Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika *Iskierka*

betina71

Recommended Posts

• Odpowiedzi 778
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Betina rzeczywiscie niezbyt miła przeprawa ale masz szczęscie w nieszczesciu ze całą zime masz na załatwienie tych formalnosci. Pomyśl ze moglo byc gorzej. Moglas miec umowionych murarzy na maj a w kwietniu bys sie dowiedziala ze musisz doniesc to i tamto.

A tak po za tym wyjątkowego partacza wzieliscie na architekta (ale juz nie chce cie denerwowac).

U mnie sprawy papierowe poszly bardzo szybko w maju juz mialam pozwolenie i juz mogli wkraczac ale co z tego skoro nie miał mi kto tego robic. Wiec głowa do góry jak na początku są schody to potem szybko i sprawnie wszystko pojdzie :D

Cześc Gosiu.

masz szczęscie w nieszczesciu ze całą zime masz na załatwienie tych formalnosci

To samo powtarza mój mąż i wiem, że macie rację. tylko wiesz jak to jest, gdy człowiek myśli, że jest już na dobrej drodze i nagle wynika jakaś nieprzewidziana sytuacja...

wyjątkowego partacza wzieliscie na architekta

Tak to jest, gdy jesteś zielony jak szczypiorek. Poleciła nam go koleżanka z pracy męża. To jej sąsiad. Sama też teraz pomstuje (równiez buduje).

Zobaczymy jak to się dalej potoczy.

Hej Betina trafiłam do Cię :wink: ....buduj buduj a garb.....oczywiście żartuję,,,dziś masz stres na to, a jak zamieszkasz to będzie na co inne....tacy juz jesteśmy....nikt nie ma z górki cały czas....oboje z mężem też ponieślismy skutki tej budowy...mąż schudł 7 kg a nie miał nadwagi :cry: ja zreszta tez nie wyglądam najlepiej....ale jak powiedzieliśmy A to....im szybciej porażki przyjmiesz na klatkę, tym łatwiej zniesiesz ten trud...bunt często doprowadza do płaczu, a przecież nam chodzi o SZCZĘŚCIE no nie???? buduj buduj.... :wink: szczerze życzę Ci wszystkiego najlepszego....PIĘKNEJ ISKIERKI.pozdro.u.

Hej, hej Ula :lol:

Ogromnie się cieszę, że trafiłaś do Mię :lol: Tak mi mów, tak mi dobrze... dzięki za wsparcie - przyda się. Na razie sprawa toczy się na szczeblu starostwa i pewnie nieprędko (znając swoje szczęscie i szybkość działania naszego architekta) trafi do nas to pozwolenie. Ale jak sama mówisz skoro powiedzialo się A...

Trzeba być twardziochem nie mięciochem :p

Mam nadzieję, że kłopoty z leniwym NETEM szybko miną i tym samym uszczęśliwisz wielką rzeszę ciekawych iskierkowiczów, ze mną na czele

Pozdrowionka.b.

• 2 months później...

betina co do twoich zmian.

Tez chcemy zlikwidowac schodki na górze

co do drzwi do kotłowni (architekt zapomniał zmienic ) bo tez chcielismy taką zmiane :evil:

co do scianki kolankowej. Nie zamierzałam jej podnosic bo twierdzilam ze i tak sporawy jak dla mnie jest ten dom, ale jak zobaczyłam zdjecia orasty to korci mnie by dodac 2 cegły i przedłużyc dach by wyszlo proporcjonalnie. Boje sie ze łazienka na górze będzie za mała.

aha i zastanawiamy się czy nie zlikwidowac garazu.

No i tyle naszych zmian.

gosiu - Ja też walczyłam i to długo o podniesieni ścianki. ostatecznie mąż mnie przekonał, żeby tego nie robić, gdyż: wzrośnie koszt budowy (co prawda jak pisze orasta jest on niewielki ale jednak wiąże się to ze zwiększeniem liczby pustaków, wydłużeniem krokwi, dachówki czy innych materiałów), nie zaznaczyliśmy tej zmiany na projekcie i przy ewentualnych przeciwnościach losu nikt sie do tego nie przyczepi, a poza tym mąż stwierdził, że nie są nam potrzebne wielkie pokoje, a meble jakoś się ustawi.

Wiem, że może być nisko, zwłaszcza po obejrzeniu zdjęć Ani, niemniej uległam perswazjom,ale w zamian przeforsuję coś innego :lol:

A odnośnie przeniesienia drzwi ,to juz ci pisałam, że załatwia sie to z kierownikiem budowy

Jak rozumię budujesz z cegły?

Jak rozumię budujesz z cegły?

tak i akurat cegły to u mnie pod dostatkiem. Po kosztach ją miałam okazję kupić więc kupiłam z zapasem by nie zabrakło.

Wiesz mi o pokoje nie chodzi. Mogą być skośne i niskie. bo i tak dużo mebli nie chce. Im wiecej mebli tym wiekszy bałagan, a ja straszna bałaganiara jestem. Ale zastanawia mnie ta łazienka. Czy nie będę waliła głową o sufit. A kto nie podnosil scianki? Ula? by sie przydało zdjęcia obejrzec jak to wygląda.

A robisz strych na górze? A jak tak to omawiałaś juz z architektem czy nie?

Nad strychem, szczerze mówiąc, wogóle się nie zastanawiałam. Zdjęcia lazienki (oczywiście w budowie) możesz zobaczyć w dzienniku autorstwa"Ania i Heniu", faktycznie wygląda, że jest nisko, ale raczej decyzji nie zmienimy i bedzie jak w projekcie. Poza Anią ścianki nie podnosił też darek28 . A tak generalnie to wiesz jak jest SAMI MUSICIE ZDECYDOWAĆ CO BĘDZIE LEPSZE, bo to Wy będziecie mieszkać w tym domku. Pewnie po jakimś czasie będziemy wiedzieć, które decyzje były dobre, które złe.

W zasadzie nadal jestem za podniesieniem tej ścianki, ale to bedzie nie mój tylko NASZ dom, licze się więc ze zdaniem mojej połówki.

gosiu miałaś mi kiedyś sprawdzić wymiary dodatkowych okien przy drzwiach balkonowych - ponawiam prośbę :lol:

gosiu miałaś mi kiedyś sprawdzić wymiary dodatkowych okien przy drzwiach balkonowych - ponawiam prośbę

o przepraszam, na śmierc zapomniałam. Dzisiaj Ci sprawdzę i napisze. :oops:

A jak z fundamentami? Moj murarz tez nie jest za ławami? No ale wszyscy je robią i juz sama nie wiem :roll:

Co do scianki kolankowej to mąż jest własnie za podniesieniem, ale jego w każdej chwili da sie przekabacić.

Aha nie wiesz czy likwidując drzwi garażowe musze to uwzględniac w projekcie czy wystarczy kierownik budowy?