daro900 18.10.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam Ostatnio instalator wykonał w moim budynku kompletna istalacje C.O. wodna kanalizacyjna i ogrzewanie podłogowe całośc wyszła 34000 zł z materiałem i robocizna a w skład istalacji weszło: Parter-Salon 3 grzejniki -kuchnia ogrzewanie podłogowe okolo 6m2-wiatrołap ogrzewanie podłogowe 3m2-toaleta ogrzewanie podłogowe 3,5m2-garaż 1 grzejnik-gabinet 1 grzejnik -korytarz 1 grzejnik woda i kanalizacja do kuchni +podejście do zmywarkiwoda i kanalizacja do ubikacji (umywalka i kibelek(stelaz)) Pietro pokoj 2 grzejnikipokoj 2 grzejnikisypialnia 1 grzejnikigarderoba 1 grzejniklazienka 1 grzejnik +ogrzewanie podlogowe 10m2pomieszczenie techniczne 1 grzejnik w lazience podejscie do wanny,prysznica umywalki kibelka (stelaz)w pom technicznym woda do umywalki i pralki i kanalizacja ponadto w sklad instalacji wchodzi kociol gazowy vaillant wersja turbo i okolo dwa metry kominakociol na paliwo stale z dmuchawa i zbiornikiem wyrownawczym na strychu (zbiornik z dopelnianiem)zasobnik cieplej wody 200L z dwiema wezownicamiw kotlowni umywalka +odpływy z posadzki kratkiwszedzie podciagnieta cyrkulacja cieplej wody cala instalacja wykonana z rur miedzianych (oprocz podlogowego)wszystki grzejniki purmogrzejniki maja podejscia dolne ale podlaczone sa zaworami katowymi tak ze rurki wychodza ze sciany a nie zpodlogi w cenie sa dwa stelaze z klawiszami i panel prysznicowy (okolo 800zl)intalacja gazowa do kotla gazowego i kuchenki gazowej powiedzcie czy przypadkiem nie przepłaciłem czy raczej cena normalna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 19.10.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ile za samą robociznę? A jaka cena tych piecy? - tu można dużo wydać. Ja płaciłem za robociznę u mnie 4500 - mniej więcej tyle samo roboty. Materiały wydałem 27000 - z tym że piec jeden z zasobnikiem tez Vailant za 5000 (po promocji u szwagra - normalnie po ok 6,500 - jest różnica ) i poza tym co u Ciebie to są też dwie kabiny, wanna, brodzik, 2 miski wiszące, 2 szafki. Reszta podobnie jak w w/w opisie. Nie wiem gdzie się zaopatrywał w materiały. Tu mozna zarobić/nie starcić ok 20%. Patrząc na to wszystko to ciut dużo mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro900 19.10.2007 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 kociol Vaillant w wersji turbo cos ponad 3000 ale zasobnika nie ma w zestawie bo chcialem miec zasobnik w piwnicy i taki zeby grzal i z kotla weglowego wiec tam poszedl zasobnik 200 l galmeta z dwiema wezownicami wiec w zasadzie kociol z zasobnikiem cos do 5500 a kociol weglowy to 3050. aha ale komin do pieca gazowego drogi bo 500 zl no i zbiornik wyrownawczy do pieca weglowego to jakis kominkowy z dopelnianiem w zasadzie fajna sprawa nie trza sie bawic w dopuszczanie a w razie czego jakby woda sie przygrzala za mocno do dopusci sobie zimnej no i mam troszku dziwny uklad domu i dosc duzo rury poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts