Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Kamerton"

paula_mario

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Witam!

Miło mi poznać kolejnych przyszłych właścicieli Kamertona.

Bardzo ciekawy pomysł z tym poszerzonym tarasem. U nas to dość zimny kąt, poza tym zostawiliśmy tam drzwi z garażu na ogród. Na razie nie mamy pomysłów na kształt tarasów, więc chętnie podpatrujemy różne rozwiązania.

A jak tam układ wnętrz? Wprowadziliście jakieś zmiany?

Na forum nie widać kilku zdjęć, jeśli nie będzie to problemem to proszę o przesłanie fotek na adres: [email protected]

Pozdrawiam i czekam na dalsze relacje z budowy.

Zapraszam do komentowania!

powolutku ruszamy z pisaniem ... :D

Witaj!

jak fajnie widzieć, że kolejna osoba również buduje kamertona!

My z mężem również w tym roku rozpoczeliśmy budowę tego projektu, nasz domek powstaje na mazowszu, dokładnie w Wygodzie koło Garwolina. Budujemy z betonu komórkowego również systemem gospodarczym.o

Obecnie jesteśmy na etapie stawiania krokiew. Niestety nie damy rady finansowo robić dachu w tym roku, więc na razie będą deski i papa... Nie będziemy również wstawiać okien ani drzwi przed zimą nasz cel na ten rok to stan surowy otwarty. Miejmy nadzieję, że w przyszłym roku na wiosnę po załatwieniu kredytu prace ruszą.

Widzę, że trochę pozmienialiście projekt. Pomysł z tarasem jest bardzo fajny.

My tarasy zrobiliśmy tak jak w projekcie jeśli chodzi o ogólny wygląd, tylko ten z jadalni i z salonu nieco powiększyliśmy.

Dodaliśmy również okno w sypialni, z dwóch małych pokoików na górze zrobilośmy jeden duży (czyli łącznie z sypialnią 3), i podobie jak większość osób budujących kamerona zmieniliśmy okna frontowe na 110/110.

Na jakie schody się zdecydowaliście drewniane, czy betonowe (my zrobiliśmy betonowe, choć prawde mówiąć nie jestem do dońca przekonana, że dobrze zrobiliśmy...)?

Jeśli możesz to prześlij na mój adres kilka zdjęć wnętrz.

Mój adres to [email protected]

Pozdrawiam

Magda

Sporo zmian :D

Ciekawi mnie rozwiązanie z powiększoną łazienką na górze. Też zastanawiamy się nad takim rozwiązaniem, na razie kombinujemy o ile przesunąć ściankę i w którym miejscu wstawić drzwi do łazienki.

Zastanawia mnie sprawa kominów. Macie tylko jeden?

Jaki wybraliście sposób ogrzewania domu?

Łazienka na dole z oknem to fajna sprawa, ale może być dość chłodna, ze względu na bliskość drzwi wejściowych. U nas wiatrołap i garderoba zostają zgodnie z projektem i wydaje mi się, że będzie to dość chłodna część domu (zwłaszca, że od północy).

Pozdrawiam.

Ps. U nas na budowie na razie nic się nie dzieje :(

• 1 month później...
  • 1 month później...
Witam, Jesteśmy szczęliwymi posiadaczami tego projektu. Od Listopada śledzimy Wasze postępy w budowie domu, gdyż sami rozpoczynami budowę w tym roku jak tylko pogoda na to pozwoli(oby jak najszybciej :D). Bardzo pomocny jest Wasz dziennik budowy, czy jest możliwe skontaktowanie się z Wami- mamy kilka pytań. Jeśli jest to możliwe to proszę o jakis kontakt. Nasz mail [email protected] lub GG:6640921

[/code]

• 4 months później...

Witajcie,

Idziecie jak burza, ciekaw jestem efektu końcowego, jakie macie plany...?

Nasz domek coraz większy...

Jutro zalewamy strop nad częścią mieszkalną, troche ekipa narzeka że skomplikowany projekt (nikt nie mówił że lekko będzie ;) ). Oczywiście przesunięcie ściany w łazienne na poddaszu będzie miało i u nas zastosowanie. Zastanawialismy się nad zlikwidowaniem lukarny (nawet złozyłem wniosek w starostwie), ale na szczęście odwiedziliśmy przemiłych ludzi którzy wybudowali nasz projekt i jak się okazało po likwidacji łazienka zrobiła by się strasznie malutka... tak więc wracamy do wersji pierwotnej. Teraz powoli zamawiam dach i zastanawiam się nad tarasem... Sąsiadowi zostało 3 kubiki więźby, ma odsprzedać w dobrej cenie, myślę żeby z tego taras ładnie "wystrugać", w projekcie jest balkon wystający na 1,6m wydaje się być całkiem sporo, ale nie wiem czy jakoś go nie powiększyć (może jakiś filar czy coś). jak planujecie sobie zorganizować taras i ewentualne zadaszenie?

Macie na całym parterze ogrzewanie podłogowe?, Ci znajomi u których byliśmy w salonie 30cm od wyjścia tarasowego zamontowali sobie grzejnik w wylewce pomysł wydaje się ciekawy tylko obawiam się o utrzymanie czystości w tym miejscu...

• 6 months później...

Witajcie,

Zajrzałam na forum Cegła we wnętrzu ...Wasze balustrada z cegły jest po prostu piękna i oryginalna ! Czy mozecie napisac, jaka to cegła i czy te kute elemnty to robiliscie na zamówienie, czy są jakieś gotowe do wykorzystania? A jezeli macie jeszcze inne zdjecia tej balustrady, to podeślijcie do mnie na prv albo zamiescie na forum ...