pluszku 10.02.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Nie rob gipsowych tynkow.Zrob cementowo-wapienne + gładzie.Tak jest to drozsze, ale chyba to nie jest dobre miejsce na robienie oszczednosci.Poczytaj chocby na tutejszym forum o tynkach - cementowo - wapienne i tylko cementowo - wapienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.02.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mam pytanko na wiosnę zaczynam budowę ISKIERKI chciałbym się dowiedzieć ile wykorzystaliście białego pustaka, bloczków, oraz stali 12 i 6 za informacje serdecznie dziękuje. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik60788.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.02.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 [ post przeniesiony z dziennika budowy] Spotkaliśmy sie wczoraj z tynkarzem. Za tynki cementowo- wapienne, wykonane maszynowo, wraz z jego materiałem chce 28zł/m2. Ja się zupełnie nie orientuję czy ta stawka jest do przyjęcia. My płaciliśmy za gipsowe maszynowe 24 PLN robocizna z materiałem Ocieplenie domku (tym razem bez materiałów) wycenił na 30zł/m2. A teraz kwiatek, którym wstyd się pochwalić. Tak panowie murarze wylali nam strop w wiatrołapie Nie ułożyli tam terrivy tylko wylali płytę. Uskok jak cholera i co z tym teraz zrobic? Podobnie sprawa wyglada z holem (widok ze schodów). Też mamy taką belkę, ale na krawędzi sufitu[/quote http://forum.muratordom.pl/uzytkownik78958.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 10.03.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Elektrycy byli, ....... ale jeszcze nie skończyli. Tym samym czeka nas kolejna elektryczna sobota. A mieli się uwinąć z robotą w dwa dni. Co więcej - wyszli z założenia, że w takim małym domku nie powinno być więcej niż 50 punktów. Biedni - nie znali jeszcze wtedy zapędów żeńskiej połowy inwestorów, a inwestorka biedna, bo nie wiedziała, że bedzie trzeba wydać tyle kasy. Nasi robili pięć dni, z czego jeden na kopanie i przeciąganie przewodu ze słupa do domu. Punktów wyszło nam początkowo 60, ale w trakcie jeszcze kilka doszło . Nawet kilka takich, których nie chcieliśmy... Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 12.03.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Cześć Betinko.Chciałam Ci tylko na pocieszenie napisać , że nie tylko ty wynosisz cenną ziemię na obuwiu:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 13.03.2009 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Aniu Jak miło, że znów jesteś. A ta moja ziemia to trochę ciężkawa jest ..... ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 27.03.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 A tymczasem ... Ekipa tynkarska kończy u sasiadów i od poniedziałku przechodzi do nas. My to musimy jakoś po sąsiedzku budować. Właśnie tynkarze u nas skończyli i poszli do sąsiadów. Tylko nie wiedziałem że to Wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 30.03.2009 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 A rzeczywiśce z łódzkiego do lubelskiego to tylko rzut beretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 07.04.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Zaliczkowałaś drzwi powiadasz. Życzę, żeby wam poszło to sprawniej niż nam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 08.04.2009 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Firma założyła sobie margines bezpieczeństwa i określiła termin montażu na 4-6 tygodni. A gość od obmiaru wspominał, żeby co jakis czas nagabywać ich telefonicznie. I do tej wskazówki mam zamiar się dostosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 10.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Betinko życzę Tobie i całej Twojej rodzinie zdrowych , pogodnych i spokojnych Świąt. No i oczywiście mokrego i cieplutkiego dyngusa:))http://img9.imageshack.us/img9/4395/pisankizcebuli1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 10.05.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 No i? Jak tam z drzwiami? Bo się dziennik na wyhamowanym mężu zaciął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 11.05.2009 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Drzwi???? Są - jak najbardziej. A dziennik się zaciął, bo w inwestorce obudził się malkontent i nie chcę smęcić na forum.Ale obiecuję poprawę i nadrobię jak tylko naprawią mi kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 16.05.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 O i widzisz. Teraz to już wszystko jasne. Drzwi ładne. Jedne i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 16.05.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 I jeszcze jedna praktyczna uwaga. Szybciutko pozbądź się tej foli którą są drzwi obciągnięte. Ma cholerstwo tendencje do wulkanizowania się. Właśnie z budowy wróciłem gdzie godzinę walczyłem z jednym skrzydłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 26.05.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Aż się boje odezwać ...Ja jednak człek pozytywnie nastawiony, to widzę dobre strony. Nie robią, to nic nie rozwalą. Dłużej się możesz nietkniętymi tynkami cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 26.05.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ale się uchachalam Grunt to mieć pozytywne nastawienie do rzeczywistości. Dzięki za dawkę optymizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 27.05.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopek 08.06.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Takie ładne te zdjęcia, a takie malutkie. A człowiek chciałby się nacieszyć widokiem, podglądnąć parę rozwiązań pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 09.06.2009 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 prokopek: Wiem, że taki rozmiar zdjęć nie jest satysfakcjonujący. Niestety przy próbie wrzucania większego rozmiaru rozwalałam całą stronkę. Zdjęcia które umieszczałam na fotosiku są bardziej czytelne. Ale fotosik nie jest już bezinteresowny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts