betina71 07.05.2008 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 zapomnieli o mnie.....chlip........... juz nik tu nie zagląda ............chlip......... A ja mam zagwozdkę - ile betonu trzeba na zalanie stropu?Kto pomoże niebodze???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 07.05.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 jejku betina ale u Ciebie już dużo postępów!!!Dawno nie byłam. W betonie Ci nie pomogę ale ja z kolei mam do Ciebie pytanie. Jak Ci się podoba ta blachodachówka? Tylko szczerze kolega męża co pracuje firmie z blachodachówkami bardzo ją poleca. http://img381.imageshack.us/img381/4003/rustika3zoommb7.jpg http://img404.imageshack.us/img404/9089/rustika1zoomtm8.jpgwiększe zdjęcia na stroniehttp://www.balex.eu/i.php?i=545&PHPSESSID=3c53cf50f53c24e947abdba2f8c5dc8d aha my już zamówiliśmy stolarza na schody. Obicie betonu dębem jasnym ma kosztować 6500zł. Aha i coś faceci od dachu mnie wkurzają. Były dwie ekipy wybrałam jedną. Byli w niedzielę i już się z nimi umówiłam na koniec maja nie chcieli żadnej zaliczki ani nic mieli się odezwać w przeciągu 4 dni żeby podac ostateczną cenę. Coś mi się zdaję że nie zadzwonią. Mają czas do piątku jak nie to prosić nie będę kolega poleca nam takiego innego faceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 07.05.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Gosiu Jaka ładna ta blachodachówka, kurcze...........moja dużo brzydsza, chociaz pewnie tańsza. Ale taką sobie wybrałam i taka bedzie. Twoja to wogóle bardzo przypomina dachówkę. Mnie się podoba. Matko droga!!! Tyle za obicie schodów????? Toż przecie drewniane by zrobił (no może nie wysokich lotów). My ekipę do dachu mamy tę samą co muruje i dlatego sie nie stresuje. Bardzo się cieszę, że te ściany tak podskoczyły, tylko że teraz bedzie szło wolniej i niczego się nie przyspieszy. Majster twierdzi, że do Bożego Ciała powinnizakończyć akcję strop i przejdą na tydzień na drugą budowę robic fundamenty. W ogóle złapał się dziś za głowę , bo mówi, ze jeszcze nie stawiał takiego domu, gdzie byłoby tyle nadproży i że będziemy ciągnąć nosem jak dostaniemy kalkulację drzwi i okien. Nic to taki dom wybraliśmy, cos nas w nim urzekło i taki będzie. A jak tam sprawy uzredowe???? pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 07.05.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Mnie się podoba. cieszę się że Ci się podoba. Bo właśnie zdania są podzielona moja siostra powiedziała "oo jaka brzydka" a co do ceny to zobaczymy. Dzisiaj jedziemy po wycenę całego dachu z opcją tej blachy i tańszej. Zobaczymy jaka różnica będzie. I na co w końcu się zdecydujemy. A ty jaką będziesz miała blachodachówkę? Jaki kolor? I jaki wzór? Znasz już cenę? Zamówiłaś już wszystko? Co do stolarzy to było 3. Jeden powiedział 7500zł a dwóch 6500zł. Cena nieziemska biorąc pod uwagę że mój szwagier w Poznaniu 2 lata temu za konstrukcje całych schodów zapłacił 5tyś!!! A ja 6,5tyś za tylko obicie. No ale cóż trzeba płacić i płakać. Co do spraw urzędowych może się wyjaśni w przyszły piątek więc trzymaj bardzo mocno kciuki. Pochwalę się jak będzie po. I może w dzienniku zacznę pisać. że będziemy ciągnąć nosem jak dostaniemy kalkulację drzwi i okien no ja właśnie obecnie poszukuję drzwi. Mój mąż jak mu powiedziałam że na same drzwi wydamy ponad 10tyś zł to mnie wyśmiał. że niby przesadzam bo on widział w hipermarketach po 200-300zł drzwi dopiero mu uzmysłowiłam jakie realne koszty będą z wszystkimi dodatkami typu ościeżnica klamka montaz itp. Drzwi wewnętrznych potrzebuje 9 plus drzwi zewnętrzne. Licząc tysiąc na jedne drzwi wewnętrzne plus 2-3 tyś za zewnętrzne to niestety wyjdzie ładna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 07.05.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 NIe piszesz jaki masz strop. Monolit czy terrive.Na terrive poszlo 11 m3 betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manager70 07.05.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Cześć Betina. Na strop teriwa morzesz śmiało szykować 12m3. Ale pędzisz z tym budowaniem prawie mnie dogoniłaś pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 08.05.2008 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 O jak mi ciepło na sercu, że zajrzeliście do mnie Gosia: Jak to mówią o gustach sie nie dyskutuje - wybierasz to co Tobie odpowiada. Twój dach, Twoja blachodachówka - nie siostry, moja czy kogoś innego. Nasza blachodachówka jest standardowa. Nic specjalnego ... firma Bratex wzór Hestia, powłoka Prelaq Nova, kolor ciemny brąz. Spróbuję wstawić link, może mi wyjdzie?? http://www.bratex.pl/produkty/pokrycia-dachowe/blachodachowka Całość dachu czyli blachoddachówka, blacha , orynnnowanie, okna, gąsiory, folia i inne pierdoły wycenione zostało na 12700zł. Oczywiście zapomnieliśmy o włazie dachowym, ale na dobra sprawe jeszcze nie wiem czy on w ogóle będzie.Zaliczka już wpłacona.Więźba tez zamówiona i zaliczkowana czeka w Biłgoraju (mam nadzieję,że czeka). Kciuki trzymam mocno, aż kłykcie bieleją, za powodzenie spraw urzedowych i szybkie pozytywne wpisy w dzienniku. pluszku: NIe piszesz jaki masz strop. Jak zwykle nie wyrażam się precyzyjnie mamy Terrive manager70 Kochanieńki nie kituj, bo zanim ja dojdę do twojego etapu to tyjuż spokojnie bedziesz popijał kawe w salonie A u nas zmiana planu. Zalali nadproża i teraz tygodniowa przerwa. No więc mamy czas na wyrzucenie reszty humusu z wnetrza, chociaż małżonek będzie miał utrudnione zadanie, bo nie wjedzie taczką do środka. Na przeszkodzie stoją stemple podtrzymujące nadproża. Jedno się wyrzuca, drugie trzeba z kolei wrzucić, myślę o piachu, - kto za tym trafi??? Pozdrawiam.b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkoowal 08.05.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 No.. Wam tez podrósł domek w górę...; Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 23.06.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Betinko, jak ja dawno tu nie zaglądałam, a tu proszę taka niespodzianka widzę ,że mury pną się do góry:)Fajnie się ogląda czyjeś zdjęcia bo widać postępy w budowaniu , a każdy z nas wie ile to kosztuje czasu i nerwów:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 24.06.2008 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 O Mateńko - Aniu jak miło ze jesteś.Patrząc na innych budowniczych to nasze tempo jest nieszczególne, ale zawsze przybliża nas do celu.Mam nadzieję, że w tym tygodniu rozpoczniemy stawianie więźby ( w zjadliwym zielonym kolorze), która leży już na działce i czeka na majstrów. Aniu ja jestem monotematyczna i upierdliwa i znów zapytam jak zdecydowaliście się poprowadzić rynny. Po filarach czy wymysliliście coś innego?Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 24.06.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Coraz więcej osób "przewija się " przez naszą budowę i każdego pytamy o jakiś pomysł na rynny przy daszku.Teraz jesteśmy na etapie elewacji i wszystkie rynny są chwilowo zdjęte .Jaki będzie tego finał? Zapewne puścimy je po ścianie obok małych okienek. Ale to jeszcze nie jest wersja ostateczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 29.06.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 08.07.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Ponownie .U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 15.07.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Pozdrawiam po pseudo urlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 19.07.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 wklejaj zdjecia, oczywiscie to prosba, ja musze wybrac klinker na komin i jestem ciekaw co u ciebie jestpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 21.07.2008 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Trochę się opuściłam ze zdjęciami, a mam ich kilka. Postaram się jeszcze dziś nadrobić.Komina nie okleiłam płytkami klinkierowymi, bo mi odradzono. Zastosowaliśmy tynk mozaikowy.Czy była to słuszna decyzja okaże się za jakiś - mam nadzieję , że bardzo dluuugi - czas.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 06.08.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 witammam prosbe a mianowicie czy moglabys wkleic zdjecie jak sie wchodzi do łazienki na dole, chciałbym zobaczyc jak rozmiesciliscie wejscie i sanitariaty pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 12.08.2008 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Manys - Niestety w łazienkach jeszcze nie poprowadziliśmy instalacji wod.kan., ponieważ nie mamy wylanego chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 26.09.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Betinko co do włamania na budowie to niestety nas też to nie ominęło Im więcej rzeczy pojawiało się w domku to większy strach w oczach. Wczoraj dowieźli nam zakupiony sprzęt agd i meble do pokoju córci dlatego dzisiaj mój mąż spędzi pierwszą nockę w naszym domu. Mam nadzieję że za tydzień dołączymy już wszyscy A co do sąsiadki to dzielna kobieta ( fajnie mieć takich sąsiadów) Życzę dalszego budowania bez niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 10.10.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ano, że tak bezczelnie odpowiem, działamy. U mnie dziś dopiero mury startują. Właściwie, o tej godzinie, to już pewnie wystartowały. A ja w pracy. Wrrrr Musze troszkę podgonić z dziennikiem bo tam stan na lipiec dopiero opisany. Ale co zrobisz jak czasu nie ma. A dzień kruciejszy coraz ..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts