Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika *Iskierka*

betina71

Recommended Posts

• Odpowiedzi 778
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:D

No, ale zostańmy przy kominie. U nas jest grubaśny, z cegły murowany. Przy -20 na dworze bardzo wychładza pomieszczenie ( nawet o 7 stopni w porównaniu z sąsiednimi pomieszczeniami, to dużo ). Stawianie przy nim łóżka jest dość problematyczne, bo dzieciak normalnie marznie. Ostateczna decyzja: przyklejamy styropian.

Liczymy, że może przy tej okazji przestanie sie w nim ciąg odwracać.

Tymczasem mamy lato.Zimową porą łóżko z całą pewnością zmieni miejsce, kto wie może wcześniej. Zobaczymy po malowaniu .

Przy okazji wychodzi debilne rozmieszczenie gniazdek elektrycznych :bash:........ mea culpa.......

Mąż coś przebąkiwał o ociepleniu komina, ale decyzja jeszcze nie zapadła ........wypadałoby przed malowaniem to uczynić ....

Zdecydowaliście już jakiej grubości styropian przykleicie?

Ano przed malowaniem by wypadało, ale się nie przewidziało ... ;)

Kominisko jest na tylce chłodne, że przy siarczystych mrozach wykraplała się na nim wilgoć. W dość pokaźnych ilościach ... farba miejscami sama sobie zeszła ....

Styropian to minimum 5cm, ale jeszcze trzeba sie temu poprzyglądać czy jak grubiej damy to nam za bardzo pokoju nie zabierze. Taki kompromis trza wybrać... ;)

Wpadam na chwilę , bom odcięta od netu ...... panowie "majstrzy "kując ścianę ......... przecięli kabel telefoniczny i internetowy, po czym ..................zamurowali oba kable w ścianie!!!!!!!!!!!!!!!

Orasto dziękuję ...... skomentuję niebawem jak internet powróci ......

Gelo to jest tynk żywiczny czy jakoś tam .... ja na to mówię mozajka.

Pozdrawiam wszystkich :)

Edytowane przez betina71

W zasadzie to miałem pod wiatę wrzucić jeszcze pralkę, telewizor i zamrażarkę. Tak jak Pawlak do zdjęcia.:)

W kwestii komina, który trochę komplikuje życie w jednym z górnych pokoi, to u mnie też jest b. chłodny. Potrafi urwać z pomieszczenia ok. 1,5 stopnia, ale nigdy nic się nie wykropliło, a trzy zimy zaliczone, w tym jedna tęga. Może dlatego, że obudowany cegłą modularną.

U mnie ssie, aż miło. Tomkwas - myślisz, że ocieplenie tego komina odwróci wsteczny ciąg ?

Edytowane przez orasta