowaną kamerę. Można się przejrzeć i umalować w razie braku lusterka :D :oops:

Mam nadzieję, że będzie mi dobrze służył.

Załączam link.

Pozdr.

http://www.karen.pl/p/pl/4806/notebook_toshiba_satellite_a200-1m5.html

Ja tez polecam Toshibe .

Moja jedna dziala juz 5 rok i tylko byly czyszczone wiatraki i wgrywany od poczatku system .Teraz kupilam nastepna Toshibe i ta to juz ma tak rewelacyjny ekran ze dla moich przemeczonych oczu super .

Poprzednio pracowalam tez na Siemensie (bardzo przecietny)

Zielonooka, mam dokładnie to samo co zibby. Acer, Aspire 3610. Ferrari to nie jest, to prawda, ale i nie trabant. Mam go 2 lata, działa, jak na razie nic nie pęka. Z baterii korzystam rzadko. Kupiony Media Markt, o ile pamietam za 2500 zł. Dwa lata minęły, więc już tego modelu nie będzie, ale coś przyzwoitego kupisz. W końcu nie musisz kupować Ferrari. :)

Acer/HP/Compaq 1 rok gwarancji.Porażka.

A Ferrari spadło do 6300,- ale też porażka.

Ewentualnie z inne beczki : Maxdata 4011IW 15.4' CM430/120GB/512MB/DVDRW/ WLAN/Win Vista Basic

2 lata gwarancji cena ok.2400,00

Za tą cenę można już kupić dwu rdzeniówkę i 1GB pamięci RAM i 256 Ram w grafice.

Z drugiego bieguna cenowego...w piątek kupiłem nowego Acera Extensa 5220-050512 w cenie 1550zł brutto.

Matryca matowa 15,4, grafika X3100, 512 MB ram, 120 GB dysk, Intel Celeron M 530 1.73GHz.

Zainstalowałem XP-eka i Office'a za 199 zł - śmiga całość całkiem dobrze, obudowa jakościowo praktycznie taka sama jak w Travel Mate.

Wystarczy dołożyć 512 RAM i mozna naprawdę komfortowo pracować.

pzdr

• 6 years później...

Mam pytanko o serwis ACERA.

Mam z nim problemy od jakiegoś czasu.

W moim serwisie http://serwislaptopa.com powiedzieli że słaba grafika i żeby lepiej sobie nowego lapka kupić, przynajmniej są uczciwi.

Boję się że jak oddam do serwisu Acera to długo bo nie będę mial spowrotem i wątpię żeby coś zdziałali.

Mam pytanko o serwis ACERA.

Mam z nim problemy od jakiegoś czasu.

W moim serwisie http://serwislaptopa.com powiedzieli że słaba grafika i żeby lepiej sobie nowego lapka kupić, przynajmniej są uczciwi.

Boję się że jak oddam do serwisu Acera to długo bo nie będę mial spowrotem i wątpię żeby coś zdziałali.

Skoro Ci tak powiedzieli w serwisie, to cóż poradzić. Ewentualnie możesz zapytać przez profil fb Acera.

Trochę nie rozumiem składni tego zdania, ale chyba chodzi Ci o to, jak długo lapek będzie w serwisie. Otóż ja co prawda oddawałem HP do autoryzowanego serwisu i trwało to koło 5 dni, więc nie jest najgorzej. A HP ogólnie nie polecam.

• 1 year później...
  • 1 month później...